lördag 26 september 2015

Hur öppna är ni med er barnlöshet?

Nämen se goförmidda mina små knallpistoler och tuggummiautomater, hur är läget med er denna ljuvligt soliga infertila lördag? 

På förekommen anledning har jag börjat fundera på detta med öppenhet gentemot omgivningen. Till att börja med är det ju ingen hemlighet att jag inte har knattar, det syns ju, så på det sättet är jag helt öppen. Men när det gäller det faktum att jag gärna vill ha barn och länge har försökt få barn är jag inte lika öppen. Dels på grund av att omgivningen tyvärr ofta är illa informerad om barnlöshet och därför går och bär på en massa myter och föreställningar, som jag måste skjuta ner likt heliumballonger ideligen. POFF POFF - det blir inte mycket till samtal och lagom till att vi är på ungefär samma kunskapsnivå är frun så utmattad så det inte finns mycket tid eller plats kvar till ett känslomässigt utbyte. Utan där står jag kvar, tömd på information och tålamod, och har just lagt 20 minuter på att utbilda vederbörande i barnlöshetens vedermödor och irrvägar och samtalet har kommit att handla om faktabaserat procent hit, förklaringar dit, istället för ett genuint samtal om mående och hanterande. Oh well.

Det andra skälet till att jag inte är så öppen gentemot omgivningen är att jag... ja let´s face it..... Jag skäms. Det är en djup inre smärtsam längtan vi talar om, en oförmåga, att inte räcka till, att inte duga, och där står jag med all min otillräcklighet, skräck och förtvivlan stämplad i pannan. Åh, som jag längtar till den dagen vi får barn, inte bara för det uppenbara (föräldraskapet) utan för att jag då vitt och brett ska deklarera och berätta allt om den helvetestillvaro som barnlösheten och infertiliteten innebär. Men just nu, så orkar jag inte.

Inledningsvis var jag helt öppen. Månad efter månad, fest efter fest. Sen började jag bli rädd. Och ungefär då började det bli svårt att vara så öppen. Det blev för privat. Att bära mitt inre djupa bultande sår inte bara på insidan, utan också på utsidan. Alltför självutlämnande. Jag vill inte vara med och bidra till tystnaden kring barnlöshet men jag är det ändå, för jag orkar inte mer/annat.

Annat än denna blogg då, som blev min räddning. Allsköns skit sorg och elände har jag vräkt ut mig här och på mina sociala medier-konton. På instagram kanske särskilt, där jag bildsatt mitt liv. Anonym, för att det är skönt att få vara det. Anonym, för att bekanta inte ska få veta allt jag tänker när de säger saker eller när saker händer eller saker jag upplever, för det är inte alltid "sant" det jag tänker och känner. Ni mina små tomma frögurkor vet vad jag menar med detta, de där svarta tunga tankarna vi egentligen inte står för, den där bitterheten och avundsjukan och missunnsamheten som egentligen inte är vi. Som är en konsekvens av att själen läcker tårar och filtret är borta. Huden är tunn, så tunn och därunder finns bara smärta. Det vet vi ju. Men det vet ju inte DE!

Och därför har jag valt att vara helt anonym.

Nu har det visat sig att jag inte riktigt är det, trots allt. Två personer har lagt ihop ett och champagne och räknat ut vem jag är - och förmodligen fler än dem, även om ingen mer har sagt nåt. Det kan jag kanske inte räkna med heller. Och helt uppenbart har jag inte varit så clever i att sopa igen mina spår så mea culpa etc etc.

Men nu är jag ambivalent, förstår ni. Jag menar, det är ju verkligen inga statshemligheter detta. Och "egentligen" är det ju inget att skämmas för. Men här hade jag ju tänkt berätta om exempelvis nästa frysförsök och andra saker jag går igenom behandlingsmässigt, och nu känns det lite... Ja men lite konstigt, eftersom det innebär att vänner/bekanta till mig kommer att veta typ mitt testdatum, som inte ens min bror eller närmsta vän vet om. Och utan att jag kommer veta att vederbörande vet.

Det känns inte så lite funky. Men jag har ändå bestämt mig för att skita i det. Det är inte jag som oanmäld tassar runt i en väns privatliv - så det lella dåliga samvetet behöver ju inte jag bära på utan det kan ju de eventuella personerna bära på helt själva, och så fortsätter jag bära på den börda jag själv har att bära. Rättvist så.

Hur har ni gjort? Berättar ni för folk? Inre krets? Yttre krets? Checkar in på sjukhuset på facebook? Vad funkar bäst/sämst tycker ni?

I mitt fall vet hela inre kretsen, det vill säga familjen och ett tiotal vänner, och så ett par i semiyttre krets, säg en tio till kanske. Och så vart jag "tvungen" att involvera chefer och närmsta kollegor, då jag har en yrkesroll som innebär att jag inte med lätthet bara kan poff försvinna på sjukhus hela tiden, och jag jobbar så pass nära en del folk och har så mycket möten hela dagarna så det märks när jag är i obalans.

Vilket jag varit sen typ 2013 så det vart en nödvändighet ;)

Så berätta, hur öppna/slutna är ni? Ni kan vara helt anonyma! :P

48 kommentarer:

 1. Vi har berättat för väldigt få i vår omgivning aTT vi genomgår IVF. Ingen utav våra familjer vet dock , tack vare att vi vill "bespara" dom den ledsamheten att vi är ofrivilligt barnlösa. Vi vill hellre den dagen den sker kunna berätta att dom ska bli far/mor föräldrar!

  Varför vi väljer att hålla det hemligt för många också runt om oss är för att det är en fruktansvärd okunskap i detta ämne. Det är ett SKÄMT hur folk kan få en att skämmas.
  Min mans kollegor som han berättade för frågade honom om han inte visste hur man "satte på" sin egna fru. Eller om han visste att man måste genomföra hela akten för att det ska kunna hända. Eller om han är så kass så han inte får mig att "njuta".. ja . Allt fick han höra. Och hur skadad hans manlighet måste vara av att inte kunna göra mig gravid.
  MEN HALLÅ? vad är det för vänner liksom? Det har visat sig på alla testerna som vi gjorde innan han beröttade för dem att han har över medianen var det gäller livliga spermier.

  Men ja. Vi väljer att vara tysta än så länge tills vi har vår skatt. Då kanske vi kommer berätta om vår resa för andra!

  PS. U ROCK!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir helt matt, arg och ledsen inombords när jag hör vad din man har fått höra! Hoppas han förstår att det är dem det är fel på, och inte honom. Så otroligt okänsligt, outbildat och urbota dumt sagt!!

   U ROCK 2!!!! <3

   Radera
  2. Hej, jag vill bara säga ett stort tack till Dr. OGUNDU för vad han har gjort för mig, tog han tillbaka den man jag älskar och vårda med hela mitt hjärta, en man som lämnade mig för en annan kvinna för bra 6 månader, med 2 barn, jag bara bestämde sig för att kontrollera vissa spell caster-talet, men alla hålls lura mig, tills jag träffade Dr OGUNDU, som berättade allt kommer att vara över .until han berättade att min man kommer att vara tillbaka i två dagar, är så tacksam idag att min man är tillbaka till mig och vi är glada och han vill alltid vara vid min sida, jag kommer råd du folk inte att falla i fel händer, men att kontakta Dr. OGUNDU som är pålitlig och rakt framåt, kan du kontakta honom via e-post drogunduspellcaster@gmail.com
   Om du också behöver lösningen till problemet, kontakta honom också.
   1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
   (2) kärlek stava
   (3) Du vill främjas på kontoret.
   (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
   (5) Om du vill ha ett barn.
   (6) Du vill vara rik eller vinna ett lotteri.
   (7) Du vill binda din make / maka att bli din för evigt.
   (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
   (9) Om du inte kan tillfredsställa din partner.
   (10) om du vill stoppa din skilsmässa.
   (11) om du vill skilja dig från din make.
   (12) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.
   (13) Graviditet stava att tänka barnet
   (14) garanti du vinner oroande rättsfall och skilsmässa oavsett scenen
   (15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
   återigen e-postadressen är drogunduspellcaster@gmail.com kontakta honom omedelbart

   Radera
 2. Vi valde att vara väldigt öppna med mina upprepade mf med vår närmaste familj. Något jag kan ångra bittert. Min frus familj kunde inte hantera det alls och jag fick höra att jag "skötte mf dåligt " och bara skulle sluta vara ledsen. Att min fru oxå hade förlorat nånting kunde de knappt ta in. Så mycket för hbtq öppenhet. Jag tog väldigt illa vid mig och även nu när det gått fyra år och vi fått en son (som min fru bar) så blir jag så ledsen när jag tänker på det.
  All lycka till dig och mannen! / Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men va, "skötta mf dåligt", hur kan de säga så? Finns väl inte dåliga sätt att sköta det på, var och en hanterar ju sin egen sorg på sitt eget sätt. Otroligt okänsligt sagt! Och stackars din fru, en längtar ju lika mkt efter barnet oavsett om det är en själv som bär det i kroppen eller inte! Så ledsen när jag hör det du berättar och det du har fått bära. Så glad att ni nu har en son tillsammans och att ni fått bli mammor men det tar ju tyvärr inte bort ens dåliga minnen...Styrkekram...

