lördag 26 september 2015

Hur öppna är ni med er barnlöshet?

Nämen se goförmidda mina små knallpistoler och tuggummiautomater, hur är läget med er denna ljuvligt soliga infertila lördag? 

På förekommen anledning har jag börjat fundera på detta med öppenhet gentemot omgivningen. Till att börja med är det ju ingen hemlighet att jag inte har knattar, det syns ju, så på det sättet är jag helt öppen. Men när det gäller det faktum att jag gärna vill ha barn och länge har försökt få barn är jag inte lika öppen. Dels på grund av att omgivningen tyvärr ofta är illa informerad om barnlöshet och därför går och bär på en massa myter och föreställningar, som jag måste skjuta ner likt heliumballonger ideligen. POFF POFF - det blir inte mycket till samtal och lagom till att vi är på ungefär samma kunskapsnivå är frun så utmattad så det inte finns mycket tid eller plats kvar till ett känslomässigt utbyte. Utan där står jag kvar, tömd på information och tålamod, och har just lagt 20 minuter på att utbilda vederbörande i barnlöshetens vedermödor och irrvägar och samtalet har kommit att handla om faktabaserat procent hit, förklaringar dit, istället för ett genuint samtal om mående och hanterande. Oh well.

Det andra skälet till att jag inte är så öppen gentemot omgivningen är att jag... ja let´s face it..... Jag skäms. Det är en djup inre smärtsam längtan vi talar om, en oförmåga, att inte räcka till, att inte duga, och där står jag med all min otillräcklighet, skräck och förtvivlan stämplad i pannan. Åh, som jag längtar till den dagen vi får barn, inte bara för det uppenbara (föräldraskapet) utan för att jag då vitt och brett ska deklarera och berätta allt om den helvetestillvaro som barnlösheten och infertiliteten innebär. Men just nu, så orkar jag inte.

Inledningsvis var jag helt öppen. Månad efter månad, fest efter fest. Sen började jag bli rädd. Och ungefär då började det bli svårt att vara så öppen. Det blev för privat. Att bära mitt inre djupa bultande sår inte bara på insidan, utan också på utsidan. Alltför självutlämnande. Jag vill inte vara med och bidra till tystnaden kring barnlöshet men jag är det ändå, för jag orkar inte mer/annat.

Annat än denna blogg då, som blev min räddning. Allsköns skit sorg och elände har jag vräkt ut mig här och på mina sociala medier-konton. På instagram kanske särskilt, där jag bildsatt mitt liv. Anonym, för att det är skönt att få vara det. Anonym, för att bekanta inte ska få veta allt jag tänker när de säger saker eller när saker händer eller saker jag upplever, för det är inte alltid "sant" det jag tänker och känner. Ni mina små tomma frögurkor vet vad jag menar med detta, de där svarta tunga tankarna vi egentligen inte står för, den där bitterheten och avundsjukan och missunnsamheten som egentligen inte är vi. Som är en konsekvens av att själen läcker tårar och filtret är borta. Huden är tunn, så tunn och därunder finns bara smärta. Det vet vi ju. Men det vet ju inte DE!

Och därför har jag valt att vara helt anonym.

Nu har det visat sig att jag inte riktigt är det, trots allt. Två personer har lagt ihop ett och champagne och räknat ut vem jag är - och förmodligen fler än dem, även om ingen mer har sagt nåt. Det kan jag kanske inte räkna med heller. Och helt uppenbart har jag inte varit så clever i att sopa igen mina spår så mea culpa etc etc.

Men nu är jag ambivalent, förstår ni. Jag menar, det är ju verkligen inga statshemligheter detta. Och "egentligen" är det ju inget att skämmas för. Men här hade jag ju tänkt berätta om exempelvis nästa frysförsök och andra saker jag går igenom behandlingsmässigt, och nu känns det lite... Ja men lite konstigt, eftersom det innebär att vänner/bekanta till mig kommer att veta typ mitt testdatum, som inte ens min bror eller närmsta vän vet om. Och utan att jag kommer veta att vederbörande vet.

Det känns inte så lite funky. Men jag har ändå bestämt mig för att skita i det. Det är inte jag som oanmäld tassar runt i en väns privatliv - så det lella dåliga samvetet behöver ju inte jag bära på utan det kan ju de eventuella personerna bära på helt själva, och så fortsätter jag bära på den börda jag själv har att bära. Rättvist så.

Hur har ni gjort? Berättar ni för folk? Inre krets? Yttre krets? Checkar in på sjukhuset på facebook? Vad funkar bäst/sämst tycker ni?

I mitt fall vet hela inre kretsen, det vill säga familjen och ett tiotal vänner, och så ett par i semiyttre krets, säg en tio till kanske. Och så vart jag "tvungen" att involvera chefer och närmsta kollegor, då jag har en yrkesroll som innebär att jag inte med lätthet bara kan poff försvinna på sjukhus hela tiden, och jag jobbar så pass nära en del folk och har så mycket möten hela dagarna så det märks när jag är i obalans.

Vilket jag varit sen typ 2013 så det vart en nödvändighet ;)

Så berätta, hur öppna/slutna är ni? Ni kan vara helt anonyma! :P

65 kommentarer:

  1. Vi har berättat för väldigt få i vår omgivning aTT vi genomgår IVF. Ingen utav våra familjer vet dock , tack vare att vi vill "bespara" dom den ledsamheten att vi är ofrivilligt barnlösa. Vi vill hellre den dagen den sker kunna berätta att dom ska bli far/mor föräldrar!

    Varför vi väljer att hålla det hemligt för många också runt om oss är för att det är en fruktansvärd okunskap i detta ämne. Det är ett SKÄMT hur folk kan få en att skämmas.
    Min mans kollegor som han berättade för frågade honom om han inte visste hur man "satte på" sin egna fru. Eller om han visste att man måste genomföra hela akten för att det ska kunna hända. Eller om han är så kass så han inte får mig att "njuta".. ja . Allt fick han höra. Och hur skadad hans manlighet måste vara av att inte kunna göra mig gravid.
    MEN HALLÅ? vad är det för vänner liksom? Det har visat sig på alla testerna som vi gjorde innan han beröttade för dem att han har över medianen var det gäller livliga spermier.

    Men ja. Vi väljer att vara tysta än så länge tills vi har vår skatt. Då kanske vi kommer berätta om vår resa för andra!

    PS. U ROCK!!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir helt matt, arg och ledsen inombords när jag hör vad din man har fått höra! Hoppas han förstår att det är dem det är fel på, och inte honom. Så otroligt okänsligt, outbildat och urbota dumt sagt!!

      U ROCK 2!!!! <3

      Radera
    2. Hej, jag vill bara säga ett stort tack till Dr. OGUNDU för vad han har gjort för mig, tog han tillbaka den man jag älskar och vårda med hela mitt hjärta, en man som lämnade mig för en annan kvinna för bra 6 månader, med 2 barn, jag bara bestämde sig för att kontrollera vissa spell caster-talet, men alla hålls lura mig, tills jag träffade Dr OGUNDU, som berättade allt kommer att vara över .until han berättade att min man kommer att vara tillbaka i två dagar, är så tacksam idag att min man är tillbaka till mig och vi är glada och han vill alltid vara vid min sida, jag kommer råd du folk inte att falla i fel händer, men att kontakta Dr. OGUNDU som är pålitlig och rakt framåt, kan du kontakta honom via e-post drogunduspellcaster@gmail.com
      Om du också behöver lösningen till problemet, kontakta honom också.
      1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
      (2) kärlek stava
      (3) Du vill främjas på kontoret.
      (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
      (5) Om du vill ha ett barn.
      (6) Du vill vara rik eller vinna ett lotteri.
      (7) Du vill binda din make / maka att bli din för evigt.
      (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
      (9) Om du inte kan tillfredsställa din partner.
      (10) om du vill stoppa din skilsmässa.
      (11) om du vill skilja dig från din make.
      (12) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.
      (13) Graviditet stava att tänka barnet
      (14) garanti du vinner oroande rättsfall och skilsmässa oavsett scenen
      (15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
      återigen e-postadressen är drogunduspellcaster@gmail.com kontakta honom omedelbart

      Radera
  2. Vi valde att vara väldigt öppna med mina upprepade mf med vår närmaste familj. Något jag kan ångra bittert. Min frus familj kunde inte hantera det alls och jag fick höra att jag "skötte mf dåligt " och bara skulle sluta vara ledsen. Att min fru oxå hade förlorat nånting kunde de knappt ta in. Så mycket för hbtq öppenhet. Jag tog väldigt illa vid mig och även nu när det gått fyra år och vi fått en son (som min fru bar) så blir jag så ledsen när jag tänker på det.
    All lycka till dig och mannen! / Ullis

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men va, "skötta mf dåligt", hur kan de säga så? Finns väl inte dåliga sätt att sköta det på, var och en hanterar ju sin egen sorg på sitt eget sätt. Otroligt okänsligt sagt! Och stackars din fru, en längtar ju lika mkt efter barnet oavsett om det är en själv som bär det i kroppen eller inte! Så ledsen när jag hör det du berättar och det du har fått bära. Så glad att ni nu har en son tillsammans och att ni fått bli mammor men det tar ju tyvärr inte bort ens dåliga minnen...Styrkekram...

      Radera
  3. Superbra inlägg!!! Jag förstår att man inte vill displaya sina absolut innersta känslor för omvärlden. Jag har hållt på ett antal år och då jag psykiskt inte haft ork har jag berättat för släkt och vänner samt utvalda arbetskamrater. Till de övriga skyller jag allt på min endometriosproblematik. Det känns befriande att när jag berättar för utomstående kan 'skylla' på endometriosen. Omgivningen har en nyfiken i ämnet barn som är direkt osunt! Och skapar stort skvallervärde..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så snällt skrivet! Endometrios är en jättetuff sjukdom har jag förstått även om jag själv inte har någon erfarenhet. Känner igen mig en del i det där med nyfikenheten och även skvallervärdet... Blotta tanken på att jag nu är en sån där "historia" som folk kan ha på sina middagar "Jag känner en som inte kan få barn, hon har försökt si och så.." fyller mig med rysningar. Jag vet inte om det är så ens, det tror jag nog inte, men jag får ibland såna föreställningar o vill verkligen inte vara det där exemplet, som folk är glada att de slipper vara. Önskar dig all lycka.

