torsdag 24 december 2015

Morgonjulgåva

Godermorgon på julaftonsmorgon mina sköna hönor! Hur mår ni idag? Fru Infertil mår helt okej, och är väldigt glad över vårt beslut att fira jul ensamma i år. Det är bara mannen och jag, och vi har klappar under granen, och hela kylen fylld av champagne. Jag vet att det är många som firar en vit jul nu på lite olika sätt. för barnens skull, och hurra för er men här finns inga barn, här finns bara en infertil fru och hennes infertila man and I wouldnt mind to be drunk rest of the year, don´t mind if I do, really. ;)

Men, hittills är jag bara full på kaffe och morgonens traditionella skinkmacka. Vi har redan hunnit dela ut morgonklapparna här, och ni som känt mig länge vet att jag alltid ger samma sorts gåva till mannen på morgonen. Ett julornament från Willow Tree, som gör små änglar med vackra budskap. Det har blivit svårare och svårare att välja budskap från år till år, särskilt som många handlar om familj. Barn som är på väg, små barn, lite större barn, flera barn, att vara pappa, att vara mamma, att vara morfar, etc etc etc. Så jag har stött på patrull, helt klart. Tills jag fann denna lilla sötnos, nedan. Så enkel och klar. "In loves embrace" heter den. Ja. In loves embrace. Där bor jag. Och med det är jag rikare än jag någonsin kunnat drömma om att vara.

God Jul på er idag, jag hoppas ni finner andhål och utrymme att få vara i fred. Jag hoppas ni finner råg i ryggen att säga ifrån till dumma kommentarer, jag hoppas ni inte skäms och går med spända käkar och brännande tårar bakom ögonen. Ni har rätt att finnas här ni också, med all smärta och längtan och lätt-trampade tår. So what om vi är lite extra känsliga!! Det hade vem som helst varit. Vad är det som gör att vi måste anpassa oss till hela omvärlden, men ingen till oss???
Nej, våga vara er själva i år, säger jag. Om det är ensamma på kammaren eller med hela tjocka släkten. Speak out.

"Vi är jätteledsna, för vi längtar efter barn, men kan inte få. Var varsamma med oss idag. Tack."

Skapa ert eget In loves embrace. Det finns mer kärlek och acceptans än vi vet om, tror jag, om vi bara vågar ge folk chansen. <3

(And if everything fails - I am here! Drunk here, but still here ;)) 


9 kommentarer:

 1. Tack tack tack! Snart drar firandet igång med 6 supermysiga barn. Dock inte våra så klart. Men det är en kniv i hjärtat att se 6åringen, 4åringen och 1åringen eftersom de påminner mig om när vi började försöka på allvar att skaffa barn. Vi har inte fått några än, trots ett år av IVF försök medan mannens bror har fått 2. En jättesvår dag, som borde va underbar tillsammans med familjer och barn. Våra barn. Men så har det inte blivit. Håller tummarna för oss nästa år. Alla oss som kämpar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch det låter som en tuff dag my dear... Önskar dig lättnad, leenden och förståelse. Puss.

   Radera
 2. En riktigt god jul och ett riktigt gott nytt år önskar jag Frun och hennes följare. May all your dreams come true! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dito min starkt lysande stjärna!!

   Radera
 3. Tack!
  Fick en jävla mens i julklapp, så snäll va tomten med mig. Första Ivf-försöket och tillbaka på ruta 1 igen känns det som... Har såklart inte orkat berätta för familjen om resultatet även om alla som vi firar med vet, så jag spelar med, me alkoholfritt fast jag egentligen vill göra som dig. Fylla kylen med champagne och bara vara ensam. Dessutom rätt säker att brorsans tjej är gravid. Igen. På söndag när mina föräldrar har åkt ska jag bryta ihop och ge upp, så kanske jag orkar komma tillbaka till ett 2016 med nya krafter.
  Kram till alla kämpar!
  /AnnaLi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh men usch vilken hemsk julafton för dig!!! O jag förstår helt tanken att vilja hålla ihop. Ibland måste man få sörja för sig själv innan man kan sörja med andra. Samma dag min IVF blev bekräftad misslyckad gick jag t jobbet, höll ihop o arrangerade ett stort event vi hade, som resulterade i en "fest" sen på kvällen, med mingel o vin. Jag bara smög runt o log krampaktigt, jag sa inget till nån fast flera på jobbet visste om att jag var mitt i ivf. Sen åkte jag hem och bröt nog inte ihop förrän någon månad senare, tror jag.

   Lider med dig för denna jobbiga julafton och det tuffa beskedet...

   Stor kram till dig

   Radera
 4. Det låter som en bra jul!!!
  God fortsättning! :)

  SvaraRadera
 5. Bara några timmar till, sedan måste jag ge mig av. Håll tummarna gör att vädrets makter inte ställer till det. Kan snart inte andas för klumpen i halsen. -Såklart faster sitter mellan er...slåss inte om henne hon kommer vara med er heeeeela helgen. Fina ungar dom gosar myser leker å bara vill vara i ens närhet. Obetänksamma ord från syskon å familj som inget vet...(men efter över 10 år tillsammans borde dom kanske kunna tänka tanken själv).
  Bara några timmar till....

  SvaraRadera