   Radera
 3. Superbra inlägg!!! Jag förstår att man inte vill displaya sina absolut innersta känslor för omvärlden. Jag har hållt på ett antal år och då jag psykiskt inte haft ork har jag berättat för släkt och vänner samt utvalda arbetskamrater. Till de övriga skyller jag allt på min endometriosproblematik. Det känns befriande att när jag berättar för utomstående kan 'skylla' på endometriosen. Omgivningen har en nyfiken i ämnet barn som är direkt osunt! Och skapar stort skvallervärde..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så snällt skrivet! Endometrios är en jättetuff sjukdom har jag förstått även om jag själv inte har någon erfarenhet. Känner igen mig en del i det där med nyfikenheten och även skvallervärdet... Blotta tanken på att jag nu är en sån där "historia" som folk kan ha på sina middagar "Jag känner en som inte kan få barn, hon har försökt si och så.." fyller mig med rysningar. Jag vet inte om det är så ens, det tror jag nog inte, men jag får ibland såna föreställningar o vill verkligen inte vara det där exemplet, som folk är glada att de slipper vara. Önskar dig all lycka.

   Radera
 4. Jag tänkte ett tag vara mer öppen men varje gång, nästan iaf, berättat om läget så kommer människan som jag berättat för med dessa floskler och myter. Visst kan man argumentera bort dem och säga att personen lever i grav okunskap som tror att adoptionsköande eller avslappning ska hjälpa men jag orkar inte. Jag känner enorm smärta och att då behöva stå och argumentera orkar jag bara inte. När jag var uppe i andra ivf så sökte jag en stresshanteringskurs hos sjukgymnasttiken. När hon direkt fick höra ordet "ivf" så började hon direkt propagera för hur faaaaarligt stress var och "alla" vet ju att stress påverkar hurvida man blir gravid. Jag satt helt mållös ...sedan stammande sa att vi har defekter och att läkare inte alls köper det där med stress. Då började idioten yra om att "mjoo men stress kan påverka då man får tillbaka embryon". Då lessnar jag helt. Tackade för mig och gick. Ringde senare hennes chef och ifrågasatte hur okänsliga deras personal egentligen fick lov att vara.....

  Så.....jag har liksom tröttnat på att försöka förklara min situation för människor. Min bästa vän vet och stöttar utan dumma kommentarer och min man är ett stort stöd. Det får räcka så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland undrar jag verkligen hur människor tänker och varför det är så nödvändigt att dryfta allt de tror och tänker... Varför inte fråga hur det är istället? Känner igen detta med att inte orka säga emot när en får höra adoptions"tipset" (eller typ skaffa hund, köp hus, etc etc etc). Jag brukar oftast bara mumla nåt och försöka byta ämne. Det kanske gör att den personen mår bättre med sig själv helt enkelt, den har fått ge ett "råd" och känna att den har hjälpt till... Även om det tyvärr stjälper mer än det hjälper...

   Det här med stress har jag fått höra så himla mycket också. En sköterska jag var hos när jag skulle gå ner i vikt rådgav mig att vända mig till akupunktur, för hon "visste en" som hade blivit gravid efter detta. "Ett tips bara!" sa hon. Jag blev helt perplex och funderade på att göra det du gjorde, kontakta chefen, men gjorde det aldrig. Det borde jag kanske ha gjort. Hon har inget mandat att rådge mig att vända mig till akupunktur när jag är hos henne i ett helt annat ärende, och dessutom finns inga vetenskapliga belägg för att akupunktur skulle fixa barnlöshetsbiten. Isf skulle vi alla ha nålar i hos hela dagarna, istället för ivf-sprutor....

   Glad att höra att du har en bra bästa vän och att du och din man finns där för varandra...

   Radera
 5. Jag tror att jag till en början var öppen med de flesta, familj och vänner och även en del dåvarande pluggkompisar, att jämställa med kollegor. Min partner berättade inte för sin familj och då lät jag det vara så. När åren gick så blev det för smärtsamt för mig med andras frågor och förhoppningar. Det sista året (av ca 3,5 totalt) så pratade jag minimalt om det. Jag bloggade aldrig själv, men en handfull ofrivilligt barnlösa bloggare var de enda jag kunde känna gemenskap med, så bloggläsande och kommenterande/diskuterande (och en kurator eller två) räddade mig från dårskap. Vi fick ett barn, hen är nu 3,5 år, lika gammal som åren det tog av behandlingar. Och det är i alla fall för mig så mycket lättare att prata om det nu när sorgen och ovissheten inte längre sliter sönder mig. Jag slänger ofta ur mig, nästan så fort tillfälle ges, till nästan vem som helst, att jag varit ofrivilligt barnlös. Jag tänker främst på att det kan finnas någon i sammanhanget som just för stunden är i kampen och som kanske kan få någon liten hjälp av att jag talar om att jag också varit där. De andra bryr jag mig faktiskt inte så mycket om, tror aldrig de kommer kunna förstå ändå. Jag är för övrigt fortfarande ofrivilligt barnlös, många faktorer som gör att syskonförsök mest troligt inte kommer att gå att genomföra. Kan fortfarande då och då känna aggressioner och avundsjuka bränna till när folk slänger sig med vi ska nog ha en trea, eller äntligen får en av rätt kön e. dyl., eller för den delen bara råkar ha två barn i en syskonvagn (jo faktiskt finns såna dagar). Men, jag har en stor tacksamhet över barnet jag fått och det är mycket lättare att bära en sorg över att inte kunna ge henom ett syskon än att leva med rädslan för att jag kanske aldrig kommer att få det efterlängtade Barnet.
  Mina varmaste ödmjukaste fanfarer till dig och alla andra som kämpar och som delar det, anonymt eller inte
  M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej M, åh jag blir nästan som rörd och glad när jag läser din kommentar. Förstås jätteledsen för den tuffa tid du och din partner har gått igenom men så härligt att höra att det slutade bra och att du nu är just en sån person som jag själv önskar fanns i min närhet, som kunde öppna de dörrar jag inte orkar med, eller ibland bryta normtugget som pågår i fikarum och på luncher. I vabbtider och jultider är det nästan olidligt, det är sååå mkt fokus på barn, vilket det ju såklart SKA vara, men det är så himla svårt för mig att interagera i samtalet för mitt utanförskap blir så otroligt tydligt. Jag har blivit bra på att ställa artiga frågor, eller inte säga nåt alls, och låta samtalet pågå för dem som önskar delta. Men ibland tänker jag, hur hade det varit om jag bara "åh, nu när ni pratar om detta känner jag mig så ledsen inombords, för jag blir så påmind om att jag inte har nån liten bebis att fira jul med detta år, heller, och inte vet om jag nånsin kommer ha det". Förstör ju såklart feelingen för alla andra...

