tisdag 24 november 2015

Let's talk about sex, baby!

Ja jäklarns mina vänner, nu har det verkligen bränt till i Fru Infertils hushåll. We are ON FIRE!

Ni har väl säkerligen själva erfarenhet av det minst sagt avstannande sexlivet en erfar när en är i bebisverkstaden? En djup livskris kan ju lägga en blöt filt över vilken libido som helst, men prova att krydda den med en styck VI MÅSTE (om ni är i en relation/sitatuion där bebis görs på det sättet alltså... iofs tror jag att libidon ändå inte är så jädra hög oavsett bebisverkstadsteknik) och se hur mycket ni känner för att rumla.

Så har det varit för hubby and me bra länge nu, och ärligt talat vet jag inte hur mycket barnlösheten numera beror på "det går bara inte" som på "det GÅR bara inte" - know what I mean?

Nu har vi i alla fall tagit tag i detta och efter ett krissamtal infört det gamla hederliga lördagsskjutet, i kombination med en riktig jädra STORSATSNING på denna ägglossning. Jag har kissat på stickor i det oändliga! Och såklart, bara för det kände min ägglossning för att vänta den här månaden. Den kom till slut, på dag ARTON, tack för den lelle smällkaramellen kroppajivvel. Och där hade vi redan legat och gängat som kaniner i fem dagar, HELT I ONÖDAN!! ;) ;)

Skämt åsido, klart det varit en grymt bra vitamininjektion rakt upp i solar plexus på vårt tynande sexliv, men framåt dag fem-sex där började det gå riktigt trögt... Sen kom den efterlängtande glada gubben, först igår morse, och då blev det ännu mer fart.... på NOJJANDET, that is!

Plötsligt började jag att undersöka detta med ägglossning PÅ RIKTIGT. Ni vet, inte bara det där med att typ efter två veckor, ligg varannan dag för där nån gång kanske det trillar ner ett litet ägg, utan mer på nivån; Vid EXAKT vilket klockslag släpper ägget?!?! Har det släppt än? Nu? Eller under natten? Är det för sent? Är det dött? Det kanske släpper först imorgon?!?! AAAAAAHHHH!

I vanliga fall är ju Fru Infertil er räddare i nöden så nu kanske ni alla väntar er att jag ska reda ut detta, och ge er en lektion i professionellt ägglossningsteori, men se det GÅR inte. Jag har läst på om LH-nivåer, folliklar som fylls och folliklar som släpps och temperaturer och flytningar och ägglivstid och spermielivstid och jag har rädat Familjeliv uppifrån och ner - hur jag än vänder mig har jag inte mer att komma med än, och nu vill jag parafrasera en underbar kvinna jag mött på Instagram som heter bennysmatte: LIGG PÅ!

Ja, mina vänner, ligg på bara, det är vad summan av den här morgonens äggröra blir. Ligg på för glatta livet för det är baske mig helt omöjligt att säga när det där ägget VERKLIGEN släpper och hur länge det lever och när bäst dag egentligen är. Två dagar före ÄL säger vissa. Samma dag som glad gubbe, säger andra. Dagen efter glad gubbe, ytterligare andra. Varannan dag, säger en tredje hop och VARJE JÄVLA MINUT NI BARA KOMMER PÅ TANKEN säger nu Fru Infertil. I am at my wits end.

Så, det är vad vi har gjort nu, om ni undrar varför jag inte har bloggat. Jag har legat :)

Och om ett par veckor ska vi alltså se vad denna storsatsning får för effekt. Och ja, jag vet. Det är bara 20 % chans. Men nu står det bortom allt rimligt tvivel. Mitt ägg är marinerat. Det är skumparty. Folk börjar ta av sig partyhattarna och däcka under soffbordet. Några dansar fortfarande på bordet. Ja alltså ursäkta my TMI (Too Much Information) men så har ni ju också valt att läsa den här bloggen. Det går bra att låta bli om en så vill.

Men  - det vill en ju inte, eller hur?! :D Stay tuned, om två veckor är det kissparty igen! (OK, to be perfectly honest, om typ en vecka ;))

15 kommentarer:

 1. Frun! Vi har saknat dig! Skönt att höra att du har använt tiden väl.

  SvaraRadera
 2. Hoppas det ger ett bra resultat! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får vi se! Nojandet på hög nivå nu!

