söndag 20 december 2015

Fru Infertils Juljour och De Barnlösas Jul

Medsystrar, medbröder, medqueers, mednormala, normalstörda, onormalstörda, funkisar och alla hens och trans och er utan vett och sans. Alla nämnda, ingen glömd?  Nu så tar vi ett djupt andetag och släpar oss igenom de fyra sista dagarna innan jul, och sen ytterligare nån vecka så att detta jävla SKITÅR kan ta slut. 

Fru Infertil fick utslag på ägglossningsstickan igår - så nu är det bebisverkstad här hemma igen. Hurraaaa :) Det betyder att jag ska testknarka och symptomkänna mig rakt ut ur det här året också, men det känns passande på något vis. Ett ärorikt slut på ett ohederligt ruttet år.

Min man och jag ska ha ett mellandagsseminarium har vi bestämt, då vi gör en strategi för nästa år. Det innehåller i värsta fall två IVF-omgångar. Det börjar i alla fall med en - så mycket vet vi.

Men före dess har vi det sista skälvande pyrande juleljushoppet att detta sista försök ska ta. Det gör det ju troligen inte, men för SPÄNNINGENS SKULL ladies, gents and hens, så gör vi ett försök. Just to spice things up ;) Det blir kanske ett hejdundrande fyrverkeri som avslutar året, då frugan ska ha mens ganska prick 1 januari.

Nå, jag tänker inte bara på mig. Jag tänker på er också. Jag vet att ni lider. Och många av er ska nu ge er ut på vägarna för att möta tjocka släkten runt jul. Det kommer vara fullt av gravidtjocka och huvudtjocka personer och jag vill komma och rädda varenda en av er!  Bjuda in er till Fru Infertils mysiga lugna julafton, som jag firar ensam med mannen och alldeles för många flaskor champagne. Här hos Fru Infertil finns inga okänsliga kommentarer. Här finns ingen press och ingen känsla eller tanke som är ful. Här finns bara acceptans och kärlek.

Så, jag inrättar härmed en juljour. Jag kommer att finnas här, online. When in doubt, surfa in och sök rätt på Fru Infertil! Gnäll av er i kommentarsfälten, sök en peppig kommentar på Instagram, en snabb utväxling i facebookchatten, eller en mejlutväxling på gmail. I´ll be here, all through X-mas. (Ni hittar alla kontaktuppgifter i huvudet på den här bloggen)


Jag dedikerar denna jul till er, till oss, de ofröbara. Det är sista julen jag tillåter mig själv att tillägna detta. Nästa år, har detta fått ett slut, det lovar jag mig själv härmed. Men här och nu finner jag inget mer passande, inget värdigare, än att stå till förfogande och helt och fullt vältra mig i barnlösheten. Nej nej, ni kan vara lugna, jag kommer inte att sitta vid datorn eller mobilen varje vaken sekund och överge min man, rakt inte, jag ämnar bälga champagne och vältra mig i bonbons och presenter och självömkan, men som princip ska ni veta, att Fru Infertil finns här för er.

Jag firar en barnlös jul, och nu också i dubbel bemärkelse. Jag firar De Barnlösas Jul. 

Ni är välkomna, precis varenda en av er. <3


19 kommentarer:

 1. Du är bara bäst fru infertil och om gudarna, jultomten, moder natur eller någon annan högre makt är lite rättvis för en gångs skull så kommer det nya året börja med ett fett plus för er! Jag väntar mens på självaste julafton så får se hur det slutar, försöker att tro på det men nästan glömt bort hur en gör det. Hur som helst så bara måste 2016 bli ett bättre år, det skålar vi för! God jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, kära finaste du! Vilken skitgåva att vänta mens på julafton, jag har sett flera i samma sits på instagram och tackar min smala lycka att min ännu är en vecka bort. Jag tänder ett litet juleljus för dig på min kant och vågar mitt hopp brinna klart.