   Ledsen att det kanske inte blir syskonförsök för dig, det är ju en annan sorts smärta och längtan att bära, men lika verklig och lika tung, även om glädjen för barnet som finns förstås också är där. Jag tänker att det inte går att kvittera ut det ena mot det andra. Jag menar heck, jag har ju funnit mitt livs kärlek, det är jättemånga som söker nån att dela livet med och är ledsna att de itne finner det, men det faktum att jag är så sjukt glad och tacksam över att jag hittade min man, tar ju inte bort det faktum att jag längtar efter ett barn. Det är möjligt - och vi har rätt - att känna glädje över det vi har, men ändå känna en längtan efter ytterligare en dimension eller aspekt i livet.

   Tack så mycket för att du läser och skriver!

   Radera
  2. Ibland önskar jag att det fanns lite mer utrymme för att förstöra stämningen i vardagssituationer ;) Men en får väl nöja sig med att ta de eventuella tillfällen som ges. Jag satt i höstas med två gravida kollegor (båda var redan föräldrar sen tidigare). De pratade om illamående och vad det nu var, vardagligt gravidsnack. Jag hade sån lust att berätta att jag just gått igenom ett missfall efter en behandling på nätta 30 000 + kr och att det nog var min sista chans till syskon. Men jag bet mig i läppen, jag har ju trots allt viss omtanke om mina medmänniskor och det måste inte alltid vara fokus på min otur. Ibland behöver en skydda sig själv från oförstående kommentarer, ibland behöver en skydda andra människor från sorg och smärta. Men jag är ändå förespråkare för att vi ska prata lite mer om sådant som smärtar i livet, som ofrivillig barnlöshet. Jag fortsätter följa dig och lämnar säkert en eller annan kommentar igen. M - Maya

   Radera
 6. Vi har inte berättat för någon och det känns ensamt. Vi tänker hela tiden att vi ska berätta för närmsta vänner och familj nästa gång barnfrågan kommer på tal (känns som ett svårt ämne att bara slänga ur sig i förbifarten), bara det att det aldrig kommer på tal längre. Och jag tror att det beror på att de redan misstänker att det är något som är fel och då är det väl lättare att bara låtsats som inget. Men vem vet, kanske är det bra för vi slipper ju iaf okänsliga kommentarer. Men samtidigt konstigt att min närmaste omgivning (förutom mannen då förstås) inte känner till en så viktig del av mig. Tips om hur man berättar något sånt här utan att låta bitter/cynisk mottages gärna :)

  Tack för ännu ett underbart inlägg, du får mig att känna mig lite mindre ensam i kampen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oh så det värkte till nu inombords när du skriver att det känns ensamt för dig/er.... Jag berättade ju för många att vi skulle börja försöka direkt när vi gift oss, så det var uppenbart för en hel del nära när det gått sex, sju månader etc att det inte funkat. I början fick jag många kommentarer att "har sett på facebook att du dricker vin så har förstått att det inte tagit än?" , men nu har alla de kommentarerna upphört och nuförtiden när jag släpper in nån "ny" i det jag går igenom (en träffar ju fler/nya vänner med tiden) blir de mest chockade. Jag tror att jag signalerar så himla tydligt att allt annat jag pysslar med i livet är så himla gött o grejt så att barnfrågan inte ens är en issue. Får ofta höra att jag ofta är så öppen och ärlig så att det faktum att jag inte säger nåt, betyder för folk att jag inte går o bär på nåt.... Jag berättade för ett av mina närmsta syskon när det gått över ett år och det tog honom helt på sängen. Han visste ju åxå att vi ville ha familj, men jag tror det tog honom helt på sängen när all min sorg bara flödade ur mig... Det är lätt för omgivningen att tro att allt är okej, när vi själva spelar med, så eg kan en ju inte klandra dem för det...

   Jag tror inte du lider risk att låta bitter/cynisk - o även om du skulle göra det så heck - det är väl klart f-n en blir bitter när en kämpar o kämpar o är scared shitless inombords för att en kanske inte kommer få det en längtar efter. Den där innersta rädslan är ju så stark så jag nog aldrig ens släppt fram den ens på riktigt. Det blir ohanterligt.

   Din familj/dina närmsta kanske mycket väl misstänker och går och bär på en massa föreställningar och tyvärr är det så att det ofta är vi som får ta ansvaret att bryta tystnaden och då kan en störtflod av frågor och tankar komma. Ibland är det lättaste att bara riva av plåstret, så är orden där ute.

   Vi försöker få barn men det har inte fungerat för oss. Vi är jätteledsna för det. Punkt. Och sen är trollet ute och går inte att stoppa in under stenen igen... Men såklart, usch, jag vet hur svårt det är. Jag har nog mer hanterat detta i en slags attack-strategi tror jag. Rakt på, pang, detta är läget. O så berättar jag allt i ett enda långt andetag o försöker även få med om det är nåra saker jag INTE vill höra tillbaka. Typ "Folk tror att det handlar om stress eller att vi är spända men faktum är att det är ett missförstånd och jag blir jätteledsen när jag får höra såna kommentarer, för det får mig att känna att det är mitt fel". Dvs, ta ur dem alla disclaimers du inte orkar höra, på förhand. Så har jag försökt göra för att slippa okänsliga kommentarer och det går jättebra. Det är ju bara i nya sammanhang och på fester med bekanta och sånt som jag inte har denna gardering. Då får en ta "hund/adoptions/stress"-teorierna med ett jämnmod, höja glaset och byta ämne...

   Ensam är du inte, vi är många många fler som förstår och vet hur det är.... Stor kram och lycka till.

   Radera
  2. Åh, tack så mycket för ditt svar, känner mig lite mindre ensam i det här bara av att läsa det du skriver :) Tack för tipsen också, jag tror faktiskt att jag ska ta mod till mig och bara berätta för min syrra. Innan har jag tänkt att jag inte velat göra det eftersom hon har fullt upp med en liten underbar bäbis men det behöver ju faktiskt inte vara så komplicerat. Bara att säga det egentligen. Du är så klok :)

   Radera
  3. Hur har det gått? Det kommer gå jättebra! Så lättad du kommer att vara efteråt, och säkert hon också! <3

   Radera
 7. Hej!
  Jag vill bara säga att jag älskar din blogg! Du skriver på ett så fantastiskt sätt! Vi är bara i början på vår resa. Jag har endometrios och varit medicinerad med visanne i ett par år. I vevan att vi bestämde oss för att starta resan mot bebis (dvs sluta med - vad som för mig varit - en mirakelmedicin) - gick min fantastiska läkare i pension och jag fick en ny. Han visade sig vara något av en tomte. Nu efter fem otroligt smärtsamma månaders "hemma"försök har vi en läkartid i oktober hos en ny läkare. Förhoppningsvis kommer vi nu framåt i planerna. Vi har varit ganska öppna om det - men nu börjar det bli jobbigt. Jag känner mig väldigt kluven kring just hur öppen jag orkar vara. Men bloggar som din får mig att bli lite gladare - humorn du får till mitt i det som är jobbigt är guld värd för mig!

  SvaraRadera
 8. Hej, men guuuud så glad jag blir nu! Hurra, då blir det ju roligare att fortsätta skriva också! Tråkigt att du har endometrios, har förstått det är en jättetuff sjukdom. Hoppas verkligen er nästa läkare kommer vara bra! O jag förstår kluvenheten kring öppenheten, det är på gott och ont! Kanske får en göra olika i olika perioder. Jag har övat mig på att numera bara svara "Jag vill inte prata om det" om/när nån som jag drillat att jag VILL prata om det frågar nåt som jag kanske inte orkar ta just då. Det måste ju få vara lite olika i olika lägen... O det tror jag folk förstår!

  SvaraRadera
 9. I början sa vi ingenting, numera vet våra närmaste vänner och våra familjer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah... Det verkar som att de flesta ändå håller det för sig själva/inre kretsen!