      Radera
  4. Jag tänkte ett tag vara mer öppen men varje gång, nästan iaf, berättat om läget så kommer människan som jag berättat för med dessa floskler och myter. Visst kan man argumentera bort dem och säga att personen lever i grav okunskap som tror att adoptionsköande eller avslappning ska hjälpa men jag orkar inte. Jag känner enorm smärta och att då behöva stå och argumentera orkar jag bara inte. När jag var uppe i andra ivf så sökte jag en stresshanteringskurs hos sjukgymnasttiken. När hon direkt fick höra ordet "ivf" så började hon direkt propagera för hur faaaaarligt stress var och "alla" vet ju att stress påverkar hurvida man blir gravid. Jag satt helt mållös ...sedan stammande sa att vi har defekter och att läkare inte alls köper det där med stress. Då började idioten yra om att "mjoo men stress kan påverka då man får tillbaka embryon". Då lessnar jag helt. Tackade för mig och gick. Ringde senare hennes chef och ifrågasatte hur okänsliga deras personal egentligen fick lov att vara.....

    Så.....jag har liksom tröttnat på att försöka förklara min situation för människor. Min bästa vän vet och stöttar utan dumma kommentarer och min man är ett stort stöd. Det får räcka så.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland undrar jag verkligen hur människor tänker och varför det är så nödvändigt att dryfta allt de tror och tänker... Varför inte fråga hur det är istället? Känner igen detta med att inte orka säga emot när en får höra adoptions"tipset" (eller typ skaffa hund, köp hus, etc etc etc). Jag brukar oftast bara mumla nåt och försöka byta ämne. Det kanske gör att den personen mår bättre med sig själv helt enkelt, den har fått ge ett "råd" och känna att den har hjälpt till... Även om det tyvärr stjälper mer än det hjälper...

      Det här med stress har jag fått höra så himla mycket också. En sköterska jag var hos när jag skulle gå ner i vikt rådgav mig att vända mig till akupunktur, för hon "visste en" som hade blivit gravid efter detta. "Ett tips bara!" sa hon. Jag blev helt perplex och funderade på att göra det du gjorde, kontakta chefen, men gjorde det aldrig. Det borde jag kanske ha gjort. Hon har inget mandat att rådge mig att vända mig till akupunktur när jag är hos henne i ett helt annat ärende, och dessutom finns inga vetenskapliga belägg för att akupunktur skulle fixa barnlöshetsbiten. Isf skulle vi alla ha nålar i hos hela dagarna, istället för ivf-sprutor....

      Glad att höra att du har en bra bästa vän och att du och din man finns där för varandra...

      Radera
  5. Jag tror att jag till en början var öppen med de flesta, familj och vänner och även en del dåvarande pluggkompisar, att jämställa med kollegor. Min partner berättade inte för sin familj och då lät jag det vara så. När åren gick så blev det för smärtsamt för mig med andras frågor och förhoppningar. Det sista året (av ca 3,5 totalt) så pratade jag minimalt om det. Jag bloggade aldrig själv, men en handfull ofrivilligt barnlösa bloggare var de enda jag kunde känna gemenskap med, så bloggläsande och kommenterande/diskuterande (och en kurator eller två) räddade mig från dårskap. Vi fick ett barn, hen är nu 3,5 år, lika gammal som åren det tog av behandlingar. Och det är i alla fall för mig så mycket lättare att prata om det nu när sorgen och ovissheten inte längre sliter sönder mig. Jag slänger ofta ur mig, nästan så fort tillfälle ges, till nästan vem som helst, att jag varit ofrivilligt barnlös. Jag tänker främst på att det kan finnas någon i sammanhanget som just för stunden är i kampen och som kanske kan få någon liten hjälp av att jag talar om att jag också varit där. De andra bryr jag mig faktiskt inte så mycket om, tror aldrig de kommer kunna förstå ändå. Jag är för övrigt fortfarande ofrivilligt barnlös, många faktorer som gör att syskonförsök mest troligt inte kommer att gå att genomföra. Kan fortfarande då och då känna aggressioner och avundsjuka bränna till när folk slänger sig med vi ska nog ha en trea, eller äntligen får en av rätt kön e. dyl., eller för den delen bara råkar ha två barn i en syskonvagn (jo faktiskt finns såna dagar). Men, jag har en stor tacksamhet över barnet jag fått och det är mycket lättare att bära en sorg över att inte kunna ge henom ett syskon än att leva med rädslan för att jag kanske aldrig kommer att få det efterlängtade Barnet.
    Mina varmaste ödmjukaste fanfarer till dig och alla andra som kämpar och som delar det, anonymt eller inte
    M

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej M, åh jag blir nästan som rörd och glad när jag läser din kommentar. Förstås jätteledsen för den tuffa tid du och din partner har gått igenom men så härligt att höra att det slutade bra och att du nu är just en sån person som jag själv önskar fanns i min närhet, som kunde öppna de dörrar jag inte orkar med, eller ibland bryta normtugget som pågår i fikarum och på luncher. I vabbtider och jultider är det nästan olidligt, det är sååå mkt fokus på barn, vilket det ju såklart SKA vara, men det är så himla svårt för mig att interagera i samtalet för mitt utanförskap blir så otroligt tydligt. Jag har blivit bra på att ställa artiga frågor, eller inte säga nåt alls, och låta samtalet pågå för dem som önskar delta. Men ibland tänker jag, hur hade det varit om jag bara "åh, nu när ni pratar om detta känner jag mig så ledsen inombords, för jag blir så påmind om att jag inte har nån liten bebis att fira jul med detta år, heller, och inte vet om jag nånsin kommer ha det". Förstör ju såklart feelingen för alla andra...

      Ledsen att det kanske inte blir syskonförsök för dig, det är ju en annan sorts smärta och längtan att bära, men lika verklig och lika tung, även om glädjen för barnet som finns förstås också är där. Jag tänker att det inte går att kvittera ut det ena mot det andra. Jag menar heck, jag har ju funnit mitt livs kärlek, det är jättemånga som söker nån att dela livet med och är ledsna att de itne finner det, men det faktum att jag är så sjukt glad och tacksam över att jag hittade min man, tar ju inte bort det faktum att jag längtar efter ett barn. Det är möjligt - och vi har rätt - att känna glädje över det vi har, men ändå känna en längtan efter ytterligare en dimension eller aspekt i livet.

      Tack så mycket för att du läser och skriver!

      Radera
    2. Ibland önskar jag att det fanns lite mer utrymme för att förstöra stämningen i vardagssituationer ;) Men en får väl nöja sig med att ta de eventuella tillfällen som ges. Jag satt i höstas med två gravida kollegor (båda var redan föräldrar sen tidigare). De pratade om illamående och vad det nu var, vardagligt gravidsnack. Jag hade sån lust att berätta att jag just gått igenom ett missfall efter en behandling på nätta 30 000 + kr och att det nog var min sista chans till syskon. Men jag bet mig i läppen, jag har ju trots allt viss omtanke om mina medmänniskor och det måste inte alltid vara fokus på min otur. Ibland behöver en skydda sig själv från oförstående kommentarer, ibland behöver en skydda andra människor från sorg och smärta. Men jag är ändå förespråkare för att vi ska prata lite mer om sådant som smärtar i livet, som ofrivillig barnlöshet. Jag fortsätter följa dig och lämnar säkert en eller annan kommentar igen. M - Maya

      Radera
  6. Vi har inte berättat för någon och det känns ensamt. Vi tänker hela tiden att vi ska berätta för närmsta vänner och familj nästa gång barnfrågan kommer på tal (känns som ett svårt ämne att bara slänga ur sig i förbifarten), bara det att det aldrig kommer på tal längre. Och jag tror att det beror på att de redan misstänker att det är något som är fel och då är det väl lättare att bara låtsats som inget. Men vem vet, kanske är det bra för vi slipper ju iaf okänsliga kommentarer. Men samtidigt konstigt att min närmaste omgivning (förutom mannen då förstås) inte känner till en så viktig del av mig. Tips om hur man berättar något sånt här utan att låta bitter/cynisk mottages gärna :)

    Tack för ännu ett underbart inlägg, du får mig att känna mig lite mindre ensam i kampen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men oh så det värkte till nu inombords när du skriver att det känns ensamt för dig/er.... Jag berättade ju för många att vi skulle börja försöka direkt när vi gift oss, så det var uppenbart för en hel del nära när det gått sex, sju månader etc att det inte funkat. I början fick jag många kommentarer att "har sett på facebook att du dricker vin så har förstått att det inte tagit än?" , men nu har alla de kommentarerna upphört och nuförtiden när jag släpper in nån "ny" i det jag går igenom (en träffar ju fler/nya vänner med tiden) blir de mest chockade. Jag tror att jag signalerar så himla tydligt att allt annat jag pysslar med i livet är så himla gött o grejt så att barnfrågan inte ens är en issue. Får ofta höra att jag ofta är så öppen och ärlig så att det faktum att jag inte säger nåt, betyder för folk att jag inte går o bär på nåt.... Jag berättade för ett av mina närmsta syskon när det gått över ett år och det tog honom helt på sängen. Han visste ju åxå att vi ville ha familj, men jag tror det tog honom helt på sängen när all min sorg bara flödade ur mig... Det är lätt för omgivningen att tro att allt är okej, när vi själva spelar med, så eg kan en ju inte klandra dem för det...

      Jag tror inte du lider risk att låta bitter/cynisk - o även om du skulle göra det så heck - det är väl klart f-n en blir bitter när en kämpar o kämpar o är scared shitless inombords för att en kanske inte kommer få det en längtar efter. Den där innersta rädslan är ju så stark så jag nog aldrig ens släppt fram den ens på riktigt. Det blir ohanterligt.

      Din familj/dina närmsta kanske mycket väl misstänker och går och bär på en massa föreställningar och tyvärr är det så att det ofta är vi som får ta ansvaret att bryta tystnaden och då kan en störtflod av frågor och tankar komma. Ibland är det lättaste att bara riva av plåstret, så är orden där ute.

      Vi försöker få barn men det har inte fungerat för oss. Vi är jätteledsna för det. Punkt. Och sen är trollet ute och går inte att stoppa in under stenen igen... Men såklart, usch, jag vet hur svårt det är. Jag har nog mer hanterat detta i en slags attack-strategi tror jag. Rakt på, pang, detta är läget. O så berättar jag allt i ett enda långt andetag o försöker även få med om det är nåra saker jag INTE vill höra tillbaka. Typ "Folk tror att det handlar om stress eller att vi är spända men faktum är att det är ett missförstånd och jag blir jätteledsen när jag får höra såna kommentarer, för det får mig att känna att det är mitt fel". Dvs, ta ur dem alla disclaimers du inte orkar höra, på förhand. Så har jag försökt göra för att slippa okänsliga kommentarer och det går jättebra. Det är ju bara i nya sammanhang och på fester med bekanta och sånt som jag inte har denna gardering. Då får en ta "hund/adoptions/stress"-teorierna med ett jämnmod, höja glaset och byta ämne...

