lördag 3 oktober 2015

Att tillhöra normen... och att inte göra det

Nyanställd på jobbet: "Alltså på lunchen tänkte jag på hur otroligt tvåsamhetsnormativa ni är här.... Jag som bara känner att "dööööh  jag är singel tonårsmorsa och vill aldrig ha en partner igen" reagerar verkligen på pratet om sambo och äktenskap och annat....Trodde ni skulle vara mer medvetna här!"

Fru Infertil: "Ja, det har du verkligen rätt i... Det är väl lite som med "skomakarens unge" med tanke på att vi jobbar med normkritik... Vi tror vi är så himla bra så vi anstränger oss inte ens för att göra upp med en av de starkaste normerna... Så bra att du påpekar detta! Det är verkligen sant!"

Nyanställd på jobbet: "Jag funderade på om jag skulle säga nåt men jag är ju så ny så jag sa inte ifrån... Tänkte mest att just här behöver vi ju inte oreflekterat återskapa de här normerna..."

Fru Infertil: "Helt sant, jag har tänkt samma sak.... För vi har............... också en väldigt stark............. barnnorm här.......Det pratas mycket om barn och......"

Nyanställd på jobbet: (avbryter) "Ja men om folk vill prata om barn får de väl göra det, DET har aldrig stört mig i alla fall!!"

Fru Infertil: "0_o"

End scene.

2 kommentarer:

  1. Vet inte om man ska skratta eller gråta? Så man får bara vara normkritisk till det hon inte är? :S Haha...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men right?! Lättare att se de normer en själv inte är en del av antar jag men det var en lite märklig vändning i samtalet.

      Radera