onsdag 5 oktober 2016

IVF dag för dag!

Oy! Jag har en idé som jag vill kolla med er. Alltså, den handlar ju rätt mycket om vilka ni är som är här och läser, och vart ni står i era egna processer.

Jag har en tanke om att blogga dag för dag under ivf 3. Jag har förstått att flera av er har använt mitt inlägg där jag sammanfattar min andra ivf-behandling   för att få insikt i hur en ivf-behandling går till i praktiken, och att flera av er också har visat den för era partners, thank u very much! Och nu såhär i efterhand inser jag hur jävla lite jag visste i förhand. Jag läste på och trodde jag förstod allt det stod om att först gör man si och sen gör man så, men jag minns också vilken jävla fågelholk jag var första gången jag fick hem mitt ivf-protokoll. Har ni sett ett sånt förresten? Tre sidor långt papper med massa information och tabeller och kryssrutor och telefonnummer, jistanes! Jag blev skitnervös. Nu har jag ett sånt protokoll framför mig för tredje gången och det är business as usual, gäsp gäsp. Konstigt hur snabbt man vänjer sig, och hur snabbt askomplicerade grejer känns helt bekanta.

Jag minns också hur mycket liksom EXTRAMATERIAL en ivf innefattar, som man aldrig kan googla sig till hur mycket man än försöker. Lappen om samtycke - den är rätt udda, eller hur? (Och så är det svårt att få till en samtyckeslag i sexualbrott och män kan förgripa sig på medvetslösa tjejer men när det gäller ivf är det fan ordning på torpet, båda måste skriva på halleduda hullej. Ps -jag tycker det är rimligt med samtycke. i båda fallen. ds) Och så är det pappret som handlar om att okeja att de forskar på ens bortkastade embisar, minns ni den lella lappen? Väntan på att få se om embisarna ens blivit befruktade hade jag ingen aning om innan, än mindre väntan till om man får sätta in eller inte vid färskt eller fryst (eller ens skillnaden på färskt eller fryst, bara det var en vetenskap innan och nu svänger jag mig vant med blasto hit och kvalitet på celler dit) Så himla många ställningstaganden man står inför som det inte går att googla fram! Bara en sån sak som hur en ivf-spruta ser ut! Vet ni det? Vill ni veta det?

För nu har jag alltså en idé om att jag ska blogga i princip varje dag under ivf 3 och förklara och kanske rentav lägga upp bilder på alla såna här grejer som är så abstrakta. BUT; (and it's a big but(t)!) då kommer vi till frågan om hur många av er som är liksom vana ivf-rävar och redan kan detta på ett rinnande vatten, och hur många som lurkar i kulisserna och kanske står inför en behandling? Nästan alla som kommenterar här är ju vana i matchen, men det kanske inte är hela sanningen? Ni som aldrig lämnar en rad (vilket är HELT OKEJ)  - kan ni tänka er att lämna en rad nu, och då ge mig informationen: JA; jag vill gärna läsa varje liten DETALJ om din tredje ivf frugan! Alt NEJ; du skriver mycket mer spännande när du blottlägger hela ert dammiga sexliv, DET tycker jag är kvalitetsTV! *hämtar popcornen*(Jag tror inte jag klarar både skriva om ivf:en dag för dag och andra längre teman liksom, ni vet (???) hur det är när man ivf:ar, det upptar liksom ALLT o normalt är det svårt att ens sätta ord på det man gör och hur det känns, vilket är skälet till att jag aldrig gjort det innan utan bara fått ihop det i efterhand.)

Begin:

39 kommentarer:

 1. Jag röstar för ett inlägg per dag med förklaring och bilder som du säger!! Du är helt otrolig i skrift och har sedan ja började läsa din blogg lärt mig massor och dessutom längtar jag efter varje nytt inlägg!
  Jag håller tummarna för dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så enormt mycket för dessa fina ord!!

   Radera
 2. Inlägg varje dag! Håller med föregående talare (skrivare), du är verkligen helt otrolig i skrift. Älskar ditt sätt att skriva.

  SvaraRadera
 3. Om du hinner och framförallt pallar med ett inlägg om dagen är inga tacksammare än vi! Dock får det inte bli ett måste - är gott om sådana ändå...
  Du skriver som en gudinna och det är hög igenkänningsfsktor på det mesta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klokt råd, det är gott om måsten det har du rätt i! Stort tack för din fina kommentar!

   Radera
 4. Jag skulle tycka det vore oerhört intressant att få följa dina IVF-dagar med bilder och beskrivningar! Tillsammans med min sambo ska vi efter några års hejdundrande känslomässig bergodalbana snart påbörja våran första IVF-behandling. Känns skrämmande men samtidigt hoppfullt.
  Uppskattar allt du skriver och längtar efter att få läsa dina inlägg, oavsett vad du väljer att skriva om framöver.
  Håller tummarna för er och önskar er lycka till med eran kommande behandling!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, då hoppas jag att det kan vara dig till hjälp att följa min ivf här i realtid nu! o att du inte blir alltför avskräckt, kom ihåg att det mesta ser värre ut skrift än vad det är!

   Radera
 5. Blogga varje dag. Bilder och förklaringar och allt. Ja tack!

  SvaraRadera
 6. Jag vill också väldigt väldigt gärna läsa dag för dag om din ivf. Ditt sätt att skriva är helt fantastiskt!!

