onsdag 26 oktober 2016

Delmål: BLODPROV

Nämen se godkväller mina små nyfnikna livmodersgluttare! Här blir det utdelning för er som är inne och kollar till mig OFTA, för se POFF så har det hänt nåt i IVF-stimmet och nu är en sådan gång!

Sist vi hördes hade jag precis initierat stimuleringen med Gonal-f, och det funkar som så vet ni att de vill att man ska hålla på med det i några dagar, och sen ska man komma in på blodprov. Eller låt mig rätta mig, alla kliniker och landsting gör olika, en del vill att man kommer på VUL (vaginalt ultraljud, dvs som ett vanligt ultraljud fast vaginalt, dvs med en mojäng, dvs.... not so comfy), en del vill att man kommer på blodprov, en del gör både och och den del gör två av samma. Här på Sahlgrenska blir det först blodprov, sedan VUL, ofta dagen eller två dagar efter blodprovet. Det man kollar med blodprovet är hur höga nivåer av Östradiol man har i blodet, vilket är det äggtillväxtstimulerande hormon som man skjuter i sig. Det man sedan vill kolla på det vaginala ultraljudet är antal och storlek på äggblåsor, så man vet när man ska plocka dem.

Mitt blodprov imorse var vid 08-tiden, och sen ska jag ringa på eftermiddagen för att få resultat, vilket jag gjorde. Då har en doktor (alltid olika, nu var det dr Ali, nämensehurra, honom träffade jag ju en gång 2014!!) kollat på ens värden och ordinerat ev förändring i dosen. Min dos gick ner från 250 till 225, och jag ska komma in på ultraljud imorgon.

Jag är SÅ NERVÖS för imorgon! I mitt liv är ivf:en just nu som värsta actionrullen. Jag fattar att det ser rätt odramatiskt ut från utsidan, jaha, ett blodprov, jaha, ett gynbesök. Men nej, det är liv eller död. Det är antal ägg, antal chanser. Varje gång jag gör nåt på sjukhuset är också en risk för att få veta att något inte funkat. Så varje delmål kommer alltid med en väldig suck av lättnad efteråt, även om den största sucken av lättnad är efter ett framgångsrikt äggplock. Och den ultimata sucken av lättnad vet vi ju alla vad den är... Men herregud, det finns väl inte en ivf:are i världen som orkar hålla på och fantisera om potentiell graviditet, nej hujedamig, här är det hormonnivåer och ANTAL ÄGGBLÅSOR som gäller.

Imorgon får jag, och även ni om ni är snälla och make some noise down below dvs i kommentarsfältet, u know how I like my back scratched :P, veta hur många äggblåsor jag har, och hur stora de är. Och förstås. När äggplocket blir.

Ik.

6 kommentarer:

 1. Håller tummarna att det ser bra ut med äggblåsor imorgon för dig! Jag har inte haft många (däremot ganska jämnstora) under nåt av mina försök, men det har gått bra ändå...

  SvaraRadera
 2. Så grym du är som tar dig igenom detta tredje, hur det än må sluta!! Och tack för förhandsinformationen för en som fortfarande väntar på kallelse till första besöket inför ivf-behandling (har dock drömt en och annan mardröm om nålhattar i magen och lutinustabletter som bara inte passar där de ska in, utan att gå för mycket in på detaljer...). Eventuellt måste jag pausa läsande och googlande ett tag framöver inför min egen behandling, bara för min egen kropp och vilas skull, men kanske tittar jag förbi och ser hur det står till här nån gång i alla fall. Hejar på dig så fett!

  SvaraRadera
 3. Jag försökte ge dig en medsysterlig kommentar på förra inlägget igår, men det hängde sig så jag lade det på is.
  "Den tunna tråden mellan allt och inget" - det var orden som bet sig fast. Att stå där mellan allt och inget det är så jävla läskigt. Den potentiella utgången "allt" - en vill ju ha det så förtvivlat, men samtidigt är fallet så stort från allt till inget, så att ens våga tänka tanken "allt"... Bättre räkna äggblåsor ;) Dock har jag alltid haft många äggblåsor men endast en av 7 hela ivf-rundor har gett mig alltet. Ja det finns ju inget facit i den här businessen - bara ren jävla kamp. Iron man och marathon - vad är det i jämförelse?

  SvaraRadera
 4. Hoppas på många fina äggblåsor!!

  SvaraRadera
 5. Hej,
  har aldrig kommenterat förr men vill nu passa på att skicka en riktigt lyckospark i ändan!! Du skriver otroligt bra/humoristiskt/inspirerande, trots det jobbiga du/ni gå igenom.
  Jag är själv inte drabbad av denna otroligt pressade livssituation men pga att en vän gick igenom flera IVFer för något år sedan så sökte jag runt för att läsa mer/förstå, och då fann jag dig! Så jag passar även på att skicka ett TACK till dig, för att du bidrar till insikter som hjälpt mig relationen till min kompis. Hon har en liten flicka nu (efter 3 IVFer), och jag önskar av hela mitt hjärta att din behandling leder fram till att du äntligen får träffa just Ditt barn!
  Kram

  SvaraRadera
 6. We love you fru Infertil! Kramar!

  SvaraRadera