      Ensam är du inte, vi är många många fler som förstår och vet hur det är.... Stor kram och lycka till.

      Radera
    2. Åh, tack så mycket för ditt svar, känner mig lite mindre ensam i det här bara av att läsa det du skriver :) Tack för tipsen också, jag tror faktiskt att jag ska ta mod till mig och bara berätta för min syrra. Innan har jag tänkt att jag inte velat göra det eftersom hon har fullt upp med en liten underbar bäbis men det behöver ju faktiskt inte vara så komplicerat. Bara att säga det egentligen. Du är så klok :)

      Radera
    3. Hur har det gått? Det kommer gå jättebra! Så lättad du kommer att vara efteråt, och säkert hon också! <3

      Radera
  7. Hej!
    Jag vill bara säga att jag älskar din blogg! Du skriver på ett så fantastiskt sätt! Vi är bara i början på vår resa. Jag har endometrios och varit medicinerad med visanne i ett par år. I vevan att vi bestämde oss för att starta resan mot bebis (dvs sluta med - vad som för mig varit - en mirakelmedicin) - gick min fantastiska läkare i pension och jag fick en ny. Han visade sig vara något av en tomte. Nu efter fem otroligt smärtsamma månaders "hemma"försök har vi en läkartid i oktober hos en ny läkare. Förhoppningsvis kommer vi nu framåt i planerna. Vi har varit ganska öppna om det - men nu börjar det bli jobbigt. Jag känner mig väldigt kluven kring just hur öppen jag orkar vara. Men bloggar som din får mig att bli lite gladare - humorn du får till mitt i det som är jobbigt är guld värd för mig!

    SvaraRadera
  8. Hej, men guuuud så glad jag blir nu! Hurra, då blir det ju roligare att fortsätta skriva också! Tråkigt att du har endometrios, har förstått det är en jättetuff sjukdom. Hoppas verkligen er nästa läkare kommer vara bra! O jag förstår kluvenheten kring öppenheten, det är på gott och ont! Kanske får en göra olika i olika perioder. Jag har övat mig på att numera bara svara "Jag vill inte prata om det" om/när nån som jag drillat att jag VILL prata om det frågar nåt som jag kanske inte orkar ta just då. Det måste ju få vara lite olika i olika lägen... O det tror jag folk förstår!

    SvaraRadera
  9. I början sa vi ingenting, numera vet våra närmaste vänner och våra familjer.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah... Det verkar som att de flesta ändå håller det för sig själva/inre kretsen!

      Radera
  10. Det Dr.SUNNY kan du maila honom om du behöver hjälp i deras förhållande drsunnydsolution1@gmail.com
    Jag lovar att dina problem löses omedelbart. Efter att ha varit i relation med honom i sju år, han lämnade mig, jag gjorde allt Kan jag ta honom tillbaka igen, men allt förgäves. Skulle för den kärlek jag känner för honom, bad han, men han vägrade att jag förklarade mitt problem till någon på nätet och hon föreslog att jag skulle snarare postade en spellcaster som kunde hjälpa mig att föra honom ett pass tillbaka, men jag är killen som aldrig trott på pass, hade han inget annat val än att prova det, skickade hjul, sade inget problem så blir allt bra inom tre dagar, mitt ex tillbaka till mig inom tre dagar, var passet avgivna och överraskande, den andra dagen , var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han samtalet och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hänt, jag ville, som jag älskar så mycket. Jag var så glad, överraskad. Sedan gjorde jag ett löfte som alla vet att de aldrig har en relation problem, som jag kommer att hänvisa till stavnings kannan för att få hjälp. Varje person kan behöva hjälp av hjul, hans e drsunnydsolution1@gmail.com eller lägga mig på whatsapp 2348077620669

    Han gjorde också många stavnings liknande,
    (1) du vill att ditt ex tillbaka.
    (2) Du har alltid mardrömmar.
    (3) För att främjas på sitt kontor
    (4) Vill du ha en barn.
    (5) Vill du bli rik.
    (6) vill behålla din make / maka att vara bara din för evigt.
    (7) Behovet av ekonomiskt stöd.
    8) Vill du ha kontroll över att äktenskap
    9) Vill du vara attraherad av människor
    10) Barnlöshet
    11) Behöver du en maka / make
    13) Hur man vinner din lotteri
    14) PROMOTION SPELL
    15) SKYDD SPELL
    16) period av BUSINESS
    17) SPELL BRA ARBETE
    18) bot för någon sjukdom / H.I.V.
    Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com

    SvaraRadera
  11. Hej, jag vill bara säga ett stort tack till Dr. OGUNDU för vad han har gjort för mig, tog han tillbaka den man jag älskar och vårda med hela mitt hjärta, en man som lämnade mig för en annan kvinna för bra 6 månader, med 2 barn, jag bara bestämde sig för att kontrollera vissa spell caster-talet, men alla hålls lura mig, tills jag träffade Dr OGUNDU, som berättade allt kommer att vara över .until han berättade att min man kommer att vara tillbaka i två dagar, är så tacksam idag att min man är tillbaka till mig och vi är glada och han vill alltid vara vid min sida, jag kommer råd du folk inte att falla i fel händer, men att kontakta Dr. OGUNDU som är pålitlig och rakt framåt, kan du kontakta honom via e-post drogunduspellcaster@gmail.com
    Om du också behöver lösningen till problemet, kontakta honom också.
    1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
    (2) kärlek stava
    (3) Du vill främjas på kontoret.
    (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Du vill vara rik eller vinna ett lotteri.
    (7) Du vill binda din make / maka att bli din för evigt.
    (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
    (9) Om du inte kan tillfredsställa din partner.
    (10) om du vill stoppa din skilsmässa.
    (11) om du vill skilja dig från din make.
    (12) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.
    (13) Graviditet stava att tänka barnet
    (14) garanti du vinner oroande rättsfall och skilsmässa oavsett scenen
    (15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
    återigen e-postadressen är drogunduspellcaster@gmail.com kontakta honom omedelbart

    SvaraRadera
  12. Jag är vid namn Amanda mer från USA, jag vill ta tillfället i akt att tacka den stora DR Paul för att hjälpa att få min Ex man tillbaka till mig, jag har varit i stora smärtor tills den dagen jag kontaktade DR Paul han gjutna en kärlek stava för mig och berättade att vänta för bara 48 timmar att min Ex man kommer att kalla mig och jag gjorde enligt instruktionerna till mig av honom och överraskande , i 48 timmar, min före detta make verkligen kallade mig och började ursäkt för allt han hade orsakat mig. Jag är den lyckligaste kvinnan på jorden i dag eftersom DR Paul har gjort ett fantastiskt gärningar i mitt liv och jag kommer att fortsätta att dela vittnesbörd om du vill gärna kontakta DR Paul och om du vet att du stöter på samma villkor, besöka honom idag av kontakta honom via denna giltig e-postadress: salvationlovespell@gmail.com

    SvaraRadera
  13. Why I am writing this testimony is because I made a promise that whosoever that helps me out of my relationship predicament deserves to be known even more by the world. I am 37 years of age, my husband had a very powerful love spell on him that a female he knows put on him and I wanted it removed as this caused serious problems in our marriage and he left me for her. It seemed nothing on earth can bring our paths together forever, I felt really bad because I love him so dearly. I had sleepless nights because I missed my hubby’s touch and care. I seldom visit this webpage but anytime I do, I see two or more positive reviews about a man named dr. Adoda and his mysterious and miraculous works that saves relationships and marriages, this got me curious. Also, I normally see other several reviews, although I learn't that there are lots of scammers out there but I contacted Adoda because I was convinced by a testifier I contacted, that dr. Adoda spell is the big deal. I gave him a chance out of my doubting spirit but to my greatest surprise my husband called me 2 days after dr. Adoda did his thing on him and my hubby’s behalf, that he is so sorry for all the pains he has made me pass through, he wanted to be back home. Presently our love is more than that of Romeo and Juliet, he takes too good care of me now, 110% than before. I know there are others out there, I say if you find dr.adodalovespelltemple@gmail.com then your problem is as well solved. Lydia Ryan W. from California, USA

    SvaraRadera
  14. Why I am writing this testimony is because I made a promise that whosoever that helps me out of my relationship predicament deserves to be known even more by the world. I am 37 years of age, my husband had a very powerful love spell on him that a female he knows put on him and I wanted it removed as this caused serious problems in our marriage and he left me for her. It seemed nothing on earth can bring our paths together forever, I felt really bad because I love him so dearly. I had sleepless nights because I missed my hubby’s touch and care. I seldom visit this webpage but anytime I do, I see two or more positive reviews about a man named dr. Adoda and his mysterious and miraculous works that saves relationships and marriages, this got me curious. Also, I normally see other several reviews, although I learn't that there are lots of scammers out there but I contacted Adoda because I was convinced by a testifier I contacted, that dr. Adoda spell is the big deal. I gave him a chance out of my doubting spirit but to my greatest surprise my husband called me 2 days after dr. Adoda did his thing on him and my hubby’s behalf, that he is so sorry for all the pains he has made me pass through, he wanted to be back home. Presently our love is more than that of Romeo and Juliet, he takes too good care of me now, 110% than before. I know there are others out there, I say if you find dr.adodalovespelltemple@gmail.com then your problem is as well solved. Lydia Ryan W. from California, USA

    SvaraRadera
  15. Mitt namn är Anna Fernadez. Av respekt för dig och dina trollformler jag måste göra detta vittnesbörd vet alla. Jag har varit i andra spell hjul utan att se något resultat. Jag ville bara jag kom till dig tidigare, jag fick det bästa från dig. Min före detta make var borta i ett år och jag gick överallt och andra spell hjul för hjälp men inget resultat förrän min vän presentera mig till Dr. Isikolo Efter kärlek stava gjordes, fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans pass arbetat underverk och min man är tillbaka med full av kärlek. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor som säger att jag ska för att ge honom, jag var verkligen mållös och chockad när min make knä tigger om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka. Jag är verkligen brist på ord och glad, du är en Gud sände till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Isikolo. Till alla som är ute efter en riktig stavnings caster kontakt Dr. Isikolo isikolosolutionhome@gmail.com Eller du kallar honom +2348133261196.