   Radera
 10. Det Dr.SUNNY kan du maila honom om du behöver hjälp i deras förhållande drsunnydsolution1@gmail.com
  Jag lovar att dina problem löses omedelbart. Efter att ha varit i relation med honom i sju år, han lämnade mig, jag gjorde allt Kan jag ta honom tillbaka igen, men allt förgäves. Skulle för den kärlek jag känner för honom, bad han, men han vägrade att jag förklarade mitt problem till någon på nätet och hon föreslog att jag skulle snarare postade en spellcaster som kunde hjälpa mig att föra honom ett pass tillbaka, men jag är killen som aldrig trott på pass, hade han inget annat val än att prova det, skickade hjul, sade inget problem så blir allt bra inom tre dagar, mitt ex tillbaka till mig inom tre dagar, var passet avgivna och överraskande, den andra dagen , var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han samtalet och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hänt, jag ville, som jag älskar så mycket. Jag var så glad, överraskad. Sedan gjorde jag ett löfte som alla vet att de aldrig har en relation problem, som jag kommer att hänvisa till stavnings kannan för att få hjälp. Varje person kan behöva hjälp av hjul, hans e drsunnydsolution1@gmail.com eller lägga mig på whatsapp 2348077620669

  Han gjorde också många stavnings liknande,
  (1) du vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Du har alltid mardrömmar.
  (3) För att främjas på sitt kontor
  (4) Vill du ha en barn.
  (5) Vill du bli rik.
  (6) vill behålla din make / maka att vara bara din för evigt.
  (7) Behovet av ekonomiskt stöd.
  8) Vill du ha kontroll över att äktenskap
  9) Vill du vara attraherad av människor
  10) Barnlöshet
  11) Behöver du en maka / make
  13) Hur man vinner din lotteri
  14) PROMOTION SPELL
  15) SKYDD SPELL
  16) period av BUSINESS
  17) SPELL BRA ARBETE
  18) bot för någon sjukdom / H.I.V.
  Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com

  SvaraRadera
 11. Hej, jag vill bara säga ett stort tack till Dr. OGUNDU för vad han har gjort för mig, tog han tillbaka den man jag älskar och vårda med hela mitt hjärta, en man som lämnade mig för en annan kvinna för bra 6 månader, med 2 barn, jag bara bestämde sig för att kontrollera vissa spell caster-talet, men alla hålls lura mig, tills jag träffade Dr OGUNDU, som berättade allt kommer att vara över .until han berättade att min man kommer att vara tillbaka i två dagar, är så tacksam idag att min man är tillbaka till mig och vi är glada och han vill alltid vara vid min sida, jag kommer råd du folk inte att falla i fel händer, men att kontakta Dr. OGUNDU som är pålitlig och rakt framåt, kan du kontakta honom via e-post drogunduspellcaster@gmail.com
  Om du också behöver lösningen till problemet, kontakta honom också.
  1) Om du vill att ditt ex tillbaka.
  (2) kärlek stava
  (3) Du vill främjas på kontoret.
  (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik eller vinna ett lotteri.
  (7) Du vill binda din make / maka att bli din för evigt.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Om du inte kan tillfredsställa din partner.
  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.
  (11) om du vill skilja dig från din make.
  (12) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.
  (13) Graviditet stava att tänka barnet
  (14) garanti du vinner oroande rättsfall och skilsmässa oavsett scenen
  (15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
  återigen e-postadressen är drogunduspellcaster@gmail.com kontakta honom omedelbart

  SvaraRadera
 12. Jag är vid namn Amanda mer från USA, jag vill ta tillfället i akt att tacka den stora DR Paul för att hjälpa att få min Ex man tillbaka till mig, jag har varit i stora smärtor tills den dagen jag kontaktade DR Paul han gjutna en kärlek stava för mig och berättade att vänta för bara 48 timmar att min Ex man kommer att kalla mig och jag gjorde enligt instruktionerna till mig av honom och överraskande , i 48 timmar, min före detta make verkligen kallade mig och började ursäkt för allt han hade orsakat mig. Jag är den lyckligaste kvinnan på jorden i dag eftersom DR Paul har gjort ett fantastiskt gärningar i mitt liv och jag kommer att fortsätta att dela vittnesbörd om du vill gärna kontakta DR Paul och om du vet att du stöter på samma villkor, besöka honom idag av kontakta honom via denna giltig e-postadress: salvationlovespell@gmail.com

  SvaraRadera
 13. Why I am writing this testimony is because I made a promise that whosoever that helps me out of my relationship predicament deserves to be known even more by the world. I am 37 years of age, my husband had a very powerful love spell on him that a female he knows put on him and I wanted it removed as this caused serious problems in our marriage and he left me for her. It seemed nothing on earth can bring our paths together forever, I felt really bad because I love him so dearly. I had sleepless nights because I missed my hubby’s touch and care. I seldom visit this webpage but anytime I do, I see two or more positive reviews about a man named dr. Adoda and his mysterious and miraculous works that saves relationships and marriages, this got me curious. Also, I normally see other several reviews, although I learn't that there are lots of scammers out there but I contacted Adoda because I was convinced by a testifier I contacted, that dr. Adoda spell is the big deal. I gave him a chance out of my doubting spirit but to my greatest surprise my husband called me 2 days after dr. Adoda did his thing on him and my hubby’s behalf, that he is so sorry for all the pains he has made me pass through, he wanted to be back home. Presently our love is more than that of Romeo and Juliet, he takes too good care of me now, 110% than before. I know there are others out there, I say if you find dr.adodalovespelltemple@gmail.com then your problem is as well solved. Lydia Ryan W. from California, USA

  SvaraRadera
 14. Why I am writing this testimony is because I made a promise that whosoever that helps me out of my relationship predicament deserves to be known even more by the world. I am 37 years of age, my husband had a very powerful love spell on him that a female he knows put on him and I wanted it removed as this caused serious problems in our marriage and he left me for her. It seemed nothing on earth can bring our paths together forever, I felt really bad because I love him so dearly. I had sleepless nights because I missed my hubby’s touch and care. I seldom visit this webpage but anytime I do, I see two or more positive reviews about a man named dr. Adoda and his mysterious and miraculous works that saves relationships and marriages, this got me curious. Also, I normally see other several reviews, although I learn't that there are lots of scammers out there but I contacted Adoda because I was convinced by a testifier I contacted, that dr. Adoda spell is the big deal. I gave him a chance out of my doubting spirit but to my greatest surprise my husband called me 2 days after dr. Adoda did his thing on him and my hubby’s behalf, that he is so sorry for all the pains he has made me pass through, he wanted to be back home. Presently our love is more than that of Romeo and Juliet, he takes too good care of me now, 110% than before. I know there are others out there, I say if you find dr.adodalovespelltemple@gmail.com then your problem is as well solved. Lydia Ryan W. from California, USA

  SvaraRadera
 15. Mitt namn är Anna Fernadez. Av respekt för dig och dina trollformler jag måste göra detta vittnesbörd vet alla. Jag har varit i andra spell hjul utan att se något resultat. Jag ville bara jag kom till dig tidigare, jag fick det bästa från dig. Min före detta make var borta i ett år och jag gick överallt och andra spell hjul för hjälp men inget resultat förrän min vän presentera mig till Dr. Isikolo Efter kärlek stava gjordes, fick jag äntligen ett samtal från honom. Hans pass arbetat underverk och min man är tillbaka med full av kärlek. Det var som ett mirakel! Han kom plötsligt tillbaka med blommor som säger att jag ska för att ge honom, jag var verkligen mållös och chockad när min make knä tigger om förlåtelse och för mig att acceptera honom tillbaka. Jag är verkligen brist på ord och glad, du är en Gud sände till mig och hela min familj. Och nu är jag en glad kvinna igen. Tack så mycket Dr Isikolo. Till alla som är ute efter en riktig stavnings caster kontakt Dr. Isikolo isikolosolutionhome@gmail.com Eller du kallar honom +2348133261196.

