fredag 23 september 2016

Det rosenskimrande bebislivet halleluja hurra

Darlings! Alltså! Ert gensvar på mitt skrivabok-inlägg var så fantastiskt så jag nästan dånade lite i min barstol med champagnen i hand. Nästan. Jag räddade den ;O) (Champagnen!)

Jag lovade att de tio bästa förslagen skulle få en gratis bok och det står jag för. Jag fick in (till skrivande stund) 15 förslag, så då tänker jag att när jag väl blir utgiven så får ni förstås alla ett ex! SIGNERAT förstås. De som vill kan få det med lipgloss och skumpafläckar LIVE om ni vill: Jag kommer bjucka på storartat galej när jag lanserar men för att komma dit  - dvs skriva bokskiten - behöver jag förstås er hjälp och stöd, vilket jag känner att jag har!! Ni har varit konstruktiva och konkreta, mina två favoritord. (Nästintill "champagne" och "gratis"... ;))

Men en grej hände i kommenterandet, apropå min rubrik på detta inlägg, och jag vill verkligen BETONA att det handlar faktiskt inte ett enda skit om dig som lade kommentaren, även om den kommentaren gav energin till detta inlägg. Se det som inspiration och en påminnelse om nåt jag velat skriva om länge, inte en kommentar på dig eller din resa. Mmmkay?

Så, here goes. Apropå kommentaren: "Du ska inte tro att det är rosenskimrande att få barn" eller variationer på samma tema typ "Sen kanske inte allt var rosenrött" eller "Sen kanske det inte var så kul som jag tänkte mig" eller "Sen fick jag inte sova på TRE ÅR men jag är GLAD ÄNDÅ" eller motsvarande.

Alltså give it a rest. Jag har hört det. Jag har mottagit det dyrbara VÄLDIGT HEMLIGA MEDDELANDE SOM INGEN NÅNSIN HAR FÖRSTÅTT SÅ PAY ATTENTION NOW FELLOW BARNLÖSA VÄNNER SOM FÖRSÖKER FÅ BARN:Det är jobbigt att ha barn!!


Det är FITTRÖVENSKUKENSJÄVLASKITJOBBIGT!!


Varför säger ni såhär till oss? Ni fd barnlösa måste väl ändå minnas hur det var att få höra? Och ni som aldrig varit igenom att försöka få barn utan att kunna, tror ni på riktigt att kommentaren är hjälpsam? Vad vill ni uppnå? Tänker ni att jag ska vara "Men JÄVLARNS, nu  börjar jag på P-PILLER på en gång, menar du att det INTE är en dröm i min sommarschäslong med snygga brunbrända män som matar mig med champagne och ostbitar att få bebis?! NÄHE då vill jag lämna in min resignationsblankett på en gång, då ska jag fan inte ha nåra jävla barn, VA?!? VÅGAR DU ANDAS ATT DET INTE VAR ETT HUNDRA PROCENT PROBLEMFRITT ATT FÅ BEBIS?!?!??! I AM OUT!!


OK, på ett seriösare tema. It pisses me off. Sluta. Särskilt du som varit igenom barnlöshet.  Håll din sömnlöshet inne. Vi orkar inte lyssna på det. Och det orkade inte du heller när du var i vår sits.

Slut på meddelandet från er favoritfru, som i detta nu vässar på ett inlägg om att vara avundsjuk på vänner&familj som är gravida. Flera av er önskade inlägg i boken på detta tema. It is tough as hell, but I will get there.


PS: För dig som inte kan få nog av frugan: sök upp mig på instagram. Det är värt det, jag lovar, även om du måste skapa en ny instagramprofil. Vi har ett härligt community där, och du är välkommen!9 kommentarer:

 1. Klockrent som vanligt! Jag blir galen på alla som bara måste informera om hur vansinnigt jobbigt det är att ha barn! Alltså jag lovar,jag fattar att det är jobbigt och jajemen jag fattar att det finns många gånger då det är skitjobbigt- förmodligen värre än jag kan förstå. Men jag är tillräckligt intelligent för att fatta att det är jobbigt- jag är inte uppe i det blå och flyger. Jag har inte några rosenskimrande drömmar, jag är inte naiv, jag är inte så kost att jag tror att jag skulle känna mig glad och lycklig varje sekund om vi fick barn. Tack för ett underbart inlägg!

  SvaraRadera
 2. Word! finns inget som gör mig så arg (och ledsen) som kommentarerna "man har inte varit trött innan man blev mamma" eller "passa på att sova nu för sen får du det inte". Gaaahh! Som om man är helt tappad och inte kan räkna ut det själv. Klart man vill sova när man inte kan. Finns väl ingen människa i världen som inte diggar en sovmorgon över en uppstigning i ottan? Då är det ju något som inte stämmer. Även det dyraste och godaste vinet kan ju ge en jävlig baksmälla liksom.
  Häromdagen fick jag nog på jobbet när en kollega var superstressad över att hinna till dagis eftersom "det är SÅ mycket nu" att jag kort och gott sa "du ska vara glad att du har ett dagis att stressa till" och så gick jag. Tror dock inte att hon fattade piken men det kändes gött att få ur sig.