  SvaraRadera
 7. Jag vill gärna följa med din ivf dag för dag! Själv har jag inte kommit längre än till första inseminationen, men om inseminationerna inte lyckas och jag måste fatta beslut om hur jag ska gå vidare, vore det guld värt att veta vad som väntar om jag väljer ivf.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första inseminationen, det är en lång resa fram till det... Så du har kommit långt! Önskar dig lycka till!

   Radera
 8. Jag följer gärna resan dag för dag... I den mån du orkar och vill! Du skriver fantastiskt avslappnat och lläsvänligt!
  Brukar inte kommentera, men har följt sen i våras, vill minnas jag hittade hit genom äggplocksinlägget...
  Har själv gjort två ivf-behandlingar och dessförinnan 2 inseminationer.
  /Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Åsa! Tack för dina ord! Man behöver verkligen inte kommentera men jag är glad att du gjorde det nu :) Lycka till på din fortsatta färd!

   Radera
 9. Jag vill gärna veta EXAKT hur det går till! :)

  SvaraRadera
 10. Jag kommenterar ju aldrig här utan är en slavisk följare på IG istället ;) Men det vore väldigt intressant att få läsa, tycker jag. Och för många andra vad det verkar som!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej kära hjärtat, så roligt att få en kommentar av dig här även om IG är vårt hood som du säger :)

   Radera
 11. Jag läser bloggen för att den är intressant och du skriver bra. Är inte själv i den här situationen, men har fått stor insikt i vad ni alla går igenom. Inlägg varje dag under en period: yesplease! Är dessutom nu väldigt nyfiken på hur ett ivf-protokoll ser ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj wow, det var imponerande att du läser fast du inte är i den här sitsen! Cred till dig som tar dig tid att sätta dig in i andras situation på det sättet <3

   Radera
 12. Jag läser också bloggen för att den är intressant och för att jag vill lära mig så mycket som möjligt om ivf. Är inne på min tredje ivf just nu med en tvist -eller fler.. Använder mig även av surrogat pga av att cancer tog min livmoder, äggledare mm. Det som i princip finns kvar är äggstockar som jag nu förstått inte har så mycket blodtillförsel efter alla operationer. Men ju mer tiden går ju mer läker jag. Vi har inte så mycket hjälp i våran ivf-process så vi får ta reda på det mesta själva och därför läser jag mycket på nätet och på så sätt hittat din blogg. Skulle vara intressant att läsa hur allt går för dig den här gången. Förhoppningsvis lär jag mig något :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, det var verkligen en tvist... Eller fler... Eller vad man ska säga. Så ledsen för det du har fått gå igenom, och att ni inte får hjälp! :( Hoppas verkligen det ska gå vägen för er <3

   Radera
 13. Blogga gärna varje dag.

  SvaraRadera
 14. Ivf varje dag, tack!

  SvaraRadera
 15. Jag är inte själv ivfare.Har en lyckad insemination med mig:)Men jag följer din blogg och resa då jag finner din blogg intressant och för att du skriver på det sätt du gör.Ärligt och rakt på sak.!.fortsätt gärna varje dag om du orkar.!tack.!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, tack för din kommentar, o så roligt att läsa att inseminationen lyckades!!!

   Radera
 16. Jag har läst din blogg sedan ca ett år tillbaka men har aldrig kommenterat. Jag är oförklarligt barnlös och väntar på att få göra första ivf försöket på sahlgrenska i december. Är dönervös och skulle tycka att det var väldigt skönt med en dagfördagblogg så en vet vad som väntar. Speciellt eftersom du skriver så roligt, träffsäkert och modigt. Men som någon tidigare kommenterat, ingen press!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära du, åh ska du åxå vara på Sahlgrenska, ja då blir det jag skriver nu väldigt relevant för dig. Hoppas du sett inlägget om planeringen. Hör av dig om du undrar något <3 Missa inte instagram heller, där har vi ett fint stödsystem!

   Radera
 17. För den som väntar7 oktober 2016 06:33

  Ja!!! Gör det!! ❤️❤️❤️

  SvaraRadera
 18. Ja jag är en av dom som läser utan att kommentera. Jag vill gärna läsa om allt som händer under ivf 3.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, så bra att du lämnade en rad, även om jag tycker det är lika ok att läsa utan att skriva nåt!

   Radera
 19. Kör bara kör!! Inlägg på inlägg. Du hjälper oss andra.

  SvaraRadera
 20. Hej! Jag har precis kommit in på din blogg efter att ha googlat lite häromdagen. Vi har precis varit iväg å gjort våran 3:e och sista IVF behandling. Sitter i bilen på väg hem just nu efter att ha satt in ett embryo. Tyvärr oxå det enda som det blev något med av 7 st ägg. Min man har grav nedsättning på sina spermier och vi kommer därför inte att lyckas på egen hand.
  Jag har tidigare varit så att jag har slagit allt ifrån mig och inte velat läsa något om IVF, adoption osv. Men nu känner jag att jag gärna läser hur det går för er dag för dag. Kul att jämföra! Vi har hela tiden varit öppen om detta för våra familjer och vänner så alla i våran omgivning har vetat om det. Inte allt i detalj men att vi har svårt att få barn. Men all lycka till, till er och Nu ska jag "ruva" på och hoppas att detta blev tredje gången gillt för våran del ��

  SvaraRadera