  SvaraRadera
 16. Mitt hjärta fylls med glädje efter Dr SUNNY gjutna lotteriet spell för mig, kände jag omgiven av kontrollen av passet. Denna spell förändra mitt liv i rikedom, jag nu har min egen bil och ett hus. Jag är nu av skulder och uppleva de mest fantastiska lycka till med lotteri efter att jag vann en stor summa pengar. Jag har mer tur nu än jag någonsin haft i mitt liv. Jag vann en miljon dollar (1,000,000.00 Din Lotteri spell gjort underverk, jag kan inte tro det. Tack så mycket sir för avsatt tid för att kasta Lottery spell för mig. "Jag är evigt tacksam för lotteriet stava Dr SUNNY gjorde för mig. du kan maila honom för du äger lottnummer .
  drsunnydsolution1@gmail.com eller ring 2348077620669

  SvaraRadera
 17. Jag vill använda detta medium för att berätta för världen om Doctor Kakuta som hjälpte mig att få min älskare tillbaka med sin kraftfulla stava, mitt ex och jag var med missförstånd som ledde till vårt uppbrott men jag gick att be henne flera gånger för att förlåt och acceptera mig tillbaka eftersom jag vet att jag förolämpade henne men varje gång jag gick jag känner alltid djupare i smärta och ångest eftersom hon alltid gå ut på mig och vill inte lyssna på vad jag har att säga men jag trogen dag som jag var surfar jag kom uppstod ett vittnesbörd om en kvinna vars problem var mer än mitt och ändå Doktor Kakuta hjälpte henne med sin spell så jag var glad och även kontaktat läkare Kakuta för att få hjälp via e-post och sedan berättade för honom min berättelse men det enda han sa var att jag kommer att torka du slita med min stavnings så tur för mig allt vill väl precis som han lovade och just nu har jag fått min fästman tillbaka och vi båda lever lyckligt. det finns inget Doctor Kakuta kan inte göra med är stava och precis som lovar mig själv jag kommer att hålla vittna på internet om hur doktor Kakuta hjälpte me.Are problemet större än min eller mindre jag ger dig 100% garanti för att doktor Kakuta kommer att sätta ett slut på det med sin kraftfulla stava, kontakta läkare Kakuta för att få hjälp via e-post Kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  1. få ditt ex VÄN TILLBAKA.
  2. VINNANDE lotterier.
  3. barnafödande.
  4. bryta GENERATION KURS.
  5. FÅ AV JOBB.
  6. främjande av sysselsättning.
  7. PENGAR stava.
  8. andligt skydd.
  9. HERBAL CARE.
  10. SKÖNHET stava.
  11. Om du vill ta TILL DIN sent en

  kontakta läkare Kakuta för att få hjälp via e-post Kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  SvaraRadera
 18. After 9 years in marriage with my hubby with 3 kids, my husband started going out with other ladies and showed me cold love, on several occasions he threatens to divorce me if I dare question him about his affair with other ladies, I was totally devastated and confused until a old friend of mine told me about a spell caster on the internet Dr. Ekpiku who help people with the relationship and marriage problem by the powers of love spells, at first I doubted if such thing ever exists but decided to give it a try, when I contact him, he helped me cast a spell and within 24 hours my husband came back to me and started apologizing, now he has stooped going out with ladies and he his with me for good and for real. Contact this great spell caster for your relationship or marriage problem at: Ekpikuspelltemple@live.com. Good luck.or text me on +13103598621.

  SvaraRadera
 19. Mitt namn är Jessica från USA. jag önskar att
  dela mitt vittnesbörd med allmänheten om
  En stor spell caster kallas (Dr Kakuta) har gjort för mig, detta tempel
  har just flyttat tillbaka min förlorade ex
  älskare till mig med sina stora stavnings arbete, jag dejta den här mannen som kallas
  Steven vi var tillsammans under en lång
  tid och vi älskade vår jagets men när jag var oförmögen
  att ge honom en manlig barn under 5 år lämnade han mig och sa
  att han inte kan fortsätta längre då var jag nu
  letar efter sätt att få honom tillbaka och även bli gravid, tills en vän
  till mig berättade om detta tempel och gav mig sin kontakt e-post,
  kommer du inte tro det när jag kontaktade dem på mina problem de
  beredd objekt och kasta passet för mig och ta min förlorade make
  tillbaka, och efter en månad jag missade min månatliga flödet och gå för ett test och
  Resultatet anges att jag var gravid, är glad idag är en mor till
  en uppsättning av tvillingar en pojke och en flicka, jag tackar templet en gång för
  vad de har gjort för mig, om du är ute passera någon
  av detta problem kan du kontakta denna stora Dr för hjälp som anges nedan:

  Kontakta dem ... kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka
  (2) Om du alltid har mardrömmar.
  (3) Du vill främjas på kontoret.
  (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill binda din make / maka att vara
  din för alltid.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Herbal vård
  (10) Om du inte kan ha möjlighet att tillfredsställa din fru
  kön önskan grund eller
  låg err åtgärder.
  (11) Om din menstruation vägrar att komma
  ut dagen antar eller över flöden.
  (12) om ditt arbete vägrar att betala dig, folk
  grund dig ?.
  (13) lösa en markfrågan och få tillbaka.
  (14) Har din familj Denny dig om din
  höger?
  (15) Låt folk lyda mina ord och göra mitt
  önskar
  (16) Har du ett lågt spermie?
  (17) Mål lösa
  (18) Behöver du hjälp att vinna ett lotteri? ETC

  Kontakta dem på deras e-post på

  kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  Och få löst alla dina problem

  Tack.

  SvaraRadera
 20. Jag visste aldrig människor fortfarande har befogenheter och göra saker att hända på detta sätt. Jag kommer från Sverige, min make Henry Scot lämnade mig för en annan kvinna för 2 år, ända sedan dess har mitt liv har fyllts med smärtor sorg och hjärta paus eftersom jag hade två döttrar och en son för honom, en vän till mig Stephanie berättade hon såg några vittnesbörd om denna stora Doctor Isikolo kontakt (isikolosolutionhome@gmail.com) att han kan föra min make tillbaka till mig inom några få dagar och jag skratta och sa att jag är inte intresserad men på grund av den kärlek min vän hade för mig, hon har hört den stora prästen för min räkning, och till min stora förvåning efter tre dagar min make ringde mig för första gången efter 2 år att han saknar mig och att han är så ledsen för allt han gjorde mig passera. Jag kan fortfarande inte tro det, eftersom det är mycket otroligt, det är bara alltför verkliga att vara äkta. Tack Dr ISIKOLO för att föra tillbaka min make och även till min underbara vän STEPHANIE som medlat för min räkning, för vem som helst som kan behöva hjälp av denna stora präst här är den e-postadress: (isikolosolutionhome@gmail.com) visningar tack och läsare, så jag önskar er all framgång

  SvaraRadera
 21. Mitt namn är Wayne Gloria och jag baserad i USA ... Mitt
  liv är tillbaka !!! Efter 1 år av bruten äktenskap, min man
  lämnade mig med två barn. Jag kände mig som mitt liv
  var på väg att sluta i nästan begått självmord, jag var
  känslomässigt ned under en mycket lång tid. Tack vare
  en spell caster heter Dr Ade, som jag träffade på nätet. Å
  ena trogen dag, som jag surfar via internet, jag kom över
  tilld vittnesmål om denna speciella spell caster. Vissa
  människor vittnade om att jag tog med sig sina Ex
  älskare tillbaka några vittnade om att jag åter livmodern,
  bota cancer och andra sjukdomar, vissa vittnade om att
  jag kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa
  och så vidare. Jag har också stött på ett särskilt
  vittnesbörd, det handlade om en kvinna vid namn Sonia,
  hon vittnade om hur jag tog tillbaka sin Ex älskare på
  mindre än 2 dagar, och i slutet av hennes vittnesmål hon
  tappade Dr Ade e-postadress. Efter alla dessa läsning,
  bestämde jag mig för att ge det ett försök. Jag
  kontaktade via e-post och förklarade honom mitt
  problem för honom. På bara 48hours, min man kom
  tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu
  gladare än tidigare Dr Ade, är verkligen en begåvad man
  och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom
  han är en underbar människa ... Om du har ett problem
  och du letar efter verkliga och äkta stava hjul för att lösa
  alla dina problem för dig. Försök Hög
  Adespelltemple@gmail.com helst, kan jag vara svaret på
  dina problem. Här är hans kontakt:
  Adespelltemple@gmail.com eller ring honom eller whats-
  app på 2348148487280.