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara säga TACK! För att du för talan! Du är så jäkla bra alltså! Klockrent som vanligt! Over and out😘

  SvaraRadera
 4. Så bra inlägg!! <3

  Jag har funderat över det där med trötta småbarnsföräldrar på sistone. Jag förstår absolut att man blir trött under småbarnsåren. Säger inget om det. Men man blir också väldigt trött av att vara ofrivilligt barnlös. Senaste veckan har fantasin fått springa lös. Tänk om man som ofrivilligt barnlös fick komma in i fikarummet gäspandes, någon som sitter där frågar "ofrivilligt barnlös?", "japp" ler man med trötta ögon och alla andra i rummet nickar förstående. Så som det brukar vara när det kommer in en trött småbarnsförälder. Tänk om man fick den medkänslan..

  Jag tänker att, åt minstone de allra flesta, småbarnsföräldrar ändå har en glädje i all trötthet. Dom har en väldigt fin orsak till att inte få sova på nätterna. Visst, dom håller på att somna på jobbet men dom har ändå en glädje i att det beror på deras vackra fina barn.
  Som ofrivilligt barnlös har man bara tröttheten. Ingen tröst i att man åtminstone har fått något fint för det, bara vetskapen om att det inte blir bättre i morgon heller. Man har inget aning om när det kommer bli bättre, OM det kommer bli bättre. Alla frågetecken och alla oroande tankar och det ständiga fokuset på att hitta en lösning tär på en, det tar aldrig slut och det tröttar ut mig något enormt.
  Mina designer bags under ögonen, i höstens mörka färger, visar rätt tydligt att jag som barnlös inte heller sover särskilt bra. Man behöver inte ett barn som väcker en på natten för att ligga sömnlös.
  Så. Jo. Man kan veta vad trötthet är, innan man har några barn. (Menat till dom som säger "vänta bara tills ni får barn")

  Jag vet att ditt inlägg inte riktigt var menat på det här viset, men det är något jag har funderat på och bara ville få ur mig. Hoppas det var ok :) <3

  SvaraRadera
 5. Åh!Brutalt störande! Säger bara "Hellre uppe hela natten med en gråtande bebis, än uppe gråtandes för den bebis som aldrig blev".

  SvaraRadera
 6. Eller dem som brutalt påpekar alla nackdelar med att bli/vara gravid. Grrrr.

  SvaraRadera
 7. Det är synd att vissa verkar glömma bort hur jobbigt det var att vara ofrivilligt barnlös. De säger säkert så för att de tror att de ger hopp men så ont det gör att höra sådana kommentarer. Det är nog nästan det värsta man kan höra som ofrivilligt barnlös. Man får ju hoppas att man inte hamnar där själv om man skulle lyckas få barn. Bra i alla fall att du säger ifrån.

  SvaraRadera
 8. Fru Infertil - först av allt - vilken fantastisk blogg! Jag är kräsen som fasen, och du skriver HELT i min smak.
  Däremot står jag mest i ett hörn som en av dina bloggföljare. Skäms lite och vågar inte riktigt synas. För jag har ju två barn. Och det är först nu när vi vill ha tredje som vi har hamnat i händeringethänderingetmissfallhänderingethänderingetmissfallhänderi gethänderingetmissfallkarusellen. Eftersom jag tydligen blir helt desperat, personlighetsförändrad och fullkomligt googlemanisk av detta, så fann jag din blogg.
  Men för att komma till topic - det har inte alls varit asjobbigt att ha barn. Jag tycker på riktigt inte det. Det verkar vara något människor med barn typ är skolade i att säga. Definiera jobbigt, liksom? Jag har haft fler jobbiga dagar på jobbet än som förälder. Och då har jag varit förälder i snart 10 år. Vi har en hund också. Det är betydligt jobbigare. Just sayin.

  SvaraRadera
 9. Minns en intervju med Ben Affleck där han pratade om att det var svårt att ha "vanliga" vänner, dvs utom showbiz, för att det blev sådana kontraster när de pratade. Att han kunde ju aldrig ha några problem i deras ögon för han var ju känd och rik och kunde dejta Hollywoods hetaste bejbs osv. Och han kände ju (för han är ju mänsklig, antar jag) att även han hade sina dagar, öven han hade grejer som skavde. Och jag tror inte det är annorlunda här. De med barn klagar nog sannolikt inte för att få sympatier från barnlösa (då är de idioter) utan för att de pratar om det som är jobbigt just nu, sådär som människor gör. Skulle alla tänka på temat "det finns de som har det värre" så skulle ingen utom möjligen föräldralösa dödssjuka svältande barn i Afrika el liknande få klaga för oavsett barn eller ej har vi ju det jävligt bra här i landet som inte blir bombade dagligen.. right? Så mig personligen har det inte stört särskilt mycket under alla år som barnlös, det som däremot stört mig är när människor skaffat ett gäng ungar och sedan inte tagit hand om dem alls. Och vanvård av barn har alltid varit något obegripligt för mig även innan jag hamnade i infertilitetskarusellen. Därmed inte sagt att man inte kan känna att vad fasen jag vill gärna byta dina sömnlösa nätter mot mina vändor med blödningsångest, ägglossningsångest etc. Men det går ju knappast att begära att alla föräldrar ska vara innerligt tacksamma dygnet runt året om och aldrig få klaga.. därest kan man ju vara vettig nog att välja vem man ska klaga inför.

  SvaraRadera