   Radera
 3. Underbart skrivet! Själv upptäckte jag att efter misslyckats ivf och alla måsten bara försvann så tog andra saker fart istället. Nu har vi typ ingen chans att lyckas själva men lite finns det ju så får se. Ska väl också ha kissfest om två veckor😂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra! För vår del har inte direkt några måsten försvunnit, men jag är lugnare inför nästa ivf, OM det blir så. Jag vet vad det går ut på. Men jag trodde ärligt talat inte jag skulle stå där och ta sprutor igen. För varje spruta jag tog minns jag att jag tänkte "det här behöver jag aldrig göra igen i mitt liv". Att det nu ser ut som att jag behöver det, är ett stort bakslag. Men inte desto mindre tänds hoppet. Nästa gång kan det gå.

   Oh, så får vi joina varandras kissfester då ;) Jag kommer tjuvstarta, det bara är så. En daglig dos av kiss-sticka är vad jag behöver, om inte annat för att ease the blow om det inte tagit...

   Radera
 4. Vi hade försökt ett par år och skulle precis på IVF-samtal när vi plötsligt plussade. Till skillnad från alla "ansträngt sex dagen före äl"-månader så hade vi då faktiskt börjat nästan en vecka före beräknad äl och gjort det kanske tre gånger på den veckan istället för en. Inbillar mig att det var avgörande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett stort HURRA för att det funkade för er till slut! Vi fick till att sex-sju ggr veckan innan ÄL, givet att ÄL nu verkligen var när jag tror att den var... Aldrig har jag väl känt så mkt att jag ville gå in i min egen kropp och utvärdera saken ;)

   Radera
 5. Plötsligt händer det! Som det heter ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamenvisst! Så heter det! Med min success rate hittills undrar jag om inte en trisslott ger bättre odds dock, men vi får se :)

   Radera
 6. jag hoppas du förstår hur värdefull du är. Du får mig att le kring det sorgligaste av ämnen, något ingen annan klarat av och för det är jag evigt tacksam. Känner igen mig i allt du skriver. Håll gärna en tumme på onsdag, ÄP nummer två!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Imsan, nu blev jag rörd till tårar. Jag hoppas DU förstår hur värdefullt det är för mig att du lämnar ett så oerhört fint meddelande till mig.

   Och kära kära, ÄP nummer 2, vilken tigrinna du är! Jag är blå om fingrarna och onsdagen är nu deklarerad till en helig dag då allt kommer att gå din väg, solen kommer att skina genom molnen och soffan kommer att vara extra fluffig för dig på onsdag kväll. Själv somnade jag till en fånig disneyfilm och har aldrig varit så stolt och lycklig efter mitt första äggplock. Så fick jag chips och coca cola och Ben & Jerrys. Och det vart, i all sin hemskhet och sorg och rädsla, också en alldeles underbar underbar dag, oavsett hur det sedan gick så minns jag den så. (OK, I blame the drugs... just a little bit....)
   Jag önskar dig en fantastiskt bra dag, och att du kryllar av lagom med ägg!

   Radera
 7. Tack min fina medsyster, jag tycker också att ÄP dagen är lite mysig, till och med direkt efter. Och mackorna, världens godaste! Det gick bra i onsdags (3 ägg) men dåligt idag. Du vet känslan, när okänt nummer dyker upp pp displayen några timmar innan man ska infinna sig... Jag hatar okänt nummer. This is it för mig utifrån klinikens perspektiv men jag VET att jag, om många långa år inte tänker could have, would have, should have så nu tänker jag se österut för andra metoder och själavård. To be continued.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt hjärta brister för dig kära du! :´( Baskejädrarapskit!!! Orättvist och onödigt och oförtjänt! Jag vet hur det är att få det där samtalet från okänt nummer och hur blankt allt blev för mig. Som att allt bara frös till is. Men jag har ju två ivf-behandlingar kvar.... Blicka österut, norrut, söderut, västerut - i vilken riktning du önskar och behöver, men glöm inte att blicka inåt också och tillåt dig själv att känna efter... Och släppa ut... Alla styrkekramar i världen till dig!

   Radera
 8. Till oss sa dom på Sahlgrenska, använd ägglossningsstickor, när positivt; ligg samma kväll, morgonen efter, å så på kvällen, å så på morgonen efter OCH på kvällen, 5ggr på 2 dygn alltså, i vår värld rätt mycket. Men vi bara jajjemänsan will do, hej morgonandedräkt och ställa klockan ännu tidigare för att hinna innan jobbet. Så där bra för lusten. Men oxå kul på något vis, som ett skämt där tidigt på en torsdag innan jobbet. Men det hjälpte ju inte ändå. Ruvar för första gången precis just nu.

  Tack för din fina blogg som jag just plöjt, fantastiskt härlig, ärlig och rolig, inspirerande på olika sätt!!

  SvaraRadera