    SvaraRadera
  16. Mitt hjärta fylls med glädje efter Dr SUNNY gjutna lotteriet spell för mig, kände jag omgiven av kontrollen av passet. Denna spell förändra mitt liv i rikedom, jag nu har min egen bil och ett hus. Jag är nu av skulder och uppleva de mest fantastiska lycka till med lotteri efter att jag vann en stor summa pengar. Jag har mer tur nu än jag någonsin haft i mitt liv. Jag vann en miljon dollar (1,000,000.00 Din Lotteri spell gjort underverk, jag kan inte tro det. Tack så mycket sir för avsatt tid för att kasta Lottery spell för mig. "Jag är evigt tacksam för lotteriet stava Dr SUNNY gjorde för mig. du kan maila honom för du äger lottnummer .
    drsunnydsolution1@gmail.com eller ring 2348077620669

    SvaraRadera
  17. Jag vill använda detta medium för att berätta för världen om Doctor Kakuta som hjälpte mig att få min älskare tillbaka med sin kraftfulla stava, mitt ex och jag var med missförstånd som ledde till vårt uppbrott men jag gick att be henne flera gånger för att förlåt och acceptera mig tillbaka eftersom jag vet att jag förolämpade henne men varje gång jag gick jag känner alltid djupare i smärta och ångest eftersom hon alltid gå ut på mig och vill inte lyssna på vad jag har att säga men jag trogen dag som jag var surfar jag kom uppstod ett vittnesbörd om en kvinna vars problem var mer än mitt och ändå Doktor Kakuta hjälpte henne med sin spell så jag var glad och även kontaktat läkare Kakuta för att få hjälp via e-post och sedan berättade för honom min berättelse men det enda han sa var att jag kommer att torka du slita med min stavnings så tur för mig allt vill väl precis som han lovade och just nu har jag fått min fästman tillbaka och vi båda lever lyckligt. det finns inget Doctor Kakuta kan inte göra med är stava och precis som lovar mig själv jag kommer att hålla vittna på internet om hur doktor Kakuta hjälpte me.Are problemet större än min eller mindre jag ger dig 100% garanti för att doktor Kakuta kommer att sätta ett slut på det med sin kraftfulla stava, kontakta läkare Kakuta för att få hjälp via e-post Kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

    1. få ditt ex VÄN TILLBAKA.
    2. VINNANDE lotterier.
    3. barnafödande.
    4. bryta GENERATION KURS.
    5. FÅ AV JOBB.
    6. främjande av sysselsättning.
    7. PENGAR stava.
    8. andligt skydd.
    9. HERBAL CARE.
    10. SKÖNHET stava.
    11. Om du vill ta TILL DIN sent en

    kontakta läkare Kakuta för att få hjälp via e-post Kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

    SvaraRadera
  18. After 9 years in marriage with my hubby with 3 kids, my husband started going out with other ladies and showed me cold love, on several occasions he threatens to divorce me if I dare question him about his affair with other ladies, I was totally devastated and confused until a old friend of mine told me about a spell caster on the internet Dr. Ekpiku who help people with the relationship and marriage problem by the powers of love spells, at first I doubted if such thing ever exists but decided to give it a try, when I contact him, he helped me cast a spell and within 24 hours my husband came back to me and started apologizing, now he has stooped going out with ladies and he his with me for good and for real. Contact this great spell caster for your relationship or marriage problem at: Ekpikuspelltemple@live.com. Good luck.or text me on +13103598621.

    SvaraRadera
  19. Mitt namn är Jessica från USA. jag önskar att
    dela mitt vittnesbörd med allmänheten om
    En stor spell caster kallas (Dr Kakuta) har gjort för mig, detta tempel
    har just flyttat tillbaka min förlorade ex
    älskare till mig med sina stora stavnings arbete, jag dejta den här mannen som kallas
    Steven vi var tillsammans under en lång
    tid och vi älskade vår jagets men när jag var oförmögen
    att ge honom en manlig barn under 5 år lämnade han mig och sa
    att han inte kan fortsätta längre då var jag nu
    letar efter sätt att få honom tillbaka och även bli gravid, tills en vän
    till mig berättade om detta tempel och gav mig sin kontakt e-post,
    kommer du inte tro det när jag kontaktade dem på mina problem de
    beredd objekt och kasta passet för mig och ta min förlorade make
    tillbaka, och efter en månad jag missade min månatliga flödet och gå för ett test och
    Resultatet anges att jag var gravid, är glad idag är en mor till
    en uppsättning av tvillingar en pojke och en flicka, jag tackar templet en gång för
    vad de har gjort för mig, om du är ute passera någon
    av detta problem kan du kontakta denna stora Dr för hjälp som anges nedan:

    Kontakta dem ... kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

    (1) Om du vill att ditt ex tillbaka
    (2) Om du alltid har mardrömmar.
    (3) Du vill främjas på kontoret.
    (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Du vill vara rik.
    (7) Du vill binda din make / maka att vara
    din för alltid.
    (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
    (9) Herbal vård
    (10) Om du inte kan ha möjlighet att tillfredsställa din fru
    kön önskan grund eller
    låg err åtgärder.
    (11) Om din menstruation vägrar att komma
    ut dagen antar eller över flöden.
    (12) om ditt arbete vägrar att betala dig, folk
    grund dig ?.
    (13) lösa en markfrågan och få tillbaka.
    (14) Har din familj Denny dig om din
    höger?
    (15) Låt folk lyda mina ord och göra mitt
    önskar
    (16) Har du ett lågt spermie?
    (17) Mål lösa
    (18) Behöver du hjälp att vinna ett lotteri? ETC

    Kontakta dem på deras e-post på

    kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

    Och få löst alla dina problem

    Tack.

    SvaraRadera
  20. Jag visste aldrig människor fortfarande har befogenheter och göra saker att hända på detta sätt. Jag kommer från Sverige, min make Henry Scot lämnade mig för en annan kvinna för 2 år, ända sedan dess har mitt liv har fyllts med smärtor sorg och hjärta paus eftersom jag hade två döttrar och en son för honom, en vän till mig Stephanie berättade hon såg några vittnesbörd om denna stora Doctor Isikolo kontakt (isikolosolutionhome@gmail.com) att han kan föra min make tillbaka till mig inom några få dagar och jag skratta och sa att jag är inte intresserad men på grund av den kärlek min vän hade för mig, hon har hört den stora prästen för min räkning, och till min stora förvåning efter tre dagar min make ringde mig för första gången efter 2 år att han saknar mig och att han är så ledsen för allt han gjorde mig passera. Jag kan fortfarande inte tro det, eftersom det är mycket otroligt, det är bara alltför verkliga att vara äkta. Tack Dr ISIKOLO för att föra tillbaka min make och även till min underbara vän STEPHANIE som medlat för min räkning, för vem som helst som kan behöva hjälp av denna stora präst här är den e-postadress: (isikolosolutionhome@gmail.com) visningar tack och läsare, så jag önskar er all framgång

    SvaraRadera
  21. Mitt namn är Wayne Gloria och jag baserad i USA ... Mitt
    liv är tillbaka !!! Efter 1 år av bruten äktenskap, min man
    lämnade mig med två barn. Jag kände mig som mitt liv
    var på väg att sluta i nästan begått självmord, jag var
    känslomässigt ned under en mycket lång tid. Tack vare
    en spell caster heter Dr Ade, som jag träffade på nätet. Å
    ena trogen dag, som jag surfar via internet, jag kom över
    tilld vittnesmål om denna speciella spell caster. Vissa
    människor vittnade om att jag tog med sig sina Ex
    älskare tillbaka några vittnade om att jag åter livmodern,
    bota cancer och andra sjukdomar, vissa vittnade om att
    jag kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa
    och så vidare. Jag har också stött på ett särskilt
    vittnesbörd, det handlade om en kvinna vid namn Sonia,
    hon vittnade om hur jag tog tillbaka sin Ex älskare på
    mindre än 2 dagar, och i slutet av hennes vittnesmål hon
    tappade Dr Ade e-postadress. Efter alla dessa läsning,
    bestämde jag mig för att ge det ett försök. Jag
    kontaktade via e-post och förklarade honom mitt
    problem för honom. På bara 48hours, min man kom
    tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu
    gladare än tidigare Dr Ade, är verkligen en begåvad man
    och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom
    han är en underbar människa ... Om du har ett problem
    och du letar efter verkliga och äkta stava hjul för att lösa
    alla dina problem för dig. Försök Hög
    Adespelltemple@gmail.com helst, kan jag vara svaret på
    dina problem. Här är hans kontakt:
    Adespelltemple@gmail.com eller ring honom eller whats-
    app på 2348148487280.

    SvaraRadera
  22. Mitt namn är Wayne Gloria och jag baserad i USA ... Mitt
    liv är tillbaka !!! Efter 1 år av bruten äktenskap, min man
    lämnade mig med två barn. Jag kände mig som mitt liv
    var på väg att sluta i nästan begått självmord, jag var
    känslomässigt ned under en mycket lång tid. Tack vare
    en spell caster heter Dr Ade, som jag träffade på nätet. Å
    ena trogen dag, som jag surfar via internet, jag kom över
    tilld vittnesmål om denna speciella spell caster. Vissa
    människor vittnade om att jag tog med sig sina Ex
    älskare tillbaka några vittnade om att jag åter livmodern,
    bota cancer och andra sjukdomar, vissa vittnade om att
    jag kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa
    och så vidare. Jag har också stött på ett särskilt
    vittnesbörd, det handlade om en kvinna vid namn Sonia,
    hon vittnade om hur jag tog tillbaka sin Ex älskare på
    mindre än 2 dagar, och i slutet av hennes vittnesmål hon
    tappade Dr Ade e-postadress. Efter alla dessa läsning,
    bestämde jag mig för att ge det ett försök. Jag
    kontaktade via e-post och förklarade honom mitt
    problem för honom. På bara 48hours, min man kom
    tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu
    gladare än tidigare Dr Ade, är verkligen en begåvad man
    och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom
    han är en underbar människa ... Om du har ett problem
    och du letar efter verkliga och äkta stava hjul för att lösa
    alla dina problem för dig. Försök Hög
    Adespelltemple@gmail.com helst, kan jag vara svaret på
    dina problem. Här är hans kontakt:
    Adespelltemple@gmail.com eller ring honom eller whats-
    app på 2348148487280.