  SvaraRadera
 22. Mitt namn är Wayne Gloria och jag baserad i USA ... Mitt
  liv är tillbaka !!! Efter 1 år av bruten äktenskap, min man
  lämnade mig med två barn. Jag kände mig som mitt liv
  var på väg att sluta i nästan begått självmord, jag var
  känslomässigt ned under en mycket lång tid. Tack vare
  en spell caster heter Dr Ade, som jag träffade på nätet. Å
  ena trogen dag, som jag surfar via internet, jag kom över
  tilld vittnesmål om denna speciella spell caster. Vissa
  människor vittnade om att jag tog med sig sina Ex
  älskare tillbaka några vittnade om att jag åter livmodern,
  bota cancer och andra sjukdomar, vissa vittnade om att
  jag kan kasta en trollformel för att stoppa skilsmässa
  och så vidare. Jag har också stött på ett särskilt
  vittnesbörd, det handlade om en kvinna vid namn Sonia,
  hon vittnade om hur jag tog tillbaka sin Ex älskare på
  mindre än 2 dagar, och i slutet av hennes vittnesmål hon
  tappade Dr Ade e-postadress. Efter alla dessa läsning,
  bestämde jag mig för att ge det ett försök. Jag
  kontaktade via e-post och förklarade honom mitt
  problem för honom. På bara 48hours, min man kom
  tillbaka till mig. Vi löste våra problem, och vi är ännu
  gladare än tidigare Dr Ade, är verkligen en begåvad man
  och jag kommer inte att sluta publicera honom eftersom
  han är en underbar människa ... Om du har ett problem
  och du letar efter verkliga och äkta stava hjul för att lösa
  alla dina problem för dig. Försök Hög
  Adespelltemple@gmail.com helst, kan jag vara svaret på
  dina problem. Här är hans kontakt:
  Adespelltemple@gmail.com eller ring honom eller whats-
  app på 2348148487280.

  SvaraRadera
 23. Necesita ayuda para resolver su problema de infertilidad o para quedar embarazada? Contacte al baba eromosele home de la solución en este email (babaeromosele12345@gmail.com) ¡Soy de los EEUU, he estado intentando por 5 años para conseguir embarazada y la ayuda necesitó! He estado yendo a los doctores pero todavía nada. El doctor dijo que yo y mi esposo estamos bien y no sé a dónde más dirigirnos. Hasta que un día mi amigo me presenta a este gran lanzador de hechizos que la ayudó a recuperar a su marido perdido con un hechizo de amor y también la hizo embarazada, así que decidí contactar a este lanzador de hechizos baba eromosele en su correo electrónico ((babaeromosele12345@gmail.com) después de la interacción con él me instruyó sobre qué hacer, después de que entonces debería tener relaciones sexuales con el mi marido o cualquier hombre que amo en este mundo, y lo hice así, dentro de los próximos meses fui a un chequeo y Mi médico me confirmó que estoy 2 semanas embarazada de dos bebés. ¡¡Estoy tan feliz!! Si usted también necesita ayuda para quedar embarazada o necesita su ex volver por favor póngase en contacto con su dirección de correo electrónico: (babaeromosele12345@gmail.com o llame o whatsapp él su línea directa +2347037137208

  SvaraRadera
 24. Hej jag heter Bruce Dorothy. Jag är ute för att sprida
  denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min
  ex make tillbaka. Jag blev galen när min man lämnade
  mig och mina två barn för en annan kvinna i över tre
  månader, Men när jag träffade en vän som introducerade
  mig till Dr Ade, den stora budbäraren till Oracles of Great
  Adespeltemple. Jag berättade mitt problem för Dr Ade
  om hur min ex-man lämnade mig och mina två barn och
  också hur jag behövde jobba i Ett mycket stort företag.
  Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe var
  jag kommer att få mitt hjärta längtan utan några
  biverkningar. Han berättade för mig vad jag behöver
  göra, efter det hade gjorts 24 timmar senare, Min ex man
  ringde mig i telefon och sa förlåt för att bo mig och
  barnen förrän nu och en vecka efter att min man ringde
  mig för att be om förlåtelse, en månad senare blev jag
  uppmanad till intervju i ett mycket stort företag här i USA
  Var jag tvungen att arbeta som verkställande direktör ..
  tack tack till Dr Ade du Kan kontakta Dr Ade genom
  denna Email, Adespelltemple @ gmail.com. Ring eller
  Whatsapp honom på +2348148487280.

  SvaraRadera
 25. Jag heter wanda loftis jag bor i norge och jag är lycklig
  Gift med en härlig och omtänksam make, med tre barn. en
  Mycket stort problem inträffade i min familj ett år
  Sedan, mellan mig och min man, så hemskt att han
  Tog saken till domstolen för skilsmässa. Han sa att han
  Ville aldrig stanna med mig igen, och att han
  Älskade mig inte längre. Så han lämnade
  Hus och fick mig och mina barn att gå igenom
  Svåra smärtor. Jag försökte alla mina möjligheter att få honom
  Tillbaka, efter mycket tiggeri, men alla till ingen nytta, och han
  Bekräftade det att han har fattat sitt beslut, och han
  Ville aldrig se mig igen.
  Så på en kväll, som jag kom tillbaka från jobbet, jag
  Träffade en gammal vän av min som frågade min man. Så jag
  Förklarade allt för henne, så hon berättade för mig att
  Enda sättet jag kan få min man tillbaka är att besöka en stavning
  Caster, för att det verkligen har fungerat för henne också. Så jag
  Trodde aldrig på stavning, men jag hade inget annat val än
  Att följa hennes råd. Då gav hon mig e-postmeddelandet
  Adress till stavningsklipparen DR ISIKOLO som hon besökte.
  (Isikolosolutionhome@gmail.com)
  Så nästa morgon skickade jag ett mail till adressen hon
  Gav mig och stavningskastaren försäkrade mig om att jag vill
  Få min man tillbaka inom två dagar. Vad en fantastisk
  påstående!! Jag trodde aldrig, så han talade med mig,
  Och berättade för mig allt jag behöver göra. Sedan
  Nästa morgon, så förvånansvärt min man som inte ringde
  Mig under det senaste året och fyra månader, ringde mig till
  Informera mig om att han kommer tillbaka. Så underbart!!
  Så det var så han kom tillbaka samma dag med
  Mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för hans
  Misstag, och för smärtan han orsakade mig och mina
  barn. Sedan från den dagen var vårt förhållande nu
  Starkare än nu före det, med hjälp av a
  Stavning caster.
  Så, jag kommer att råda dig där ute för att vänligen besöka detsamma
  Hemsida (isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196), om du
  Är i något sådant tillstånd, eller du har några problem
  Relaterade till att "ta tillbaka din ex. Inte bara det han kan
  hjälpa .
  1) Få marknadsföring i allt du gör.
  2) Tjäna bra pengar.
  3) Framgång i affärer.
  4) andliga problem.
  5) vinna domstolsfall
  6) Letar efter en bra man.
  7) söker jobb.
  8) vill ha kontroll över ditt äktenskap.
  9) vill lockas till människor.
  10) du har blivit scammed och du behöver pengarna tillbaka.
  11) du har jobbat utan kampanj.
  (12) Om du har symtom på sjukdom som hiv / aids.
  (13) Du har graviditetsproblem med barn

  (14) Om du har problem med din livmoder vill du ha barn.
  Isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

  SvaraRadera
 26. Vilken Magic Power Power Level behöver du?
  Om du är redo att locka en ny kärlek till ditt liv så kan det här vara
  Bara den stava du letat efter! Effekterna av denna stavning
  Börjar i allmänhet med att folk märker att de får mycket mer
  Positiv uppmärksamhet än vad de normalt skulle göra. De flesta säger att de
  Känner att de har blivit till en attraktivmagnet som lockar till sig
  Bättre typer av människor än de någonsin lockat förut! Folk kommer
  Hitta dig mer lockande, mer attraktiv och mer lockande än någonsin.
  Kontakta Dr.Oduduwa på denna email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  Besök: http://www.droduduwaspellcaster.com

  Om du verkligen vill bryta med någon, men du är inte helt
  Säkert vad du ska säga eller hur du ska göra om det, det här är bara det
  Stava du letar efter! Denna stava har ett bra sätt att skapa
  Bästa förutsättningarna för att bryta upp med någon som är bäst
  betingelser. Efter att ha gjutit denna stavning, det första som de flesta märker
  Är många små "tillfälligheter" som skapar bara de rätta förutsättningarna för
  Gör din uppbrytning så enkel som möjligt.
  Kontakta Dr.Oduduwa på denna email: dr.oduduwaspellcaster@gmail.com
  Besök: http://www.droduduwaspellcaster.com

