fredag 7 oktober 2016

IVF-skola del 2: MEDICINERNA

Godkväll mina underbara små tomma maraccas! Hur måååår ni denna afton? Här rusar vi på i helt otillbörlig rask takt med nummer 2 i Fru Infertilsdag IVF-skola! (Ja, jag ser att ni inte hänger med i allt läsande, ni får komma ikapp, ta helgen ledigt!! ;)) 

Nu när vi har introducerat protokollet så är det dags för MEDICINERNA! 

Återigen, detta är alltså LÅNGA PROTOKOLLET på en "normal" person. 

Här nedan följer en bild på medicinskörden för en ivf:ande person. Detta är alltså vad en ivf:ande person kör in i sin kropp inom loppet av sex veckor och alla av dem är enormt personlighetsförändrande och invasive på en människas kropp. 

För att allt ska bli så verkligt som möjligt har jag tagit en bild på alla mina mediciner i ett svep, tillsammans med den enda rimliga jämförelsepunkten för att man ska förstå storleken på ett ting.

Det ni ser på denna bild är:

Sura Svettiga Skallebankiga Suprecur

Nässpray som vi tar dubbel dos av tre gånger om dagen, och därefter en gång om dagen, i totalt fyra veckor. Suprecur hämmar äggtillväxt och försätter kroppen i klimakteriet.

Goa Gonal-f

Sen kommer Goa Gonal-f som är äggtillväxtstimulerande och som vi alltså tar en gång om dagen tillsammans med att vi kör vidare med nässprayet för att se till att inte äggen fyras av plötsligt. 

Oemotståndliga Ovitrelle

Ovitrelle är en drottning, a queen, en solitär, och henne tar vi efter alla blodprov och ultraljud på pricken 36 timmar innan äggplocket. Hon fyrar av alla ägg!

Läskiga Lutinus

Lutinus har kanske fått ett oförtjänt rykte, men come on!! Detta är alltså ett pms-hormon (progesteron) som vi kör upp rakt upp i underlivet 2-3 ggr om dagen (KLADDIGT!!) för att få kroppen att fatta att en ägglossat. FUCK OFF säger jag, men detta är alltså vad som krävs efter ett äggplock. 


Där har ni det. Detta är alla hormoner en ivf:are kör upp i sin kropp under loppet av sex veckor.


(Under IVF rekommenderar jag LCHF: Lite Champagne Hjälper Faktiskt!!!!)4 kommentarer:

 1. LCHF, HAHAHA! Vart var dina inlägg när jag började med ivf-resan! Du kommer hjälpa så många med det här o känna sig mindre ensam o förhoppningsvis inte glömma av att "leva" medans man håller på med alla hormoner. Man blir ju lätt helt klart en hormonzombi som vaknar till liv när man ska ta nästa spray/spruta/kladdtablett.
  Du är grym och vi alla andra som gör det här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, hormonzombie, känns igen!!! Det är därför det är bra för mig att skriva, för jag märker att jag redan glömt ivf1 och 2.

   Puss på dig för att du tar dig tid att heja på mig!!!

   Radera
 2. Fantastiskt bra tips med champagnen! Haha! Tycker det är toppen att du skriver om detta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. <3 Den enda diet jag tycker är värt att följa :)

   Radera