    SvaraRadera
  23. Necesita ayuda para resolver su problema de infertilidad o para quedar embarazada? Contacte al baba eromosele home de la solución en este email (babaeromosele12345@gmail.com) ¡Soy de los EEUU, he estado intentando por 5 años para conseguir embarazada y la ayuda necesitó! He estado yendo a los doctores pero todavía nada. El doctor dijo que yo y mi esposo estamos bien y no sé a dónde más dirigirnos. Hasta que un día mi amigo me presenta a este gran lanzador de hechizos que la ayudó a recuperar a su marido perdido con un hechizo de amor y también la hizo embarazada, así que decidí contactar a este lanzador de hechizos baba eromosele en su correo electrónico ((babaeromosele12345@gmail.com) después de la interacción con él me instruyó sobre qué hacer, después de que entonces debería tener relaciones sexuales con el mi marido o cualquier hombre que amo en este mundo, y lo hice así, dentro de los próximos meses fui a un chequeo y Mi médico me confirmó que estoy 2 semanas embarazada de dos bebés. ¡¡Estoy tan feliz!! Si usted también necesita ayuda para quedar embarazada o necesita su ex volver por favor póngase en contacto con su dirección de correo electrónico: (babaeromosele12345@gmail.com o llame o whatsapp él su línea directa +2347037137208

    SvaraRadera
  24. Hej jag heter Bruce Dorothy. Jag är ute för att sprida
    denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min
    ex make tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade
    mig och mina två barn för en annan kvinna i över tre
    månader, Men när jag träffade en vän som introducerade
    mig till Dr Ade, den stora budbäraren till Oracles of Great
    Adespeltemple. Jag berättade mitt problem för Dr Ade
    om hur min ex-man lämnade mig och mina två barn och
    också hur jag behövde jobba i Ett mycket stort företag.
    Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var
    jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några
    biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver
    göra, efter det hade gjorts 24 timmar senare, Min ex man
    ringde mig i telefon och sa förlåt för att bo mig och
    barnen förrän nu och en vecka efter att min man ringde
    mig för att be om förlåtelse, en månad senare blev jag
    uppmanad till intervju i ett mycket stort företag här i USA
    Var jag tvungen att arbeta som verkställande direktör ..
    tack tack till Dr Ade du Kan kontakta Dr Ade genom
    denna Email, Adespelltemple @ gmail.com. Ring eller
    Whatsapp honom på +2348148487280.

    SvaraRadera
  25. Jag heter wanda loftis jag bor i norge och jag är lycklig
    Gift med en härlig och omtänksam make, med tre barn. en
    Mycket stort problem inträffade i min familj ett år
    Sedan, mellan mig och min man, så hemskt att han
    Tog saken till domstolen för skilsmässa. Han sa att han
    Ville aldrig stanna med mig igen, och att han
    Älskade mig inte längre. Så han lämnade
    Hus och fick mig och mina barn att gå igenom
    Svåra smärtor. Jag försökte alla mina möjligheter att få honom
    Tillbaka, efter mycket tiggeri, men alla till ingen nytta, och han
    Bekräftade det att han har fattat sitt beslut, och han
    Ville aldrig se mig igen.
    Så på en kväll, som jag kom tillbaka från jobbet, jag
    Träffade en gammal vän av min som frågade min man. Så jag
    Förklarade allt för henne, så hon berättade för mig att
    Enda sättet jag kan få min man tillbaka är att besöka en stavning
    Caster, för att det verkligen har fungerat för henne också. Så jag
    Trodde aldrig på stavning, men jag hade inget annat val än
    Att följa hennes råd. Då gav hon mig e-postmeddelandet
    Adress till stavningsklipparen DR ISIKOLO som hon besökte.
    (Isikolosolutionhome@gmail.com)
    Så nästa morgon skickade jag ett mail till adressen hon
    Gav mig och stavningskastaren försäkrade mig om att jag vill
    Få min man tillbaka inom två dagar. Vad en fantastisk
    påstående!! Jag trodde aldrig, så han talade med mig,
    Och berättade för mig allt jag behöver göra. Sedan
    Nästa morgon, så förvånansvärt min man som inte ringde
    Mig under det senaste året och fyra månader, ringde mig till
    Informera mig om att han kommer tillbaka. Så underbart!!
    Så det var så han kom tillbaka samma dag med
    Mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för hans
    Misstag, och för smärtan han orsakade mig och mina
    barn. Sedan från den dagen var vårt förhållande nu
    Starkare än nu före det, med hjälp av a
    Stavning caster.
    Så, jag kommer att råda dig där ute för att vänligen besöka detsamma
    Hemsida (isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196), om du
    Är i något sådant tillstånd, eller du har några problem
    Relaterade till att "ta tillbaka din ex. Inte bara det han kan
    hjälpa .
    1) Få marknadsföring i allt du gör.
    2) Tjäna bra pengar.
    3) Framgång i affärer.
    4) andliga problem.
    5) vinna domstolsfall
    6) Letar efter en bra man.
    7) söker jobb.
    8) vill ha kontroll över ditt äktenskap.
    9) vill lockas till människor.
    10) du har blivit scammed och du behöver pengarna tillbaka.
    11) du har jobbat utan kampanj.
    (12) Om du har symtom på sjukdom som hiv / aids.
    (13) Du har graviditetsproblem med barn

    (14) Om du har problem med din livmoder vill du ha barn.
    Isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

    SvaraRadera
  26. Vilken Magic Power Power Level behöver du?
    Om du är redo att locka en ny kärlek till ditt liv så kan det här vara
    Bara den stava du letat efter! Effekterna av denna stavning
    Börjar i allmänhet med att folk märker att de får mycket mer
    Positiv uppmärksamhet än vad de normalt skulle göra. De flesta säger att de
    Känner att de har blivit till en attraktivmagnet som lockar till sig
    Bättre typer av människor än de någonsin lockat förut! Folk kommer
    Hitta dig mer lockande, mer attraktiv och mer lockande än någonsin.
    Kontakta Dr.Oduduwa på denna email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
    Besök: http://www.droduduwaspellcaster.com

    Om du verkligen vill bryta med någon, men du är inte helt
    Säkert vad du ska säga eller hur du ska göra om det, det här är bara det
    Stava du letar efter! Denna stava har ett bra sätt att skapa
    Bästa förutsättningarna för att bryta upp med någon som är bäst
    betingelser. Efter att ha gjutit denna stavning, det första som de flesta märker
    Är många små "tillfälligheter" som skapar bara de rätta förutsättningarna för
    Gör din uppbrytning så enkel som möjligt.
    Kontakta Dr.Oduduwa på denna email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
    Besök: http://www.droduduwaspellcaster.com

    SvaraRadera
  27. TESTIMONIO SOBRE CÓMO ME EMBARAZO. Me casé a los 26 años y de inmediato traté de quedar embarazada. Cuando yo era incapaz de concebir tuve análisis de sangre para la fertilidad y me dijeron que tenía un FSH (hormona folículo estimulante) de 54 y no sería capaz de tener hijos. Aunque los médicos sabían que me habían diagnosticado la tiroiditis de Hashimoto desde los 20 años, nadie se molestó en revisar mis niveles de tiroides. Mi TSH se midió en .001. Mi dosis de Synthroid se redujo. Un amigo me aconseja contactar a un médico de hierbas DR.MIDNIGHT que ayudan con la fertilidad con su medicina, recogí su contacto y explicar mi situación a ella ella preparó para mí una medicina herbal que tomé como describir por ella. Quedó embarazada muy rápidamente, tuve un embarazo exitoso. Tengo a mi bebé marzo 2015. para quedar embarazada a la edad de 35 con mi segundo hijo en mayo de 2017, gracias mamá, este es su contacto de correo electrónico si usted requiere su ayuda puede correo electrónico dr.midnight5@gmail.com él si usted necesita su Asistencia en su relación o cualquier otro caso.
    1) Hechizos de Amor
    2) Hechizos de Amor Perdido
    3) Hechizos de divorcio
    4) Conjuros de Matrimonio
    cura para el cancer,
    ASMA,
    IMPOTENCIA,

    Póngase en contacto con este gran hombre si tiene algún problema para una solución duradera
    A través de dr.midnight5@gmail.com o llame o whatsapp él su línea directa +2347037137208

    SvaraRadera
  28. Jag heter Richard Jessica, jag är baserad i Texas, USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 5 månaders brutet äktenskap lämnade min man mig när jag var gravid. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare kallad ABO som jag träffade online. På en trogen dag, som jag surfar via internet, vittnade vissa om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmoderhalscancer, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter TIFFANY, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, så jag kontaktade honom och på mindre än 48 timmar min man som jag trodde att jag aldrig kan se igen kom tillbaka och be om förlåtelse, nu är vi lyckliga tillsammans alla tack vare DR ABO är han svaret på ditt problem. Du kan nå honom på hans email: Abospelltemple@gmail.com eller besök hans whatsapp 2348148487280.

    SvaraRadera
  29. HUR DR IFA GAVE SÄRSKILDA SÄRSKILDA
    Det är otroligt hur lyckligt jag känner efter att hitta din hemsida. Under de senaste 6 månaderna har jag varit så deprimerad efter att ha förlorat min man till en annan kvinna. Min pengar situation försämrades så mycket att jag trodde att jag skulle behöva fila för konkurs. Jag hade en stor skuld och jag visste inte vad jag skulle göra. Utan fullständig och total desperation kontaktade jag många av de så kallade individerna som lovade kraftfull magi, trolldom eller svart magi. Ingen av dem arbetade och ingen var så underbara, tillgivna och varma som Dr Marvel har varit. Han är definitivt annorlunda än de andra och jag kände omedelbart hopp och styrka från att höra om de löften han hade att erbjuda. Han bär en renhet och gudomlig styrka som är lika ren som ny snö på marken. Jag begärde Dr IFA mest kraftfulla stavar och jag blev omedelbart lindad att jag hade någon att lösa mina problem för mig. Hans stavar fungerade underverk och jag är nu tillbaka med min man och mina pengar problem har löst sig efter att ha vunnit lotteriet. Dr Marvel, jag har ingen aning om vad jag skulle ha gjort utan att du var där för att hjälpa mig. Du kan kontakta honom via email ifasolutionhome@gmail.com eller ringa honom på hans telefon +2348159101215.

    SvaraRadera
  30. Jag skulle inte vilja köra någon med min kommentar och vittnesbörd men hellre vill jag att de ska behaga läsa min artikel så att de kommer att kunna hitta en lösning på det där brutna förhållandet. Månader sedan bodde jag ett ensamhetsliv tills jag läste en artikel på en blogg om Dr.Adodo och hans förmåga att återställa brutet förhållande och äktenskap. Efter att ha läst artikeln bestämde jag mig för att kontakta Dr.Adodo genom hans kontaktuppgifter såg jag på artikeln som är +1 661 704 3225 och hans e-postadress Adodospelltemple@gmail.com Inom några timmar som jag kontaktade Dr.Adodo fick jag ett samtal från min älskare söker ursäkt från mig.