  SvaraRadera
 27. TESTIMONIO SOBRE CÓMO ME EMBARAZO. Me casé a los 26 años y de inmediato traté de quedar embarazada. Cuando yo era incapaz de concebir tuve análisis de sangre para la fertilidad y me dijeron que tenía un FSH (hormona folículo estimulante) de 54 y no sería capaz de tener hijos. Aunque los médicos sabían que me habían diagnosticado la tiroiditis de Hashimoto desde los 20 años, nadie se molestó en revisar mis niveles de tiroides. Mi TSH se midió en .001. Mi dosis de Synthroid se redujo. Un amigo me aconseja contactar a un médico de hierbas DR.MIDNIGHT que ayudan con la fertilidad con su medicina, recogí su contacto y explicar mi situación a ella ella preparó para mí una medicina herbal que tomé como describir por ella. Quedó embarazada muy rápidamente, tuve un embarazo exitoso. Tengo a mi bebé marzo 2015. para quedar embarazada a la edad de 35 con mi segundo hijo en mayo de 2017, gracias mamá, este es su contacto de correo electrónico si usted requiere su ayuda puede correo electrónico dr.midnight5@gmail.com él si usted necesita su Asistencia en su relación o cualquier otro caso.
  1) Hechizos de Amor
  2) Hechizos de Amor Perdido
  3) Hechizos de divorcio
  4) Conjuros de Matrimonio
  cura para el cancer,
  ASMA,
  IMPOTENCIA,

  Póngase en contacto con este gran hombre si tiene algún problema para una solución duradera
  A través de dr.midnight5@gmail.com o llame o whatsapp él su línea directa +2347037137208

  SvaraRadera
 28. Hur min älskare kom tillbaka till mig mirakulöst

  Goddag allihop. Jag har något att dela med dig .. Jag heter RUBBY POGGATS, min flickvän och jag var separerade under en lång period på grund av missförstånd, jag kom över olika stavhjul och de kunde inte alla få min älskare tillbaka. Jag var så ledsen och gav mig nästan upp när jag träffade en stavningskastare som heter Great Doctor Omoluyi som hjälpte mig att få min älskare tillbaka. Ända sedan dess har jag varit så glad och kunde inte tro att det skulle hända. Han hjälpte mig också med framgångsstavning, jag har levt lyckligt med min älskare nu och kommer snart att gifta mig. Här är hans kontakt Email: [isikolosolutionhome@gmail.com] ELLER CALL +2348133261196 Om du behöver hjälp med att få din ex tillbaka, sluta ditt äktenskap från att smula eller du behöver framgång i alla aspekter av ditt liv. Han är verkligen en bra stavningskastare. Han är specialiserad i följande spel.
  1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  2) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
  3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  4) Cure för för tidig utlösning
  5) Om du vill ha ett barn.
  6) Du vill vara rik.
  7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
  8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  9) Cure för herps
  10) botemedel mot hiv
  11) Cure for Cancer

  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  Genom isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196

  SvaraRadera
 29. Jag känner mig så välsignad igen i mitt äktenskap efter att Dr ISIKOLO tog tillbaka min man som skilde sig åt mig för bra 7 mounths. Är Nicole med namn från USA. Trots att jag har munnar över hela kroppen, räcker det inte med att tacka Dr ISIKOLO för hans hjälp i mitt liv. Min man separerade med mig i 3 månader och har varit i smärta och ångest utan honom. Så jag sökte hjälp överallt men ingenting fungerade inte förrän jag menade Dr ISIKOLO som jag kontaktade online. Jag förklarade min situation för honom och han lovade att min man kommer tillbaka till mig inom 24 till 48 timmar så långt att mitt hjärta fortfarande slår till honom. Jag trodde på honom och han förberedde en stavning för mig och min man ringde mig precis när Dr ISIKOLO sa. Han bad och sa att han behöver mig tillbaka och nu lever vi lyckligt igen för de senaste 9 månaderna. Alla där ute som läser min artikel som behöver hjälp bör kontakta him.isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196
  Lösningar för de följande problemen, kontakta honom så bra.
  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) Om du alltid har dåliga drömmar.
  (3) Du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Du vill att kvinnor / män ska dras till dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Stoppar mardrömmar / nattskräck
  (7) Du vill vara extremt rik.
  (8) Du vill knyta din partner för att vara din för evigt.
  (9) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (10) Har du blivit scammed och du vill återhämta dina förlorade pengar.
  (11) Om du vill stoppa din skilsmässa.
  (12) Om du vill skilja din man.
  (13) Om du vill ha dina önskemål.
  (14) Graviditet stava för att bli gravid baby
  (15) Garantera att du vinner de oroliga domstolsärenden och skilsmässa oavsett hur vilket stadium
  (16) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
  isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196

  SvaraRadera
 30. Äntligen återställs min glädje av en stavningskastare som heter Dr ISIKOLO. Jag är maj OCTAVIA från Sverige. Jag vill att alla på den här webbplatsen eller forumet för att gå med mig tacka Dr ISIKOLO av (isikolosolutionhome@gmail.com) för vad han gjorde för mig och mina barn. Jag var gift med min man i 5 år och vi levde lyckligt tillsammans i år tills han reste till Brasilien för en affärsresa där han träffade den här prostituerade som förvirrade honom att hata mig och barnen och älska henne bara. när min man kom tillbaka från resan som han inte spelade är roll som min man och han blev en främling. Han reste till Brasilien varje månad. Jag var så förvirrad och jag letade efter ett sätt att få honom tillbaka. En trogen dag jag surfar på min dator såg jag ett vittnesbörd om denna voodoo präst Dr ISIKOLO. Vittnesbördet lyfte fram hans kraftfulla magi och det goda det kan göra. Enligt posten botar det cancer, hiv / aids, tar tillbaka din ex-lån och stolt pengar. Jag var överraskning och frågar mig själv "Hur kommer världen inte av den här voodoo prästen" men jag var desperat så jag gav det ett försök. Jag kontaktade honom genom de kontaktuppgifter jag såg på posten. (Isikolosolutionhome@gmail.com). Han svarade när jag kontaktade honom, jag förklarade för honom mitt lidande och han försäkrade mig om att jag kommer att hitta tröst med hjälp av hans kraftfulla magi. Jag gav honom framåt för att börja jobba och en vecka senare kom min man från Brasilien och kom ödmjukt till mig och bad om förlåtelse. Jag var mållös en stund innan jag gav honom en kyss. Den som är intresserad av att kontakta denna voodoo präst snälla, låt inte frukta eller tvivla stoppa dig. kontakta honom isikolosolutionhome@gmail.com eller whatsapp: +2348133261196

  SvaraRadera
 31. Hej killar, Hur får du din ex älskare tillbaka snabbt.
  Jag är så glada att få min man tillbaka efter att han lämnade mig och våra 3 barn till en annan kvinna. Efter 2 års äktenskap har jag och min man varit i ett skel eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag kom över en webbplats som föreslog att Dr Isikolo kan hjälpa till att få ex tillbaka snabbt . Så jag kände att jag skulle ge honom ett försök. Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en (Love spell) för mig. 28 timmar senare ringde min man verkligen till mig och berättade för mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan som han fick mig och barnen. Sedan från och med dagen var vårt äktenskap nu starkare än vad det var förut, Allt tack till Dr Isikolo. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min historia på internet som Dr Isikolo verklig och kraftfull stavning som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tiden av besvär, om du är här och du behöver din ex tillbaka eller din man flyttat till en annan kvinna, gråta inte längre, kontakta den här kraftfulla stavningskanalen nu. Här är hans kontakt: Maila honom på: isikolosolutionhome@gmail.com,
  du kan också ringa honom eller lägga till honom på Whats-app: +2348133261196
  Rebecca, 26 år, Sverige

