söndag 17 april 2016

Having a kissrelaterat breakdown!!!

Ja men se GODMORGON mina maraccas! Här sitter frugan och bloggar från ett femstjärnigt lyxhotell, där jag bara sådär blev uppgradera till en SVIT kan ni tänka. Det passar mig uuuuutmärkt! Det turkosblå medelhavet böljar nedanför och hotellet börjar så sakteliga vakna upp, ser jag från en av mina TVÅ kungsbalkonger som sträcker sig ungefär 20 meter runt hörnet. Det är verkligen löjligt, men sant, att här sitter jag, på den lyxigaste semestern någonsin, och stirrar på kisstest. Känner efter i lelle magen. Klämmer på brösten, analyserar sekret. Jag är helt och hållet och fullt i mina egna äggledare.

Ja, så STARKT är det, mina vänner, så allomfattande allt annat uteslutande, så stark är barnlängtan, så den river och tränger rakt genom det böljande blå, och lämnar som en dimma framför mina ögon. Utsikten från balkongen  är inte på det minsta när lika intressant, som att stirra rakt ner i ägglossningsstickan från Testlagret. Men NJUT av det du har, tänker kanske en del av er nu. Jag kan inte. Jag vill, men jag kan  inte. Allt handlar om den frysta återföring jag kan få göra på söndag, om stickorna ger utslag först imorgon. Återföring sker sex dagar efter utslag på en ägglossningssticka nämligen, och om jag får utslag för tidigt, hinner jag inte hem från min lyxiga semester för att göra återföringen. Och då måste jag vänta en hel månad till. Och det känns som.... som om nån lika bra kunde sagt att det aldrig kommer hända. Så här och nu är jag, om man så vill, så jag inte ens kan föreställa mig en ägglossningscykel efter denna. Det finns bara denna, och sen är det stopp.

Denna månad har Fru Infertil fört ett krig mot min egen kropp. Eller nåja, en övertalningskampanj om man så vill. (Min psykolog sa skämtsamt, att är det NÅN som kan tvinga sin egen ägglossning att komma på rätt dag, så är det du Fru Infertil.) Lockat, trugat, och skällt. HÅLL EMOT! har jag vrålat när Clearblues dubbla hormonindikator började blinka förnöjsamt redan för fem dagar sedan. För de flesta sker nämligen ägglossningen inom fyra dagar efter "blinket" (glad gubbe som blinkar). Blinket signalerar höjt östrogen, det hormon som leder till den så kallade lh-stegringen som i sin tur är själva ägglossningsraketen, den fyrar av ägget, kan man säga. Själva lh-stegringen markeras sedan av att den blinkande gubben fastnar i sitt smil, och stirrar rakt på en från den digitala displayen. Efter det fasta smilet sker sedan ägglossningen inom sisådär 24-36 h. För att få mer kontroll på det hela har jag dessutom dubbeltestat varje morgon med billiga ägglossningsstickor från Testlagret. Här ska ingen ägglossning missas, eller krypa på mig när jag minst anar det.

Men anar, har jag alltså gjort. För fem dagar sedan började blinket, och stickorna har visat låga men ökande nivåer varje dag. Kroppen har skrikit ägglossning. Magen är svullen och i olag, det pirrar överallt, jag är humpasugen men ändå inte, eftersom mina stressnivåer har sky rocketed så vill jag helst inte att min man ska ta i mig, fast gärna ligga med mig ändå 0_o... Får se hur vi reder ut den lella konflikten....

Så idag, kom vi till dagen D. Om stegringen sker idag, så hinner jag inte hem. Om den sker imorgon, så gör jag frysförsöket på söndag, vi landar sent lördag natt, och har en fyratimmars bilresa att ta oss söndag morgon för att sedan göra återföring kl 14.00 på söndag eftermiddag. Jag hade redan ställt in mig på att inte lyckas med frysförsöket denna månad, då blinket började så tidigt. Men dag för dag så har ingen lh-stegring skett, och ju närmare vi kommit desto mer har jag insett att kanske kan jag lyckas, kanske kan min ägglossning komma tre dagar senare än beräknat, den varierar trots allt mellan cykeldag 12-16 sisådär, och denna månad behöver jag den på dag 16. Idag är dag 15. Och idag....Blinkade det. Inget fast smil. Ingen lh-stegring detekterad, varken på Clearblue digital eller på testlagrets stickor!!!!!

MEN, här kommer det, let the nojing begin, som väl typ alla vet som varit i min sits, så är lh som högst i kroppen på eftermiddagen, och oftast sätter själva ägglossningen igång då. Det har jag känt och upplevt många gånger. Men trots det, säger min klinik att man ska ta EN ägglossningssticka varje morgon. Och det har jag gjort. Även om varenda fiber i min kropp säger, att om jag tar ett till test idag på eftermiddagen, så kommer det att ge utslag. Det sätter igång idag, I know it.

Så jag har ett val. Eller flera. Antingen lyder jag kliniken och litar på dagens ickedetekterade ökning, tar inga fler test idag utan tar nästa imorgon bitti, som då med all säkerhet kommer att ge ett utslag på PRECIS RÄTT DAG. Då blir det återföring på söndag. Eller.... litar jag på det min kropp säger till mig, tar ett test till och troligen bekräftar jag då att lh i själva verket är på g upp idag och med det blir det ingen fryst återföring denna cykel, utan jag väntar till nästa.

Jag kan förstås - och kommer - ringa kliniken och diskutera detta imorgon, och jag antar de fått denna fråga tio tusen gånger av nojiga googlande ägglossningsfingrar. Sist jag gjorde fet hände samma sak, jag fick neg på morgonen, kände på eftermiddagen och tog ett test som bekräftade stegringen. Då var inte kliniken nöjd när jag ringde. Du ska bara ta en om dagen, varje morgon, sa de då. Annars blir det såhär, tveksamt.

Så, där har vi läget just nu. Rakt från mitt stressade sönderhärjade kissande tillstånd här i medelhavet, med havets lugna  brus där nedanför... Förlåt henne, ty hon vill ju bara bli mamma...

4 kommentarer:

 1. Dilemma ;) min Äl har alltid skett omslag kvällstid, men enligt Sahlgrenska är det ändå ok att testa morgon och gå på det omslaget. Det gjorde jag inför mitt frysförsök. Lycka till

  SvaraRadera
 2. Tänker på dig idag och håller tummarna för succé! <3

  SvaraRadera
 3. Det tar över så in i h-ete när man går in i stickornas förlorade värld. Hoppas du får ut något av semestern ändå! Det är ju kanske ändå roligare att noja i solsken än i ösregn..

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna för er!
  Brukar du ta tempen också för att hålla koll? (Bara en nyfiken fråga, inte för att sätta press) ❤️

  SvaraRadera