    SvaraRadera
  31. Hej, Är här för att vittna om vad den här fantastiska stavaren Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) gjort för mig. Mitt namn är Sabrina, Alexa, från Sverige. Jag tror aldrig på stavgjutning tills jag var frestad att prova det. Jag och min man har haft mycket problem för 4 år som bor tillsammans, han gör mig inte längre glad för att han var kär i en annan dam utanför vår äktenskap, jag försökte mitt bästa för att försäkra mig om att min man lämnar den här kvinnan men desto mer jag pratar med honom desto mer han får mig att bli ledsen, så att mitt äktenskap faller leder till skilsmässa eftersom han inte längre uppmärksammar mig med all denna smärta och agony, bestämde jag mig för att kontakta denna stavningskaster Profeten Abulele med sin email :( isikolosolutionhome@gmail.com) för att se om saker kan fungera mellan mig och min man igen. Den här stavaren Prophet Abulele berättade för mig att min man verkligen är under en stor stavelse att han har varit charmig av någon magi, så han berättade för mig att han skulle göra allt normalt igen. han fortsatte och kastade stavningen för mig, efter 2 dagar av stavning stavningen min make förändrats helt och hållet han ber om ursäkt för att säga hur han behandlade mig att han inte var själv, jag tackar verkligen profeten Abulele för att få tillbaka min man till mig . Jag vill att du alla ska kontakta honom för dem som har problem med anknytning till äktenskapsproblem och problem med förhållandet han kommer att lösa det för dig. hans mail här är isikolosolutionhome@gmail.com på eller whatsapp: +2348133261196

    SvaraRadera
  32. Måste läsa: Wooow !!! Jag heter Amada Jag vill säga det här från botten av mitt hjärta att det fortfarande finns en riktig stavningskastare, jag trodde aldrig att det fortfarande finns en bra man som Dr Isikolo, han kastade en stavning för mig idag är han glad, han gjorde mig vem jag är nu, jag har lidit i 6 år med mina barn och min familj var inte lösa problem varje dag, min man lämnade mig att lida, förra året när jag träffade en vän som ledde mig till dr Isikolo och jag uppmanade mig att kontakta honom och han gav mig sitt ord som jag tvivlade på honom först, han berättade för mig att allt kommer att falla tillbaka efter hans stavning, inte mindre än 2 dagar kom min man och bad mig på knäna, och det här är mest mirakulösa, är glad att informera dig om att jag har min son att ringa mig mamma och min verksamhet är att flytta fina människor gynnar mig överallt, jag går, jag fortsätter att publicera ditt bra jobb. Dr Här är hans kontakt för användbarheten av dem som behöver hjälp som jag tidigare. Hans isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196
    1) Om du vill ha din ex tillbaka.
    2) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
    3) Du vill vara befordrad på ditt kontor.
    4) Cure för för tidig utlösning
    5) Om du vill ha ett barn.
    6) Du vill vara rik.
    7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
    8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
    9) Cure för herps
    10) botemedel mot hiv
    11) Cure for Cancer

    Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
    genom isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

    SvaraRadera
  33. FÅ DIN EX BAKGRUND URGENT, MED ÖRIGT FÖRÄLSKELSE SPELLA SOM GARANTERA OCH FESTRA JULER MED DIN EX DR ISIKOLO ÄR HELT DEN BÄSTA AFRIKA ONLINE SPELL CASTER EMAIL isikolosolutionhome@gmail.com. Jag har varit i ett förhållande i 3 år, jag och min partner bor här i England, vi bodde i två olika städer som var bara 2 timmar bort. hon brukade köra ner för att se mig varje vecka innan de senaste 2 åren. Jag flyttade till samma stad 4 månader nu, jag tyckte det var bra att jag skulle vara närmare henne. Hon såg mig under den första månaden av när jag flyttade. då såg hon aldrig mig de närmaste 3 månaderna, hon störde aldrig med att göra ansträngningen. Sedan fick hon jobb i London ungefär 2 månader sedan och hon sa att hon skulle se mig men aldrig gjorde det. de senaste 2 månaderna har hon undvikit mina samtal och sedan han rörde sig berättar hon att hon är "trött" eller "upptagen" och att hon sov ". Hon gör alltid dessa ursäkter, jag har gråtit mina ögon, jag är förlorad, förvirrad, hjärtbruten. jag tycker att det är allt mitt fel och jag vill inte förlora henne, allt hon sa till mig var att förhållandet är över hon blockerade mig på whatsapp och facebook. nu bad jag henne om att överväga mig men hon lyssnade, hon lämnade och jag blev förödad, jag började söka efter hjälp och svar, då hörde jag om en man som kan kasta en stavning för att påminna henne om alla de saker vi har gått igenom tillsammans , först var jag rädd då bestämde jag mig för att försöka, och som magi kom min flickvän tillbaka, ursäkt och ber om förlåtelse, tack vare den här mannen, skickar jag det här för att hjälpa människor med liknande problem. du kan också kontakta honom för hjälp också. via email..isikolosolutionhome @ gmail.com kan du också lägga till Dr.Isikolo på whatsApp +2348133261196

    SvaraRadera
  34. Hur jag fick min ex-man tillbaka ........... Jag är elizabeth och jag är från Österland Sverige. Hälsningar till alla som läser detta vittnesbörd. Jag har avslagits av min man efter tre (3) års äktenskap bara för att en annan kvinna hade en stavning på honom och han lämnade mig och barnet lidit. en dag när jag läste igenom webben såg jag ett inlägg om hur denna stavningskastare på denna adress isikolosolutionhome@gmail.com, hjälpte en kvinna att få tillbaka sin man och jag gav honom ett svar på sin adress och han berättade för mig att en kvinna hade stava på min man och han berättade för mig att han kommer att hjälpa mig och efter 2 dagar att jag ska få min man tillbaka. Jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavaren har makt att få älskare tillbaka. för jag är nu nöjd med min man. Tack för Dr.Isikolo. Hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196

    SvaraRadera
  35. Uppdelning eller skilsmässa är inte en lösning på dina äktenskapsproblem !!!! isikolosolutionhome@gmail.com !!! är säkert det bästa, och hans resultat är 100% garanti.
    Min man är hemma nu och vi lever med glädje tillsammans som en bra familj och jag tackar den kraftfulla stavningskastern. Han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela med mig av min historia på internet, att det fortfarande finns bra stavhjul och DR ISIKOLO, är en av de goda stavarna som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens besvär, My Äg nu älskar mig mer än innan jag är så lycklig och min man har avbrutit skilsmässan med hjälp av DR ISIKOLLO och vi tillbringade julhelgen tillsammans. Om du behöver en stavningskastare som kan stava en stavning som verkligen fungerar snabbt, föreslår jag dig, "," KONTAKTA Via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com! Du kan också ringa honom +2348133261196

    SvaraRadera
  36. Mitt liv blev förödat 0n 20/12/2017 när min man skickade mig packning,
    efter 8 år som vi har varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter
    försöker så många sätt att få tillbaka min man. En dag kom jag över en
    vittnesmål av en kvinna som heter joyce, som vittnade om hur dr Agbalaka tog tillbaka
    hennes man inom 72 timmar. hon gav e-postadressen till den stora stavningen
    caster som hjälpte henne att få sin man tillbaka, trodde jag aldrig det här skulle
    arbeta men jag hade inget val att komma i kontakt med stavningskastern som
    Jag gjorde, och han bad om min information och min man att aktivera
    han kastade stavningen och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, min mamma
    ringde mig att min man kom och sa att han vill ha mig tillbaka, aldrig jag
    trodde det eftersom det var precis som en dröm och jag var tvungen att rusa ner till mina
    mammas ställe och till min största överraskning knäböjde min man förut
    Jag ber om förlåtelse att han vill ha mig och barnet hemma, jag var
    mycket glad för min mans plötsliga förändring och han gjorde det klart för mig
    att min man kommer att älska mig till världens ände, att han aldrig kommer
    lämna min åsikt. Nu är jag och min man tillbaka igen och har
    började göra trevliga saker som han inte gjort tidigare, han gör mig glad och
    gör vad han antar att göra som en man utan nagging. Snälla om du behöver det
    hjälp av något slag, vänligen kontakta DR AGBALAKA för hjälp och du kan nå honom
    via email: (dragbalakaofemu94@gmail.com). du kan också kontakta honom om du
    har något av detta problem
    (1) frukten av livmodern
    (2) Charm för att göra ditt företag växande
    (3) Främjande på din arbetsplats
    (4) Cancer av något slag
    (5) Om du vill vinna lotteri

    SvaraRadera
  37. Hälsningar till alla som läser detta vittnesbörd. Jag har blivit avvisad av min man efter tre (3) års äktenskap bara för att en annan kvinna hade en stavning på honom och han lämnade mig och
    barnet lider en dag när jag läste via webben såg jag ett inlägg om hur denna stavningsdrinkare Dr Isikolo på denna adress isikolosolutionhome@gmail.com han har hjälpt en kvinna att återvända till sin man och jag gav honom ett svar på sin adress och han berättade för mig att en kvinna hade en stavning på min man och han berättade för mig att han kommer att hjälpa mig och efter 2 dagar att jag ska få min man tillbaka. Jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavaren har makt att få älskare tillbaka. för jag är nu nöjd med min man. Tack
    för Dr Isikolo. Hans Whatsapp nummer +2348133261196 Email:
    isikolosolutionhome@gmail.com

    SvaraRadera
  38. Hur jag fick min ex-man tillbaka ...........

    Jag heter Stephanie med namn. Greetings till alla som läser detta vittnesbörd. Jag har avslagits av min man efter tre (3) års äktenskap bara för att en annan kvinna hade en stavning på honom och han lämnade mig och barnet lidit. en dag när jag läste igenom webben såg jag ett inlägg om hur denna stavningskista på denna adress isikolosolutionhome@gmail.com, har hjälpt en kvinna att återvända till sin man och jag gav honom ett svar på sin adress och han berättade för mig att en kvinna hade en stavning på min man och han berättade för mig att han kommer att hjälpa mig och efter 36 timmar att jag kommer att få min man tillbaka. jag trodde på honom och idag är jag glad att låta er alla veta att den här stavaren har makt att få älskare tillbaka, bara 19 timmar efter att han ringde till att han har slutfört stava, min man ringde mig att han var trött på livet utan mig och hans barn, idag lever vi gärna, tack till Dr Isikolo, för jag är nu nöjd med min man ..... Hans email: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans whatsapp nummer: +2348133261196

    SvaraRadera
  39. Bra artikel! Jag hoppas det hjälper många människor där ute.