   <3

   /J

   Radera
  2. Ja det var inte så bra planerat av min kropp. Kunde ju inte låta bli att ta ett test imorse, för tänk om. Tänk om jag plussar på självaste julafton. Det gjorde jag inte. Först kände jag mig dum som ens testat men nej, det får räcka med att vara besviken och ledsen. Tack så otroligt mycket för ditt nya blogginlägg, behövde läsa det just nu. God jul kära du!

   Radera
 2. Åh, du är bara så så bra! /Anna

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Har precis hittat hit till din fantastiska blogg! Har skrattat rakt ut flera gånger när jag scrollat igenom de senaste inläggen, hög igenkänningsfaktor :) Tack, behövde jag mellan mina breakdowns.

  God Jul!

  /AnnaLi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej AnnaLi och så glad jag är att du hittat hit och att du skrattar rakt ut! Det är inte min mening att vara "rolig" i den bemärkelsen, men helt klart är hela den här livssituationen helt bisarr och många gånger dråplig och patetisk. Och skratt är bästa medicinen, det har jag alltid tyckt :-)

   Hoppas din jul fortlöper utan några större breakdowns <3

   Radera
 4. Hej hittade precis till din blogg. Håller just nu på att packa för att hälsa på släkten. Maken är på jobb fram till slutet av januari. Så jag laddar just nu för att möta helvetet med alla barn å vuxna ensam. Kan inte beskrivas hur skönt det kändes att se din blogg...Sådärja ett djup andetag så fixar vi det tillsammans <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men kära jistanes hjärtanes!! Så fasansfullt jobbigt!! Logga in här om du behöver gnälla av dig eller bara få lite andrum!

   Kram!

   Radera
 5. God jul! Du fyller en viktig roll för många! Önskar er all lycka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack för din fina kommentar. Kommentarer som din fyller en oerhört viktig roll för mig!! Kram!

   Radera
 6. Så härligt att jag hittat till blogg! Tack Hedvig.
  och God Jul till dig Fru Infertil! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad att jag genom din kommentar hittade till din! Jag håller på att samla ihop en läslista av ivf-bloggar och ser att också du står inför en kamp, utöver den du redan för mot endon. Kan inte ens föreställa mig att behöva gå igenom barnlöshet med den dubbla bördan. :(

   Stor kram till dig idag!

   Radera
 7. Som anonym här ovanför skriver "du fyller en viktig roll för många". Jag är en av de "många".
  Igår var vi äntligen (?!) på vårt första IVF-möte. Läkaren sa att vi kommer få köra på det långa protokollet (all is well so far). MEN först måste vi ju klart dämpa min endometrios...SÅ vi kör på det sk. skitlånga protokollet som innebär en härlig spruta med grov härlig nål och fucking fantastiska biverkningar 1 gång i månaden i tre till sex månader först. Snacka om att jag varit naiv som tänkt att vi kanske kunde kört igång med första försöket i januari/februari...
  Tack för att du ger mig ett forum att gnälla av mig i. Och jag fortsätter att hålla mina tummar för ett stort fett plus hos dig.
  Kram Ica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men alltså. Fy fan. Ursäkta min franska, men jag tänker inte lulla in detta i att "det går nog bra ska du se" eller "det ordnar sig". Det är jävligt orättvist och du har all rätt i världen att "gnälla". Berättigat! Och bra! Ut med det!

   Jag håller mina tummar för dig!!

   Radera
 8. Fina du! God Jul önskar jag dig och alla andra som kämpar! <3 Snart nytt år! Kram/ Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Karin, detsamma till dig!! Ska bli skönt att lämna 2015 bakom oss!

   Radera
 9. Halleluja för detta inlägg OCH din blogg! Enda felet är att jag inte hittade den vid juletid då humöret var bottenbottenbotten. Andra året i rad som julen bestod av neg. Ivf-resultat och välmenande leenden från släkt och vänner. /Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halleluja för DIG säger jag!! Men japp, big fail att du hittat hit först nu. Jag beklagar pissnegativt o dessutom i juletider, fy fan :( Jag själv har firat nyår med ivfmenser och hållt i stora kalas vid misslyckade frysförsök. men inget är värre än julen, tycker jag. Varm kram <3

   Radera