  SvaraRadera
 32. Hej alla, jag är så upphetsad.
  Min ex-pojkvän är tillbaka efter en uppbrott, jag är väldigt glad att viljan lever tillsammans igen.
  Jag heter Amin Wilkie från Norge.
  Min pojkvän av en 4 år bröt mig bara och är 30 veckor gravid. Jag har grått mig själv för att sova de flesta nätterna och verkar inte koncentrera sig under föreläsningar, ibland håller jag mig vaken nästan hela natten och tänker på honom och börjar gråta alltigenom igen. På grund av detta slutar jag inte ha energi för min nästa dags klasser, min närvaro har gått ner och är alltid i uni och i tid. Allmänt är han en mycket trevlig kille, han avslutade det för att han sa att vi argumenterade för en mycket och inte komma med. Han har rätt vi har argumenterat under graviditeten mycket. Efter uppbrottet höll jag ringa honom och berättade för honom att jag kommer att förändras. Jag är kär i den här killen och han är den bästa killen jag har någonsin varit med. Jag är fortfarande skadad och otrogen när han sa att han inte hade några romantiska känslor mot mig längre som gjorde mig snabbare än en dödlig spruta. Han skriver mig då och då huvudsakligen för att kontrollera hur jag gör med graviditeten, han är stödjande med det men det är inte rättvist på mig, han textar mig som jag bara vill t för att bedröva smärtan och inte ha någon stress på grund av graviditeten. Jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag kom över en webbplats som föreslog att Dr Isikolo kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag skulle ge honom ett försök. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag ska göra och jag gjorde det då gjorde han en stavning för mig. 28 timmar senare kom min bf till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min bf lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr Isikolo. Om du har något problem kontakta Dr.Unity nu och jag garanterar dig att han kommer att hjälpa dig. E-posta honom på: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196

  SvaraRadera
 33. Hej jag är Alexandria, jag läste några vittnesmål om en kärleksspell av Dr. Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) om hur han har hjälpt massor av människor att ta tillbaka sina ex-älskare inom några timmar, med vänliga hälsningar tänkte jag bara om det var riktigt och om den här mannen verkligen skulle kunna hjälpa till med att få tillbaka min älskare som jag älskar så mycket. Jag bestämde mig för att kontakta honom eftersom jag älskar min pojkvän väldigt mycket och vi har varit ifrån varandra i några månader jag saknade honom så mycket, jag har försökt alla andra sätt att få honom tillbaka men kunde inte. Jag kontaktade DrUnity och Han berättade för mig att min förekomst kommer tillbaka till mig de närmaste 11 timmarna, dr. Isikolo släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Och öppnade ögonen för att visa hur mycket vi har delat ihop. Min ex är nu tillbaka till mig igen. Som jag skriver detta vittnesbörd just nu är jag den lyckligaste damen på jorden och jag och min pojkvän lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var innan vår bryta upp. Allt tack går till GUD och Dr Isikolo för det alltför stora arbetet han har gjort för mig genom att hjälpa mig att komma tillbaka med min ex pojkvän. Jag skulle vilja släppa DrUnity-mailadressen och hoppas att du ser detta vittnesbörd och kontaktar honom om du har något problem och jag garanterar att han hjälper dig. Här är hans kontakt. Maila honom på: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196

  SvaraRadera
 34. Jag heter Rashida, jag är från Sverige men bor i Texas USA och jag har varit i relation till min pojkvän i 2 år nu och vi planerade att gifta oss snart och plötsligt lämnade han mig till en annan tjej, jag älskar verkligen den här killen och kan aldrig föreställa mig mitt liv utan honom. Jag försökte vidare allt mitt bästa för att få honom tillbaka, men all min insats för att få honom tillbaka i mitt liv gick inte ut. Det var på denna trofasta dag, jag kom över några kommentarer på en hemsida om den här stora stavningskraven heter Dr Isikolo, så många personer hävdade att han hjälper dem att förnya sitt förhållande och ta tillbaka sin ex, jag var tvungen att kontakta honom för att han var mitt sista hopp. Jag kontaktade honom genom hans e-post och han försäkrade mig om att min pojkvän kommer att lämna den andra tjejen och komma tillbaka till mig och det var en mycket stor överraskning att se min pojkvän komma tillbaka till mig efter två dagar. Jag är så väldigt glad idag att han kom tillbaka till mig och jag uppnådde detta med hjälp av Dr Isikolo, och jag rådgör om du behöver hans hjälp också, du kan maila honom på hans direkta email isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

  SvaraRadera
 35. Hej killar! fixa ditt brutna förhållande eller få din ex-lover tillbaka snabbt med hjälp av bästa stavningskrock online.

  Jag är så glada att få min man tillbaka efter att han lämnade mig och våra 3 barn till en annan kvinna. Efter 2 års äktenskap har jag och min man varit i ett skel eller den andra tills han äntligen lämnade mig och flyttade till Kalifornien för att vara med en annan kvinna. Jag kände att mitt liv var slut och mina barn trodde att de aldrig skulle se sin far igen. Jag försökte vara stark bara för barnen men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågar mitt hjärta, mitt hjärta var fyllt av sorger och smärtor eftersom jag var verkligen kär i min man. Varje dag och natt tänker jag på honom och vill alltid att han skulle komma tillbaka till mig, jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp online och jag kom över en webbplats som föreslog att Dr Abo kan hjälpa till att få ex tillbaka snabbt . Så jag kände att jag skulle ge honom ett försök.

  Jag kontaktade honom och han berättade för mig vad jag skulle göra och jag gjorde det då gjorde han en (Love spell) för mig. 28 timmar senare ringde min man verkligen till mig och berättade för mig att han saknar mig och barnen så mycket, så fantastiskt !! Så det var så han kom tillbaka samma dag, med mycket kärlek och glädje, och han bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan som han fick mig och barnen. Sedan från och med den dagen var vårt äktenskap nu starkare än vad det var för, Tack tack till Dr Abo. han är så kraftfull och jag bestämde mig för att dela min berättelse på internet som Dr Abo verklig och kraftfull stavning som jag alltid kommer att be för att leva länge för att hjälpa sina barn i tidens besvär, om du är här och du behöver din ex tillbaka eller din man flyttat till en annan kvinna, gråta inte längre, kontakta den här kraftfulla stavningskanalen nu. Här är hans kontakt: Maila honom på: Abospelltemple@gmail.com, du kan också ringa honom eller lägga till honom på Whats-app: 2348148487280,.
  Joy Adams, 26 år, Texas, USA

  SvaraRadera
 36. Jag heter Richard Jessica, jag är baserad i Texas, USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 5 månaders brutet äktenskap lämnade min man mig när jag var gravid. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare kallad ABO som jag träffade online. På en trogen dag, som jag surfar via internet, vittnade vissa om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmoderhalscancer, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter TIFFANY, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, så jag kontaktade honom och på mindre än 48 timmar min man som jag trodde att jag aldrig kan se igen kom tillbaka och be om förlåtelse, nu är vi lyckliga tillsammans alla tack vare DR ABO är han svaret på ditt problem. Du kan nå honom på hans email: Abospelltemple@gmail.com eller besök hans whatsapp 2348148487280.

  SvaraRadera
 37. Jag vill snabbt skriva på en kraftfull kärleksspell Caster som hjälpte mig när jag hade ett missförstånd med min man som leder till skild,
  Jag kontaktade den här kraftfulla stavningskanalen för kallad Dr Isikolo hjälp och jag följ det steg han frågar och inom 48 timmar min man ringde mig och var ivrig efter min förlåtelse och att han önskade ingenting mer än att få mig i armarna för alltid. Jag är fylld med så mycket glädje och lycka som jag hittade Dr Isikolo, jag hoppas att du alla här kommer att hitta det här mitt vittnesbörd och få din man tillbaka på bara 48 timmar. Han gjorde a perfekt arbete för mig. Jag är så glad och upphetsad eftersom jag skriver Detta vittnesbörd, min man är galet kär i mig igen. Om det är någon kropp där ute som är i svårigheter och behöver hjälp bör vänligen Kontakta Dr Isikolo på hans e-post-ID isikolosolutionhome@gmail.com och han är redo att hjälpa dig oavsett situation, här är hans giltiga e-post-id: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

  SvaraRadera