    Fix ditt äktenskap och förhållande efter en uppbrott eller skilsmässa, 100% garanti Kärlek stavar från Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) ..! Ett mycket stort problem uppstod i mitt äktenskap för sju månader sedan mellan mig och min man. så hemskt att han tog saken till domstolen för skilsmässa. Han sa att han aldrig ville stanna med mig igen, och att han inte älskade mig längre. Så han packade ut ur huset och fick mig och mina barn att gå igenom allvarliga smärta. Jag försökte alla mina möjligheter att få honom tillbaka, efter mycket tiggeri, men alla till ingen nytta och han bekräftade det att han har fattat sitt beslut, och han ville aldrig se mig igen. Så på en kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän av min som frågade min man. Så jag förklarade allt för honom, så han berättade för mig att det enda sättet jag kan få min man tillbaka är att besöka en stavningskastare, för att det verkligen har fungerat för honom också. Så jag trodde aldrig på stavning, men jag hade inget annat val än att följa hans råd. Sedan gav han mig e-postadressen till stavningskramen som han besökte. Jag skickade ett mail till den adress han gav mig och stavningskraven försäkrade mig om att jag kommer att få min man tillbaka nästa dag. Vilket fantastiskt uttalande !! Jag trodde aldrig så han talade med mig och berättade för mig allt jag behöver göra. Sedan nästa morgon, så förvånansvärt min man som inte ringde mig de senaste 7 månaderna, ringde mig att han skulle komma tillbaka. Så underbart!! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje och han bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan han orsakade mig och mina barn. Sedan från och med den dagen var vårt förhållande nu starkare än vad det var förut med hjälp av en stavningskastare. Så jag kommer att rådgöra dig där ute om du har några problem med att kontakta Dr Isikolo, jag ger dig 100% garanti för att han hjälper dig. Emaila honom på: isikolosolutionhome@gmail.com WHATSAPP eller ring honom: +2348133261196

    SvaraRadera
  40. Jag är Teresa Caacbay från Sverige. Det här är mitt vittnesbörd om hur min förälskare kommer hem. Jag vill säga ett mycket stort tack och uppskattning till överstepräst DR ISIKOLO (isikolosolutionhome@gmail.com) för att få tillbaka min älskare som lämnade mig i nästan 2 år, känner jag att mitt liv är helt över, så en dag som jag surfar på internet för att rekommendera stavningskaster som hjälper mig att ta med min älskare tillbaka. Slutligen träffade jag ett skrivande hur så många vittnesmål pratar om hur DR ISIKOLO hjälper till att återställa relationen tillbaka, så jag bestämde mig för att försöka så jag kontaktade stavningskraven heter DR ISIKOLO och förklara mina problem för honom och han kastade stava kärlek stava lyckligtvis inom 48 timmar min älskare verkligen ringde mig och började be om ursäkt för allt han hade orsakat mig. Och be mig om att acceptera honom tillbaka och kommer att leva lyckligt äktenskap, jag är den lyckligaste kvinnan på jorden idag eftersom DR ISIKOLO har gjort underbara gärningar i mitt liv och jag kommer att fortsätta att dela detta vittnesbörd, jag ber gud almight Du ger dig styrka och visdom för att hjälpa fler människor som har liknande problem som min, kontakta honom. isikolosolutionhome@gmail.com eller lägg till honom på whats-app +2348133261196.

    SvaraRadera
  41. Jag heter lilian N. Detta är en mycket glad dag i mitt liv på grund av den hjälp som Dr.saguru har givit mig genom att hjälpa mig att få min ex make tillbaka med sin magiska och kärleksspell. jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och letade efter skilsmässa men när jag kom över Dr.semu-e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få sina ex tillbaka och hjälpa till att fixa relation.och få människor att vara lyckliga i sitt förhållande. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning berättade han för mig att han hjälper mig med mitt fall och här firar jag nu för att min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara hos mig och kan inte göra någonting utan min dag. Jag njuter verkligen av mitt äktenskap, vilken stor fest. Jag kommer att fortsätta att vittna på internet eftersom Dr.saguru verkligen är en riktig stavning. BEHÖVER DU HJÄLP KONTAKT LÄKARE SAGURU NU VIA E-POST: drsagurusolutions@gmail.com eller whatsapp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och får dig att känna dig glad i din relation.och hans också perfekt i
    1 LOVE SPELL
    2 VIN EX BACK
    3 FRUKTER AV WOMBEN
    4 PROMOTION SPELL
    5 SKYDDSPEL
    6 BUSINESS SPELL
    7 bra jobbspel
    8 LOTTERY SPELL och COURT CASE SPELL.

    SvaraRadera
  42. Jag har aldrig troende kärlek stavning tills jag träffade den här världens toppspellare. Han är verkligen kraftfull och kan hjälpa till med att stava för att ta tillbaka en gång bort. Dr Isikolo den stora stavningskastaren som återställer mitt liv tillbaka. Jag hade en kamp med min man i det förflutna vilket ledde till vår uppbrott. Jag försökte allt jag kunde för att få honom att komma tillbaka till mig men han vägrade och sa att det var över oss, en dag kom jag över ett vittnesbörd på internet om hur Dr Isikolo / använde sin stava för att återförena två älskare så jag bestämde mig för att kontakta Dr Isikolo via e-post och han försäkrade mig om att min man kommer tillbaka till mig inom 48 timmar efter att han har avslutat förberedelsen av den vita magiska stavningen. Jag är väldigt glad idag för att berätta för världen att Dr Isikolo verkligen är en man av hans ord eftersom min man kom tillbaka till mig och föll på knäna ber mig att förlåta honom och acceptera honom tillbaka. Har du ett problem kan du också kontakta Dr Isikolo idag via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com du kan ringa den stora Dr Isikolo hjälp WhatsApp nummer +2348133261196. Jag är så glad väldigt bra Kärlek och många välsignelser Tillbaka till mig igen! yahoo adress: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp nummer + 2348133261196tänk så mycket Dr Isikolo.

    SvaraRadera
  43. jag kommer att älska att dela mitt vittnesbörd till dig alla människor i world.am sandra barfinder från England, jag blev gift med min

    make för ungefär 2 år sedan börjar vi ha problem hemma som vi slutar sova på samma säng och kämpar lite

    saker som han alltid kommer hem sent på kvällen, dricker för mycket och sover med andra kvinnor ut sidan. jag har aldrig älskat någon

    man i mitt liv, förutom honom. Han är min barns fader och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt

    tillsammans för att bli vad vi är och har idag. För en månad sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet, vara ensamstående mamma

    var svår ibland och så jag har ingen till
    vända sig till och jag var hjärtadbruten. Jag ringde min mamma och förklara allt för henne, min mamma berättade om Dr SAHARAJA SID hur

    han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag var förvånad över det eftersom de har varit utan varandra

    i tre och ett halvt år och det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag var riktad till Dr SHARAJA SID på

    hans email: sharajasid@gmail.com
    och förklara allt för honom, så han lovar mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en stavning och få saker att komma tillbaka till hur vi

    där så mycket kär igen och att det var en annan kvinnlig anda som styrde min man. Han sa till mig att min

    problemet kommer att lösas inom två dagar om jag tror att jag sa OK.Så han kastade en stava för mig och efter två dagar kom min kärlek

    tillbaka frågar mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det var därför jag bestämde mig för att dela min erfarenhet med varje kropp som har

    en sådan problemkontakt Dr befriar den stora stavningskanalen på sin e-postadress: sharajasid@gmail.com eller text +19044478509


    (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
    (2) om du alltid har dåliga drömmar
    (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
    (4) Du vill att kvinnor / män ska springa efter dig.
    (5) Om du vill ha ett barn.
    (6) Du vill vara rik.
    (7) Du vill knyta din man / fru för att vara
    din för alltid.
    (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
    (9) Växtskydd
    (10) lotteri vinnande

    SvaraRadera
  44. Jag kan inte tro på det här ... MITT EX HUSBAND ÄR TILLBAKA TILL MIG !!!
    Jag heter silvia Det här är en berättelse om Dr Isikolo som förde min ex-man tillbaka till mig i 3 dagar av kontakt. Han berättade för mig att han skulle göra det men jag trodde inte på honom men bestämde mig för att försöka, och till min största överraskning kom min ex make hem och började leka med barnen och gav mig en kyss på min kind, knäböjde ner på knä och bad mig att lämna utan farväl. Jag hörde att han hade en kvinna som han såg innan han lämnade mig och jag blev förödad, vilket fick mig att söka hjälp i en stavningskrock som doktor Odunga. Jag träffade också den här mannen genom ett vittnesbörd om honom och jag kontaktade hans email på isikolosolutionhome@gmail.com och när jag förklarade saker för honom berättade han att jag inte skulle oroa mig. Jag är väldigt glad idag att min man som lämnade mig i över 2 år kom hem. Jag frågade honom vad med den andra kvinnan och han sa att det var hans förflutna och ingenting kommer någonsin att få honom att gå igen. Jag är tacksam för Dr Isikolo. Kontakta honom för att hjälpa dig nu på isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp nummer +2348133261196.

    SvaraRadera
  45. Jag vill berätta om en stavningskrock som hjälper mig att återställa mitt brutna äktenskap. Jag var gift i omkring 10 år till min man och det var underbart och roligt hela tiden innan min man började ha en affär utanför vårt äktenskap med en annan kvinna på sitt kontor som ledde till att vi skilde sig så han lämnade mig med våra två barn. Jag gick igenom helvetet med mina barn tills jag var introducerad till en stavningskastare som heter Dr Adodo som jag kontaktade för hjälp och han försäkrade mig om att han kommer att få min man tillbaka om två dagar, gjorde jag allt som han frågar mig och min största överraskning min man ringde mig och började be om ursäkt för alla de fel han hade gjort mot mig och jag var tvungen att förlåta honom för att jag behövde honom tillbaka, så om du går igenom svårigheter i ditt förhållande kommer jag att rådgöra med att du kontaktar honom idag på hans e-postadress på Adodospelltemple@gmail.com eller ring honom på hans mobilnummer +1 (661) 704 3225

    SvaraRadera
  46. Jag heter Elda. Jag vill prata om den stora stavningskastaren som heter DrChamberc. Jag vittnar om hur jag fick min man tillbaka till mig och jag har varit gift i 5 år. Vi har inget barn och doktorn berättade att jag inte bara kan födas på grund av att min kropp var skadad på grund av fel narkotisk reglering gör mig orolig och min man är inte glad så min man bestämmer sig för att gifta sig med en annan tjej och skiljer mig "Jag var så ledsen, "Jag sa till min vän och min vän ger mig" Dr Chambercs e-postadress som min vän fick hjälp också från Dr.Chamberc för länge sedan och jag tror aldrig på honom så mycket, även om jag just har bestämt mig för att ge det försökte kontakta Dr.Chamberc, han sa till mig att han skulle hjälpa mig att få min man tillbaka efter tre dagar och jag skulle bli gravid. Jag tvivlade på att min man skulle återvända till mig på tredje dagen och bara ge honom en trier och jag skickar honom bilden och namnet och allt vad han bad om. Till min förvåning efter fyra dagar kom min man tillbaka och han sa till mig att han inte längre ville ha en skilsmässa igen att han älskar mig och han kom med sina två bröder och de började bad mig. Två månader efter att doktorn bekräftade att jag var gravid, Dr. Chamberc hjälper dig med några av dina problem. bara kontakta honom via den här e-posten email chamberc564@yahoo.com

    SvaraRadera
  47. i want to use this medium to testify of how i got back my ex husband after divorce, i and my husband have been married for 8 years with 2 kids, we have been a happy family. Last year his behavior towards me and the kids changed, i suspected he was meeting another woman outside out marriage, any time i confronted him, he threatened to divorce me, i did all i could to make hings right but all to no avail until i saw a post on a "love and relationship forum" about a spell caster who helps people to cast spell on marriage and relationship issues, when i contacted this spell caster via email, he helped me cast a re-union spell and my husband changed and came apologizing to me and the kids. Contact this great spell caster for your relationship or marriage issues via this email: or Whats App him on +2349065398067 Good luck

    SvaraRadera
  48. Kontakta Dr Sambo nu för Lottery Spell vinnande nummer E-post: divinespellhome@gmail.com
    Dr Sambo Whats, App. honom nu +1(267)527-9481

    Jag heter Adrienne Bernardo Jag bor i: New Jersey, jag är 55 år gammal, jag vill veta hur Dr Sambo hjälpte mig, jag har varit generös med lotteri vinnande nummer, tidigt i år 2018 kontaktade jag honom för ett kanadens lotteri nummer , Jag gav dig och jag vann $ 750,000,000 SEVEN DUNDED OCH FIFTIG MILLION DOLLAR Jag kan fortfarande inte tro på den här typen av befogenheter i dessa moderna dagar. Dr Sambo är bäst, jag har lagt ett leende på mitt ansikte och min familj är rik nu. Alla måste vara rika, kontakta Dr Sambo för lyckliga vinnande nummer och vara rik hela ditt liv. Kontakta honom nu, det spelar ingen roll var du är, det spelar ingen roll om din status i livet, bara kontakta honom och han kommer att hjälpa dig okej ... E-post: divinespellhome@gmail.com
    Dr Sambo Whats, App. honom nu +1(267)527-9481

    SvaraRadera
  49. Kontakta Dr Sambo nu för Lottery Spell vinnande nummer E-post: divinespellhome@gmail.com
    Dr Sambo Whats, App. honom nu +1(267)527-9481

    Jag heter Adrienne Bernardo Jag bor i: New Jersey, jag är 55 år gammal, jag vill veta hur Dr Sambo hjälpte mig, jag har varit generös med lotteri vinnande nummer, tidigt i år 2018 kontaktade jag honom för ett kanadens lotteri nummer , Jag gav dig och jag vann $ 750,000,000 SEVEN DUNDED OCH FIFTIG MILLION DOLLAR Jag kan fortfarande inte tro på den här typen av befogenheter i dessa moderna dagar. Dr Sambo är bäst, jag har lagt ett leende på mitt ansikte och min familj är rik nu. Alla måste vara rika, kontakta Dr Sambo för lyckliga vinnande nummer och vara rik hela ditt liv. Kontakta honom nu, det spelar ingen roll var du är, det spelar ingen roll om din status i livet, bara kontakta honom och han kommer att hjälpa dig okej ... E-post: divinespellhome@gmail.com
    Dr Sambo Whats, App. honom nu +1(267)527-9481

    SvaraRadera
  50. Hej alla, jag vann lotteri på $ 528,8 (fem hundra tjugo åtta miljoner åtta hundra tusen dollar) för två veckor sedan i Jackpot från 38 lotteri spela nu har jag min bil och ett hus. Jag introducerades till en stavningskastare som heter Dr EBORE för månader sedan av en kollega som han hjälpte till med lotteri och äktenskapsproblem. Allt vad han sa och vad han lovade att göra verkligen hände. Jag antar aldrig trodde på magi eller stavar eftersom jag trodde att de var mestadels bluff handlingar eller tricksters tills jag träffade honom, allt förändrats, det existerar men bara i de rätta händerna och med det allting är möjligt. Jag vet inte hur man betalar honom för det här men jag hoppas verkligen att jag kan göra något viktigt och speciellt för honom genom att berätta världen om hur jag blev rik nu med sin magiska lotterispell , få din ex tillbaka, HIV stavning, Graviditetsspell och annan stavning om du behöver hjälp kontakta honom här .. (VISIONDOCTOR@YAHOO.COM) Whatsapp. + 2349065542996

    SvaraRadera
  51. Varje gång jag tittar tillbaka på vad som hänt med mig kommer jag alltid att uppskatta den stora dr Akhen (Akheretemple@yahoo.com) för det han har gjort för mig. Den här stavningskanalen tog tillbaka min finans, som lämnade mig utan anledning. Jag träffade den stora stavningskastaren och han berättade allt jag behöver göra! Nu är glad att Dr Akhere tog tillbaka honom och han älskar mig mer än han brukade! Du kan också kontakta honom på sin aktiva e-postadress (Akheretemple@yahoo.com) eller lägga till honom på Whats-app: +2348129175848 ......

    SvaraRadera
  52. POTENTIELLA STAVTEMPEL EN STÄLL där alla problem "S PROBLEM LÖSAS MED 100% GARANTI-SAMTAL: +2348133261196 Jag" Patricia Šime från Makedonien, jag vill använda den här möjligheten för att tacka den Stora [DR ISIKOLO] för att hjälpa till att få min man tillbaka till mig, jag har haft mycket ont tills den dagen jag kontaktade [DR ISIKOLO] han kastade en kärleksförtrollning för mig och sa till mig att vänta på bara 48 timmar att min man kommer att ringa mig och jag gjorde enligt anvisningarna till mig av honom och överraskande, på 48 timmar, ringde min man verkligen till mig och började be om ursäkt för allt han hade orsakat mig. Jag är den lyckligaste kvinnan på jorden idag eftersom [DR ISIKOLO] har gjort en underbar handling i mitt liv och jag kommer att fortsätta dela detta vittnesbörd, om du skulle vilja kontakta [DR ISIKOLO] och om du vet att du stöter på samma situation, besök honom idag genom att kontakta honom via hans e-post: isikolosolutionhome@gmail.com eller Whatsapp honom på +2348133261196

    SvaraRadera
  53. Den som läser detta vittnesmål idag borde fira med mig och min familj eftersom det hela började som ett skämt för vissa människor och andra sa att det var omöjligt. Jag heter Göran Jörgen och är från stockholm, men jag flyttar till Chicago USA med min fru. Jag är lyckligt gift med två barn och en vacker fru. Något hemskt hände med min familj, jag tappade jobbet och min fru lämnade mitt hus eftersom jag inte kunde ta hand om mig själv och familjen. henne och mina barn vid den tidpunkten. Jag lyckades i nio år, ingen fru stödde mig för att ta hand om barnen. Jag försöker skicka ett testmeddelande till min fru men hon hindrar mig från att prata med henne. Jag försöker prata med hennes vän och hennes familj men jag vet fortfarande att någon kan hjälpa mig och jag har skickat begäran senare till så många företag, men ändå ring inte mig, förrän en trogen dag kommer att jag aldrig kommer att glömma i mitt liv . När jag träffade en gammal vän till mig som jag förklarade alla mina svårigheter och han berättade för mig om en bra man som hjälpte honom att få ett bra jobb på Coca cola-företaget och han berättade för mig att det var en caster-charm, men jag är en person som aldrig tror på trollformler, men jag bestämde mig för att prova och Drosagiede instruerade mig och visade mig vad jag skulle göra i dessa tre dagar av lunchen. Jag följer alla anvisningar och gör vad han bad mig göra bra. Drosagiede se till att allt gick bra och min fru skulle se mig igen efter det underbara arbetet Drosagiede. Min fru ringer till mig med ett okänt nummer och ber om ursäkt och hon sa till mig att hon verkligen saknar mig och våra barn och min fru kommer hem. Och efter två dagar ett företag som jag har skickat mitt tackbrev kallat, nu är jag den föredömliga företagschefen här i USA. Jag rekommenderar att om du har några problem skicka ett meddelande till detta e-postmeddelande: doctorosagiede75@gmail.com eller whatsapp +2349014523836 så får du det bästa resultatet. Ta saker för givet och det kommer att tas bort från dig. Jag önskar dig det bästa.

    SvaraRadera
  54. Jag är imponerad. Detta händer verkligen med mig. Jag har min exman tillbaka. Jag heter Veronica Adrian. Jag är väldigt glad i dag att vara den som skriver om min hjälper som bad för mig om min relation. Gud använde verkligen den här mannen för att hjälpa min situation. Snälla, hör mina ord om du letar efter en stavhjul för att hjälpa dig, kontakta Dr Isikolo. Han är den bästa stavskärmaren som hjälper dig idag. För två år sedan hade jag och min make en enorm gräl som ledde till vår skilsmässa. Det var helvetet för mig och min pojke att vi var tvungna att flytta till en annan stad. Jag blev ensamstående förälder. Jag träffade Dr Isikolo bara för en månad sedan när jag berättade för honom om min situation och han sa att jag inte skulle oroa mig för det. Inom två dagar kom min exman tillbaka till mig. Det hände på en tisdag morgon när jag fick ett samtal hemifrån (mina föräldrar) att han letade efter mig. Jag accepterade honom att komma till min plats och bad om ursäkt för mig som knälade framför vår son. Jag visste direkt att den här mannen har hjälpt mig. Jag är en mycket glad kvinna med allt som hände i mitt liv. Om du vill kontakta en stavbeslag, träffa Dr Isikolo så blir du förvånad över de fantastiska förändringarna i ditt liv. Hans e-postadress är isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +2348133261196. kontakta honom så kommer han att svara på dig.

    SvaraRadera